Subsidie sedumdak in Elst Ut

Bent u benieuwd naar de beschikbare subsidies voor een sedumdak in Elst Ut? Aarzel niet om een subsidiecheck aan te vragen. We staan klaar om u van informatie te voorzien!

Subsidiecheck aanvragen
Grote banken, verzekeraars, waterschappen en gemeenten zijn nauwe partners van NatureGreen.

Naar welke informatie bent u op zoek?

Subsidie op een groen dak in Elst Ut

U hebt de mogelijkheid om een subsidieaanvraag in te dienen voor de aanschaf van uw groene dak in Elst Ut. Er is voor de aanleg van groene daken een subsidiepot beschikbaar gesteld van € 5.000,00 welke wordt verstrekt door de gemeente Rhenen.

De subsidie kan worden aangevraagd vanaf 23-10-2023. De subsidie kan uiterlijk worden aangevraagd tot 23-10-2027.

Wellicht heeft u nog vragen over de beschikbaarheid van de subsidie, een geschikt sedumdak voor uw dak en of dit sedumdak dan ook aan de voorwaarden voor de subsidie in Elst Ut kunt voldoen.

Doe onze subsidiecheck en een van onze groendakadviseurs zal spoedig contact met u opnemen om uw behoeften te bespreken en de opties te bespreken.

Subsidiecheck aanvragen

Over de subsidie mogelijkheden

U kunt per huishouden tot wel € 500,00(!) aan subsidie ontvangen. Dat betekent dat de kosten van uw groene droom aanzienlijk kunnen worden verminderd.

Er is geen vastgesteld maximum percentage aan subsidie per m². Dat betekent dat u een deel van de totale kosten kunt terugvorderen door middel van subsidie, afhankelijk van de geldende richtlijnen en voorwaarden.

Voor groene daken biedt de gemeente Rhenen een maximale subsidie van € 25,00 per m².

Projecten regio Elst Ut

Onderstaande projecten zijn een selectie van onze projecten die we recent hebben mogen uitvoeren in uw provincie Utrecht.

Bekijk alle projecten

Voorwaarden van de subsidie in Elst Ut

Minimaal aantal vierkante meters

De gemeente Rhenen heeft als doel om in Elst Ut de omgeving te verrijken door deze groener te maken. Dit is waarom ze een minimale oppervlakte eisen van 5 m² voor groendaksubsidies.

Minimale hellingshoek

De maximale hellingshoek voor een groendak bedraagt25 graden in Elst Ut om in aanmerking te komen voor de subsidie. De gemeente Elst Ut stelt deze voorwaarde voor de subsidieregeling met als doel de effectiviteit en veiligheid van de infrastructuur te garanderen.

Minimale wateropslagcapaciteit

Een groen dak moet minimaal 40 liter liter water per m² kunnen opslaan in Elst Ut om in aanmerking te komen voor subsidie. Deze subsidievoorwaarde is van belang, omdat groene daken in staat zijn aanzienlijke hoeveelheden water op te slaan. Bij heftige regenbuien wordt de belasting op het rioleringssysteem en het gevaar van overstromingen verminderd. Het draagt ook bij aan duurzaam waterbeheer en de bevordering van groene omgevingen.
een wortelwerende, drainage-, substraat- en vegetatielaaglaag

Tijdig aanvragen van de subsidie

Vraag de subsidie aan voor de start van de werkzaamhedenDeze deadline helpt de gemeente Rhenen de subsidieaanvragen op een efficiënte en ordelijke wijzen te behandelen. Bovendien draagt dit bij aan het plannen van financiële middelen en budgetten voor de toekenning van subsidies. Als laatst zorgt een transparante en duidelijke aanvraagtermijn ervoor dat subsidieaanvragers gelijke kansen hebben op de toekenning van de subsidie.

Alles weten over deze subsidie? U leest het op de website van de gemeente Rhenen.

Bezoek de website Subsidiecheck aanvragen

De voordelen van een groen dak

Groene daken bieden een breed scala aan voordelen. Het eerste voordeel is dat groene daken regenwater vasthouden, wat zowel overstromingen voorkomt als het rioolstelsel ontlast. Sedumdaken hebben daarnaast ook een isolerende werking, wat betekent dat het binnen in de zomer koeler is en in de winter warmer blijft.

Verder dragen sedumdaken bij aan het behoud van de onderliggende dakbedekking, waardoor deze minder vaak vervangen hoeft te worden. Sedumdaken zorgen als vierde ook voor vergroening van de leefomgeving.

Ten slotte funceren groene daken als voedselbron voor insecten, waaronder vlinders en bijen. Samengevat: Het aanschaffen van een groendak levert je dus veel op!

Over Elst Ut

Elst Ut is een leuke woonplaats en heeft 4720 inwoners. Elst Ut is onderdeel van de gemeente Rhenen (Utrecht). Elst Ut streven naar meer groen, wat binnen handbereik is dankzij de subsidie van de gemeente Rhenen.

Naast Elst Ut zijn ook Rhenen onderdeel van de gemeente Rhenen.

Wilt u meer informatie over onze groene daken of over onze lever- en aanleg service in Elst Ut? Wanneer u onderstaand formulier indient, nemen we zo snel mogelijk contact met u op!

Informatie opvragen

Offerte aanvragen

NatureGreen kent alle details van de subsidieregelingen voor groendaken binnen uw gemeente. Met deze kennis helpen we u graag bij het kiezen van het juiste groendak voor uw situatie. Vraag hieronder vrijblijvend een offerte aan en ontdek wat de mogelijkheden en kosten in uw situatie zijn!

"*" geeft vereiste velden aan

Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen over het aanvragen van subside in Elst Ut?

Denkt u erover na om een sedumdak aan te schaffen in Elst Ut? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of per telefoon.

085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Raymond

Geef een reactie