Doe de subsidiecheck 

Subsidie Groendak Den Bosch

Een sedumdak laten plaatsen op uw schuur, garage, woning, uitbouw of bedrijfspand? Wist u dat u in aanmerking kunt komen voor subsidie in de gemeente Den Bosch? Bij zowel de aanschaf van een groendak, als de mogelijkheden voor subsidie helpen wij u graag verder. U kunt bij ons rekenen op passend en gedegen advies.

De gemeente Den Bosch ziet de vele voordelen van groene daken en komt met goed nieuws. Ze geven subsidie voor particulieren en verenigingen van eigenaren voor de aanleg van een groendak. De vergoeding bedraagt in 2021 €15,00 per m2, met een maximum van €3.000 voor particulieren en €15.000 voor verengingen van eigenaren. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moet u echter wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze zijn op de subsidiepagina van de gemeente Den Bosch te vinden.

We kunnen ons heel goed voorstellen dat u nog met vragen zit. Is er bijvoorbeeld nog subsidie beschikbaar? En welk groendaksysteem past bij uw dak in Den Bosch? En voldoet u daarmee aan de voorwaarden voor subsidie?

Vul onze subsidiecheck in en één van onze groendak adviseurs neemt even contact met u op om uw wensen te bespreken en de mogelijkheden te bekijken.

Een sedumdak is duurzaam

Bent u geïnteresseerd in een duurzaam dak? Dan is een sedumdak interessant voor u. Men vervangt steeds vaker grijs voor groen. En terecht, een groendak is namelijk zowel goed voor de natuur, als voor onszelf. Een sedumdak is goed voor het klimaat, allereerst omdat het regenwater opslaat. Water dat anders in de riolering terecht zou komen. Dit zorgt er ook voor dat er minder snel wateroverlast ontstaat. Dit is voor gemeenten de voornaamste reden dat zij subsidie geven op een sedumdak. Maar er is meer. Een sedumdak verschoont namelijk ook de lucht, omdat het fijnstof en CO2 omzet in zuurstof. Ook verhoogt het de biodiversiteit, omdat veel vogels, vlinders en insecten genieten van het groen op uw dak.

Persoonlijk levert het u ook voordelen op. We hebben ze voor het gemak even op een rijtje gezet. Een groendak zorgt bij u voor:

  • Een verhoogde waarde van uw woning;
  • Geluiddemping in drukke gebieden;
  • Verkoeling in de warme zomermaanden;
  • Een verhoogd rendement van uw zonnepanelen (5 tot wel 20%!).

Bent u nieuwgierig naar een sedumdak in uw situatie? Wij helpen u graag verder.

Subsidie Gemeente Den Bosch Groendak

De gemeente Den Bosch is de hoofdstad van de provincie Noord-Brabant en telt ruim 155.000 inwoners. Bestaande uit de woonplaatsen Den Bosch, Rosmalen, Nuland en Vinkel, is de gemeente Den Bosch een gemeente die wil gaan voor duurzaam. De gemeente stimuleert de aanleg van groene daken door subsidie hiervoor beschikbaar te stellen. Nabijgelegen gemeenten zoals Heusden, Tilburg, Oosterhout en Eindhoven staan ook op de lijst van gemeenten die subsidie verstrekken voor groene daken.

Contact Bekijk onze producten

Vragen over hoe subsidie aanvragen voor een groen dak werkt in Den Bosch?

Overweegt u de aanschaf van een sedumdak in Den Bosch? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

Stuur een e-mail 085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Geert