Doe de subsidiecheck 

  captcha

  Subsidie Groendak gemeente Eindhoven

  Een sedumdak op uw woning of bedrijfspand laten plaatsen? Of denkt u na over een groendak op uw schuur, veranda, overkapping of dakkapel? Wist u dat u in aanmerking kunt komen voor subsidie? We helpen en adviseren u graag bij de aanschaf van een groendak en de mogelijkheden voor subsidie in Eindhoven.

  Er is goed nieuws voor de inwoners van de gemeente Eindhoven. Er is namelijk subsidie beschikbaar voor groene daken. Het gaat om €25,- per m2 met een maximum van €25.000,- per subsidieaanvraag. Om kans te maken op deze subsidie dient men te voldoen aan enkele voorwaarden. De oppervlakte van het dak moet bijvoorbeeld minimaal 10 m2 bedragen. De overige voorwaarden vindt u op de subsidiepagina van de gemeente Eindhoven.

  We kunnen ons goed voorstellen dat u nog met vragen zit. Over het groendaksysteem zelf en waarschijnlijk ook over de subsidie. Wij zijn er voor u!

  Vul onze subsidiecheck in en één van onze groendak adviseurs neemt even contact met u op om uw wensen te bespreken en de mogelijkheden te bekijken.

  Van grijs naar groen met een sedumdak

  Het uitzicht in de stad gaat er enorm op vooruit als we de grijze daken vervangen voor groen. Steeds meer mensen kiezen voor een groendak en dat is terecht. Een sedumdak kent namelijk vele voordelen, voor onszelf en voor het klimaat. Zo vangt een groendak bijvoorbeeld het regenwater op. Dit regenwater zou anders in het riool terecht komen. En met de steeds extremere weersomstandigheden, levert het een aanzienlijke bijdrage aan het voorkomen van wateroverlast. Ook zuivert een sedumdak de lucht. De fijnstof en CO2 wordt door een groendak omgezet in zuurstof. Groene daken zijn daarbij een fijne omgeving voor bijvoorbeeld vogels, vlinders en bijen. U draagt dus bij aan de biodiversiteit in de gemeente Eindhoven.

  Voor u persoonlijk zitten er ook meerdere voordelen aan een sedumdak. Het biedt u:

  • Waardeverhoging van uw woning, omdat de onderliggende dakbedekking langer goed blijft;
  • Geluiddemping in drukke gebieden, het groen op uw dak dempt de geluiden van buitenaf;
  • Verkoeling in de zomer en verwarming in de winter;
  • Een verhoogd rendement van uw zonnepanelen, wat kan oplopen tot wel 20%.

  Wilt u meer weten over een sedumdak in uw situatie? Stel ons uw vragen.

  Subsidie gemeente Eindhoven Groendak

  De gemeente Eindhoven is met ruim 235.000 inwoners een van de grootste gemeenten in Nederland. Ze bestaat uit de stad Eindhoven, het dorp Acht en de uitbreidingslocatie Meerhoven. De gemeente Eindhoven wil een groene, koele en waterveilige gemeente. Dit wil de gemeente onder andere bereiken door subsidie beschikbaar te stellen voor groene daken. De gemeente Eindhoven wordt omringd door de plaatsen Nuenen, Geldrop, Aalst, Waalre, Veldhoven en Best. Andere gemeenten in de omgeving van de gemeente Eindhoven staan ook op de lijst van gemeenten die subsidie geven voor groene daken. Denk hierbij aan de gemeenten Geldrop-Mierlo, Asten, Tilburg, Breda en Deurne. Ook het waterschap geeft subsidie voor groendaken.

  Bekijk onze producten Contact

  Vragen over hoe subsidie aanvragen voor een groen dak werkt in Eindhoven?

  Overweegt u de aanschaf van een sedumdak in Eindhoven? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

  Stuur een e-mail 085 - 00 41 774

  Groendak Adviseur

  Geert