Doe de online subsidiecheck

Sedumdak Enschede Subsidie

Goed nieuws voor inwoners van Enschede! Vanaf 1 maart 2022 kunnen inwoners, ondernemers en organisaties uit Enschede weer subsidie aanvragen op een groen dak! En de subsidie is fors, want je kan €20,- tot €30,- per m2 aan subsidie ontvangen op de aanschaf van een sedumdak.

Voorwaarden van een sedumdak in Enschede

Je moet in ieder geval onderzoek doen en kunnen aantonen dat je dak geschikt is voor een groendak. Je kan dit navragen bij een bouwkundige, dak constructeur, dakdekkersbedrijf of architect. Ook kan je hiervoor bij ons informeren!

Daarnaast moet je dak minimaal 20 m2 groot zijn, wat je gaat vergroenen.

Iedere m2 groen dak in Enschede moet minimaal 20 liter water per m2 opvangen en dit moet je aan kunnen tonen met een factuur van de leverancier. Onze groene daken voldoen standaard aan deze voorwaarden!

Wat moet je aanleveren bij jouw subsidie aanvraag? 

  • Je moet in ieder geval de factuur aanleveren, waarop ook vermeld staat hoeveel liter water per m2 je gaat opslaan bij jouw Sedumdak in Enschede
  • Tevens moet je toevoegen om hoeveel m2 dak het gaat.
  • Welke soort sedum je gaat gebruiken
  • Een kaart met daarop jouw dak/woning.
  • Een technische omschrijving van het groene dak, welke je bij ons kan opvragen!

Soorten subsidie Sedumdak Enschede

Je kan €20,- of €30,- subsidie ontvangen per m2 en dat hangt af van het gekozen groendak. Informeer bij ons even naar de mogelijkheden in uw situatie, dan adviseren we graag. Neem daarvoor gerust even contact met ons op!

Subsidie wordt gegeven omdat je een bijdrage levert aan de biodiversiteit maar ook aan klimaatadaptatie. Een groendak slaat water op, dit is water wat niet in het riool terechtkomt. Met steeds extremere weersomstandigheden komt er veel water in korte tijd naar beneden. Door middel van groene daken, wordt veel water opgeslagen in het sedum en later door middel van verdamping teruggegeven aan de lucht. Daarnaast is het een fijnere omgeving voor beestjes en de natuur. Het is een stuk dak wat nu immers niet benut wordt!

Veel andere gemeenten zoals de gemeente Alkmaar geven ook subsidie voor een groendak.

Bekijk onze producten Contact

Vragen over een sedumdak in Enschede?

Een sedumdak in Enschede? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

Stuur een e-mail 085-0041774

Groen dak adviseur

Geert