Subsidie sedumdak in Kamerik

Bent u benieuwd naar de beschikbare subsidies voor een sedumdak in Kamerik? Aarzel niet om een subsidiecheck aan te vragen. Team NatureGreen is beschikbaar om u te helpen!

Subsidiecheck aanvragen
Grote banken, verzekeraars, waterschappen en gemeenten zijn nauwe partners van NatureGreen.

Naar welke informatie bent u op zoek?

Subsidie op een groen dak in Kamerik

Er is subsidie beschikbaar voor het aanschaffen van uw groendak in Kamerik. De subsidie wordt verstrekt door de gemeente Woerden.

Het is (nog) niet bekend wanneer deze subsidie van start gaat / is gegaan. De datum waarop de de gemeente Woerden stopt met het verstrekken van deze subsidie, is nog niet bekend.

Wellicht heeft u nog vragen over de beschikbaarheid van de subsidie, een geschikt sedumdak voor uw dak en of dit sedumdak dan ook aan de voorwaarden voor de subsidie in Kamerik kunt voldoen.

Doe onze subsidiecheck en een van onze groendakadviseurs zal spoedig contact met u opnemen om uw behoeften te bespreken en de opties te bespreken.

Subsidiecheck aanvragen

Over de subsidie mogelijkheden

Er geldt geen strikte bovengrens voor de subsidie die je kunt ontvangen, wat inhoudt dat het bedrag dat u kunt terugvorderen via de subsidie variabel is, afhankelijk van de geldende regels en voorschriften.

Er is geen vastgesteld maximum percentage aan subsidie per m². Dat betekent dat u een deel van de totale kosten kunt terugvorderen door middel van subsidie, afhankelijk van de geldende richtlijnen en voorwaarden.

Voor groene daken biedt de gemeente Woerden een maximale subsidie van € 29,00 per m².

Projecten regio Kamerik

Hieronder ziet u een greep uit onze projecten die we recentelijk hebben uitgevoerd in uw provincie Utrecht.

Bekijk alle projecten

Voorwaarden van de subsidie in Kamerik

Minimaal aantal vierkante meters

De gemeente Woerden heeft als doel om in Kamerik de vergroening te bevorderen en de levensomstandigheden te verbeteren. Hierom hebben ze een minimale eis voor de oppervlakte van 6 m² voor groendaksubsidies.

Minimale wateropslagcapaciteit

Een groen dak moet minimaal 20 liter liter water per m² kunnen opslaan in Kamerik om in aanmerking te komen voor subsidie. Deze subsidievoorwaarde is van belang, omdat groene daken in staat zijn aanzienlijke hoeveelheden water op te slaan. Bij heftige regenbuien wordt de belasting op het rioleringssysteem en het gevaar van overstromingen verminderd. Het draagt ook bij aan duurzaam waterbeheer en de bevordering van groene omgevingen.

Minimale laagdikte

Een groen dak moet minimaal uit 4 lagen bestaan om in aanmerking te komen voor subsidie. Dit is van betekenis aangezien de lagen zorgen voor isolatie, waterretentie en plantengroei. Door de juiste lagen toe te passen is een groendak het meest doeltreffend. Bij NatureGreen zien we erop toe dat elk groendak de juiste onderlagen bevat om de kwaliteit van de groene daken te waarborgen. Hierdoor voldoet u snel aan deze subsidievoorwaarde.

Tijdig aanvragen van de subsidie

Vraag de subsidie na realisatie aanDeze deadline helpt de gemeente Woerden de subsidieaanvragen op een efficiënte en ordelijke wijzen te behandelen. Bovendien draagt dit bij aan het plannen van financiële middelen en budgetten voor de toekenning van subsidies. Als laatste zorgt de aanvraagtermijn voor eerlijke en gelijke kansen voor alle aanvragers.

Alles weten over deze subsidie? U leest het op de website van de gemeente Woerden.

Bezoek de website Subsidiecheck aanvragen

De voordelen van een groen dak

Groene daken bieden een breed scala aan voordelen. Het eerste voordeel is dat groene daken regenwater vasthouden, wat zowel overstromingen voorkomt als het rioolstelsel ontlast. Daarnaast helpen sedumdaken bij het handhaven van een aangename temperatuur, waardoor het in de zomer koeler en in de winter warmer blijft.

Verder dragen sedumdaken bij aan het behoud van de onderliggende dakbedekking, waardoor deze minder vaak vervangen hoeft te worden. Het vierde voordeel is dat groene daken de leefomgeving verfraaien met extra groen.

Ten slotte funceren groene daken als voedselbron voor insecten, waaronder vlinders en bijen. Samengevat: Het aanschaffen van een groendak levert je dus veel op!

Over Kamerik

Kamerik is een prachtige plek en heeft ongeveer 3910 inwoners. Kamerik is onderdeel van de gemeente Woerden (Utrecht). Kamerik streven naar meer groen, wat binnen handbereik is dankzij de subsidie van de gemeente Woerden.

Naast Kamerik zijn ook Harmelen, Zegveld onderdeel van de gemeente Woerden.

Wilt u meer informatie over onze groene daken of over onze lever- en aanleg service in Kamerik? Wanneer u onderstaand formulier indient, nemen we zo snel mogelijk contact met u op!

Informatie opvragen

Offerte aanvragen

NatureGreen kent alle details van de subsidieregelingen voor groendaken binnen uw gemeente. Met deze kennis helpen we u graag bij het kiezen van het juiste groendak voor uw situatie. Vraag hieronder vrijblijvend een offerte aan en ontdek de mogelijkheden en kosten voor uw situatie!

"*" geeft vereiste velden aan

Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen over het aanvragen van subside in Kamerik?

Denkt u erover na om een sedumdak aan te schaffen in Kamerik? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of per telefoon.

085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Raymond

Geef een reactie