Subsidie sedumdak in Hoensbroek

Bent u benieuws naar eventuele subsidiekansen voor een sedumdak in Hoensbroek? Wilt u weten of u in aanmerking komt? Vraag nu vrijblijvend een subsidiecheck aan. Ons team helpt u met plezier verder!

Subsidiecheck aanvragen
Onze partners omvatten toonaangevende banken, verzekeraars, waterschappen en gemeenten.

Naar welke informatie bent u op zoek?

Subsidie op een groen dak in Hoensbroek

U hebt de gelegenheid om subsidie aan te vragen voor de aanschaf van uw groene dak in Hoensbroek. Niet bekend de gemeente Heerlen.

Het is (nog) niet bekend wanneer deze subsidie van start gaat / is gegaan. Het is nog niet bekend wanneer de gemeente Heerlen stopt met het verstrekken van deze subsidie.

We kunnen ons voorstellen dat u nog vragen heeft. Denk bijvoorbeeld aan of er nog subsidie beschikbaar is en of u met uw groendakpakket ook aan de voorwaarden voor subsidie in Hoensbroek kunt voldoen?

Dien de subsidiecheck in en één van onze groendakadviseurs zal snel contact met u opnemen om uw wensen te bespreken en de mogelijkheden te onderzoeken.

Subsidiecheck aanvragen

Over de subsidie mogelijkheden

Er geldt geen strikte bovengrens voor de subsidie die je kunt ontvangen, wat inhoudt dat het bedrag dat u kunt terugvorderen via de subsidie variabel is, afhankelijk van de geldende regels en voorschriften.

Er is geen vastgesteld maximum percentage aan subsidie per m². Dat betekent dat u een deel van de totale kosten kunt terugvorderen door middel van subsidie, afhankelijk van de geldende richtlijnen en voorwaarden.

Voor groene daken biedt de gemeente Heerlen een maximale subsidie van € 40,00 per m².

Projecten regio Hoensbroek

Onderstaand vindt u een overzicht met een aantal van onze projecten die we laatst hebben mogen uitvoeren in uw provincie Limburg.

Bekijk alle projecten

Voorwaarden van de subsidie in Hoensbroek

Minimaal aantal vierkante meters

De gemeente Heerlen zet zich in om in Hoensbroek de omgeving te vergroenen en te verbeteren. Daarom hanteren zij een minimale oppervlakte-eis van 10 m² voor subsidieprogramma’s van groene daken.

Minimale wateropslagcapaciteit

Een groen dak moet minimaal 25 liter liter water per m² kunnen opslaan in Hoensbroek om in aanmerking te komen voor subsidie. Deze voorwaarde is belangrijk, omdat de wateropslag van groene daken ervoor zorgt dat de druk op het rioleringsstelsel wordt verminderd bij hevige regenbuien. De wateropslagcapaciteit draagt tevens een bijdrage aan duurzaam waterbeheer en de bevordering van het groen.

Minimale laagdikte

Een groen dak moet minimaal uit 5 lagen bestaan om in aanmerking te komen voor subsidie. Dit is cruciaal voor een goede werking van het groendak en om van de vele voordelen te kunnen profiteren. Onze groendakadviseurs passen de juiste onderlagen toe bij ieder sedumpakket. Hierdoor kunt u deze voorwaarde alvast afvinken.

Tijdig aanvragen van de subsidie

Vraag de subsidie aan voor de start van de werkzaamheden. Deze deadline helpt de gemeente Heerlende de aanvragen op een ordelijke en efficiënte wijze te beoordelen en te verwerken. Daarnaast is dit van belang voor het strategisch plannen van budgetten en middelen voor de toekenning van subsidies. Tot slot stimuleert de duidelijke aanvraagtermijn eerlijke en gelijke kansen voor alle geïntresseerde aanvragers.

Alles weten over deze subsidie? U leest het op de website van de gemeente Heerlen.

Bezoek de website Subsidiecheck aanvragen

De voordelen van een groen dak

Sedumdaken leveren een verscheidenheid aan voordelen op. Het eerste gunstige aspect van een sedumdaken is hun vermogen om water vast te houden, waardoor overstromingen voorkomen kunnen worden en het riool ontlast wordt. Daaarnaast leveren groene daken een bijdrage aan de temperatuurregulatie, wat resulteert in een aangename koelte in de zomer en meer warmte in de winter.

Groene daken beschermen ook de dakbedekking, waardoor de levensduur van de dakbedekking verdubbelt! Groene daken zorgen voor meer groen in de leefomgeving, wat een positief effect heeft op de menselijke gezondheid.

Groene daken zijn een bron van nectar en andere voedingsstoffen voor insecten, zoals bijen en vlinders. Concluderend zijn sedumdaken dus een nuttige duurzame maatregel!

Over Hoensbroek

Hoensbroek is een mooie woonplaats en telt ongeveer 18756 inwoners. Hoensbroek is onderdeel van de gemeente Heerlen (Limburg). Hoensbroek heeft de wens om te vergroenen, wat beter haalbaar wordt door de subsidie van de gemeente Heerlen.

Naast Hoensbroek zijn ook Hoensbroek onderdeel van de gemeente Heerlen.

Heeft u behoefte aan extra informatie betreffende onze groendaksystemen of de mogelijkheden voor uw eigen groendak in Hoensbroek? Zodra u onderstaand formulier indient, zullen we zo spoedig mogelijk van ons laten horen.

Informatie opvragen

Subsidiecheck aanvragen

Wilt u weten of er nog subsidiegelden beschikbaar zijn voor groene daken? Contact ons voor een kostenloze subsidiecheck! We nemen zo snel mogelijk contact met u op om u te helpen.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden

Vragen over het aanvragen van subside in Hoensbroek?

Heeft u plannen om een sedumdak aan te schaffen in Hoensbroek? Onze groendakadviseurs staan voor u klaar. U kunt ons bereiken per e-mail of telefoon.

085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Raymond

Geef een reactie