Doe de subsidiecheck

Subsidie Groendak Gorinchem

Denkt u na over een sedumdak op uw woning of bedrijfspand in de mooiste vestingstad van Nederland anno 2021? Dan helpen wij u graag verder. Wist u bijvoorbeeld dat u kans maakt op subsidie voor een groendak in Gorinchem? NatureGreen staat u bij met passend advies en een helpende hand.

De gemeente Gorinchem stimuleert de aanleg van groene daken door subsidie te geven. Fantastisch! Dat betekent dat niet alles voor eigen rekening is en dat maakt de overstap naar een groendak ineens een heel stuk makkelijker. De gemeente vergoed €25,00 per m2, voor een minimale oppervlakte van 10 m2. Om kans te maken op deze subsidie is het wel nodig om aan een aantal voorwaarden te voldoen. De gemeente Gorinchem heeft voorwaarden op hun subsidiepagina in een overzicht geplaatst.

Of bekijk onze subsidiepagina.

Misschien heeft u nog vragen. Vragen over welk groendaksysteem nu precies bij uw situatie past, of over de subsidie. Is deze daadwerkelijk nog beschikbaar? En komt u met het groendaksysteem dat u op het oog hebt voor de subsidie in aanmerking?

Vul onze subsidiecheck in en één van onze groendak adviseurs neemt contact met u op om uw wensen te bespreken en de mogelijkheden te bekijken.

Duurzaam met een sedumdak

U kiest voor uw duurzaam, als u kiest voor een sedumdak. Maar dat niet alleen. Wist u dat u er zelf ook flink op vooruit gaat als u een groendak laat aanleggen? U doet het klimaat en uzelf dus een plezier als u een sedumdak laat plaatsen. Allereerst draagt u bij aan het voorkomen van wateroverlast, iets dat goed is voor zowel de natuur, als uzelf. Een groendak vangt veel regenwater, wat anders in de riolering terecht zou komen. Dit regenwater wordt door middel van verdamping weer teruggegeven aan de lucht. Ook zuivert een sedumdak de lucht door fijnstof en CO2 om te zetten in zuurstof. En wilt u ook een bijdrage leveren aan de biodiversiteit in de gemeente Gorinchem? Dan is een groendak een uitstekende keuze!

De persoonlijke voordelen van een sedumdak zijn ook zeer aantrekkelijk. Het laten plaatsen van een groendak zorgt voor:

  • Een verhoogde waarde van uw woning;
  • Extra verkoeling in de zomer en meer warmte in de winter;
  • Geluiddemping in drukkere gebieden;
  • Een verhoogd rendement van uw zonnepanelen.

Wilt u een sedumdak laten plaatsen? Neem contact met ons op en stel ons uw vragen.

Subsidie Gemeente Gorinchem Groendak

De gemeente Gorinchem bestaat uit de woonplaatsen Gorinchem en Dalem en ze telt ruim 37.000 inwoners. In 2021 is de gemeente Gorinchem door de ANWB uitgekozen tot mooiste vestingstad van Nederland. De gemeente wordt omringd door kleine dorpen zoals Vuren, Woudrichem, Peursem en Arkel. Al sinds 2020 stimuleert de gemeente Gorinchem de aanleg van groene daken door er subsidie voor beschikbaar te stellen. Nabijgelegen gemeenten zoals Oosterhout, Nieuwegein, Goeree-Overflakkee, Gouda en Rotterdam doen hetzelfde. In de provincie Zeeland wordt er ook veel subsidie voor een groendak verstrekt.

Contact Bekijk onze producten

Vragen over hoe subsidie aanvragen voor een groen dak werkt in Gorinchem?

Overweegt u de aanschaf van een sedumdak in Gorinchem? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

Stuur een e-mail 085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Geert