Doe de subsidiecheck 

  captcha

  Subsidie Groendak gemeente Capelle aan den IJssel

  Een sedumdak laten plaatsen in de gemeente Capelle aan den IJssel? Misschien op uw woning, garage of bedrijfspand? Wist u dat u in aanmerking kunt komen voor subsidie? Wij staan voor u klaar om u te helpen en te adviseren bij de aanschaf van een groendak en de mogelijkheden voor subsidie.

  De gemeente Capelle aan den IJssel gaat voor duurzaam en doet er alles aan om dit binnen de gemeente te stimuleren. En dat wordt door de bewoners opgepakt. Afgelopen mei was het subsidiebedrag van €60.000,- voor dit jaar al helemaal leeg. Maar er is goed nieuws! De gemeente heeft nu namelijk €20.000,- extra beschikbaar gesteld en er kan dus weer subsidie worden aangevraagd voor een groendak. Er moet daarvoor wel voldaan worden aan een aantal voorwaarden. U kunt deze voorwaarden vinden op de subsidiepagina van de gemeente Capelle aan de IJssel.

  U zit vast nog met vragen. Hoeveel van de subsidie is er daadwerkelijk nog beschikbaar bijvoorbeeld? En welk groendaksysteem in nu passend in uw woonsituatie?

  Vul onze subsidiecheck in en één van onze groendak adviseurs neemt even contact met u op om uw wensen te bespreken en de mogelijkheden te bekijken.

  Ga voor groen met een sedumdak

  Ga voor groen met een sedumdak en ondervind de vele voordelen die een groendak biedt. Voordelen voor het klimaat en voordelen voor onszelf. Laten we beginnen bij de wateropslag. Een sedumdak vangt regenwater op dat anders in de riolering terecht zou komen. Er ontstaat op die manier veel minder snel wateroverlast, iets wat met de klimaatveranderingen en steeds extremere weersomstandigheden geen overbodige luxe is. Dit regenwater wordt vervolgens door verdamping weer teruggegeven aan de lucht. Voor de gemeenten is dit de voornaamste reden om subsidie te geven op een sedumdak.

  Een ander voordeel voor het klimaat is dat een groendak fijnstof opneemt en daarmee de lucht zuivert. Ook verhoogt het de biodiversiteit, omdat de leefomgeving wordt bevorderd voor vogels, vlinders en insecten. Naast de voordelen voor het klimaat, bieden groene daken ook persoonlijke voordelen. Zo verlagen ze de temperatuur in huis tijdens de warme zomer maanden en dempt het geluiden in drukke gebieden. Ook met zonnepanelen is het uiterst voordelig om een sedumdak te hebben, omdat de koelere omgeving op het dak het rendement met 5 – 20% verhoogt!

  Wilt u meer weten over een sedumdak in uw situatie? Stel uw vragen aan ons.

  Subsidie Gemeente Capelle aan de IJssel Groendak

  De gemeente Capelle aan de IJssel beslaat een oppervlakte van ongeveer 15 km2 en telt ruim 67.000 inwoners. Gelegen aan de Hollandse IJssel in de provincie Zuid-Holland, maakt de gemeente Capelle aan de IJssel zich hard voor duurzaamheid. Het verstrekken van subsidie voor groene daken is een van de manieren waarop zij dit doen. En ze zijn niet de enige, de nabijgelegen gemeenten Hoeksche Waard, Rotterdam en Ridderkerk  bieden ook subsidie voor een sedumdak.

  Contact Bekijk onze producten

  Vragen over uw situatie in Capelle?

  Overweegt u de aanschaf van een sedumdak en woont u in Capelle? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

  Stuur een e-mail 085 - 00 41 774

  Groendak Adviseur

  Geert