Doe de subsidiecheck 

Subsidie Groendak gemeente Geertruidenberg

Als u nadenkt over een sedumdak op uw schuur, woning, uitbouw of bedrijfspand, dan kunt u vast wat hulp gebruiken. Wist u bijvoorbeeld dat u in aanmerking kunt komen voor subsidie? We staan voor u klaar om te helpen en te adviseren bij de aanschaf van een groendak en de mogelijkheden voor subsidie in Geertruidenberg.

Er is goed nieuws voor de inwoners van de gemeente Geertruidenberg. De gemeente geeft namelijk subsidie op groene daken. U krijgt maximaal de helft van de kosten vergoed met een maximum van €25,- voor iedere vierkante meter. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie dient er echter wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. U kunt deze voorwaarden vinden op de subsidiepagina van de gemeente Geertruidenberg.

Ongetwijfeld blijft u achter met vragen. Is er bijvoorbeeld daadwerkelijk nog subsidie beschikbaar? En welk groendaksysteem past het beste in uw situatie? En komt u daarmee ook in aanmerking voor subsidie?

Vul onze subsidiecheck in en één van onze groendak adviseurs neemt even contact met u op om uw wensen te bespreken en de mogelijkheden te bekijken.

Sedumdak en groendak voordelen

Een grijs dak laten vervangen door het groen van een sedumdak wordt steeds vaker gedaan. Daar worden wij blij van, want wij willen de Nederlandse daken groen zien kleuren. En dat is niet zomaar. Een groendak is namelijk een uitstekende stap vooruit in het verduurzamen en biedt onszelf ook nog een hoop voordelen. Laten we beginnen bij het klimaat. Een sedumdak vangt veel regenwater op. Regenwater dat anders in de riolering terecht zou komen. Dit helpt wateroverlast tegen te gaan en het water wordt door verdamping weer teruggegeven aan de lucht. Ook verschoont een groendak de lucht, omdat het fijnstof en CO2 omzet in zuurstof. Als laatste draagt het bij aan de biodiversiteit in uw gemeente, wat mens en natuur ten goede komt.

Persoonlijk gaat u er ook op vooruit. Een sedumdak beschermt de onderliggende dakbedekking tegen Uv-straling, wat de levensduur van de dakbedekking aanzienlijk verhoogd. Daarbij zorgt het voor koelere binnentemperaturen in de zomer en warmere binnentemperaturen in de winter. Ook werkt een groendak geluiddempend, wat voornamelijk in de drukkere gebieden erg gunstig is. Als laatste is een sedumdak erg interessant in combinatie met zonnepanelen. De omgeving op het dak is een stuk koeler met een groendak, wat het rendement van uw zonnepanelen ten goede komt. Het rendement kan stijgen tot wel 20%!

Subsidie Groendak gemeente Geertruidenberg

Gelegen in de provincie Noord-Brabant, telt de gemeente Geertruidenberg een kleine 22.000 inwoners. Tot de gemeente Geertruidenberg behoren de kernen Geertruidenberg, Raamsdonksveer en Raamsdonk. De gemeente wil graag bijdragen aan de verduurzaming in Nederland, maar wil zich tegelijkertijd ook beter wapenen tegen extreme weersomstandigheden. Het beschikbaar stellen van subsidie voor groene daken is daar onderdeel van. Nabijgelegen gemeenten zoals Oosterhout, Breda, Tilburg, Geldrop Mierlo, Gemert Bakel en Den Bosch hebben zich ook op de lijst gevoegd van gemeenten die subsidie beschikbaar stellen

Bekijk onze producten Contact

Vragen over hoe subsidie aanvragen voor een groen dak werkt in Geertruidenberg? 

Overweegt u de aanschaf van een sedumdak in Geertruidenberg? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

Stuur een e-mail 085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Geert