Subsidie sedumdak in Heeze

Bent u geïntresseerd in de subsidiemogelijkheden voor groene daken in uw woonplaats Heeze? Vraag vrijblijvend informatie op door de subsidiecheck aan te vragen. We staan klaar om u van informatie te voorzien!

Subsidiecheck aanvragen
NatureGreen onderhoudt directe samenwerkingsverbanden met vooraanstaande banken, verzekeraars, waterschappen en gemeenten.

Naar welke informatie bent u op zoek?

Subsidie op een groen dak in Heeze

U hebt de mogelijkheid om een subsidieaanvraag in te dienen voor de aanschaf van uw groene dak in Heeze. De subsidie wordt verstrekt door de gemeente Heeze-Leende.

Het is al mogelijk om subsidie aan te vragen; dus bekijk welke voorwaarden van kracht zijn of vraag onze subsidiecheck aan! Het is nog niet bekend wanneer de gemeente Heeze-Leende stopt met het verstrekken van deze subsidie.

U kunt nog vragen hebben, zoals of er nog subsidie beschikbaar is en welk sedumdak het meest geschikt is voor uw situatie en of u daarmee ook aan de voorwaarden voor de subsidie in Heeze kunt voldoen?

Vul de subsidiecheck in, zodat één van onze groendakadviseurs u kan helpen de subsidiemogelijkheden nader te bekijken.

Subsidiecheck aanvragen

Over de subsidie mogelijkheden

U kunt per huishouden tot wel € 1.000,00(!) aan subsidie ontvangen. Dat betekent dat de kosten van uw groene droom aanzienlijk kunnen worden verminderd.

Er is geen vastgesteld maximum percentage aan subsidie per m². Dat betekent dat u een deel van de totale kosten kunt terugvorderen door middel van subsidie, afhankelijk van de geldende richtlijnen en voorwaarden.

Voor groene daken biedt de gemeente Heeze-Leende een maximale subsidie van € 25,00 per m².

Projecten regio Heeze

Onderstaande projecten zijn een selectie van onze projecten die we recent hebben mogen uitvoeren in uw provincie Noord-Brabant.

Bekijk alle projecten

Voorwaarden van de subsidie in Heeze

Minimaal aantal vierkante meters

De gemeente Heeze-Leende streeft ernaar om in Heeze de omgeving te verrijken door deze groener te maken. Dit is waarom ze een minimale oppervlakte eisen vam 8 m² voor subsidie van sedumdaken.

Minimale wateropslagcapaciteit

Een groen dak moet minimaal 30 liter water per m² kunnen opslaan in Heeze om in aanmerking te komen voor subsidie. Deze subsidievoorwaarde wordt gesteld, omdat een grotere wateropslagcapaciteit van sedumdaken de belasting op het riool verminderd, vooral wanneer het hard regent. Het opslaan van water door het groendak zorgt er eveneens voor dat de planten voldoende water krijgen en water op de juiste manier wordt ingezet.

Tijdig aanvragen van de subsidie

Het groendak is aangelegd na 1-3-2023. Deze deadline helpt de gemeente Heeze-Leendede subsidieaanvragen op een ordelijke en efficiënte manier in behandeling te nemen. Dit aanvraagtermijn draagt tevens bij aan de budget- en middelenplanning voor de subsidietoekenning. Als laatst zorgt een transparante en duidelijke aanvraagtermijn ervoor dat subsidieaanvragers gelijke kansen hebben op de toekenning van de subsidie.

Alles weten over deze subsidie? U leest het op de website van de gemeente Heeze-Leende.

Bezoek de website Subsidiecheck aanvragen

De voordelen van een groen dak

Groene daken leveren veel voordelen op. Groene daken houden water vast. Hierdoor wordt het riool ontlast en worden overstromingen bij hevige regenbuien voorkomen. Sedumdaken hebben daarnaast ook een isolerende werking, wat betekent dat het binnen in de zomer koeler is en in de winter warmer blijft.

Groene daken bieden tevens bescherming aan de onderliggende dakbedekking, wat leidt tot lagere kosten voor de dakbedekkingsvervanging. Sedumdaken zorgen als vierde ook voor vergroening van de leefomgeving.

Sedumdaken stimuleren de biodiversiteit, doordat ze een bron van voedsel zijn voor een tal van insecten. Om al deze en nog meer voordelen, is het aanschaffen van een sedumdak dus een goede keuze!

Over Heeze

Heeze is een leuk dorp en heeft 10130 inwoners. Heeze is onderdeel van de gemeente Heeze-Leende (Noord-Brabant). Heeze wil graag vergroenen en dat is nu ook mogelijk dankzij de subsidie van de gemeente Heeze-Leende.

Naast Heeze zijn ook Leende, Sterksel onderdeel van de gemeente Heeze-Leende.

Zoekt u bijkomende informatie over onze sedumdaken of over onze dienstverlening met betrekking tot levering en aanleg in Heeze? Indien u het formulier hieronder invult, zullen we ons uiterste best doen om zo snel mogelijk contact met u op te nemen!

Informatie opvragen

Subsidiecheck aanvragen

Hebt u nog vragen over de subsidieregeling of bent u benieuwd of u in aanmerking komt? Ontvang antwoord op uw vragen door het invullen van onderstaande subsidiecheck. Onze groendakadviseurs zullen u zo snel mogelijk te woord staan over uw vragen over de subsidieregeling.

Vragen over het aanvragen van subside in Heeze?

Overweegt u het aanschaffen van een groendak bij u in Heeze? Team NatureGreen is bereid met u mee te denken. U kunt ons vrijblijvend e-mailen of bellen.

085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Raymond