Doe de subsidiecheck 

  captcha

  Subsidie Groendak gemeente Leiden

  Als u aan het nadenken bent over een sedumdak op uw schuur, woonhuis, garage, dakkapel of bedrijf, vraagt u zich mogelijk ook af of u in aanmerking komt voor subsidie. Geen zorgen. Wij helpen u graag en adviseren u bij de aanschaf van een groendak en de mogelijkheden voor subsidie in Leiden. Doet u vandaag nog de subsidiecheck?

  Laten we starten met goed nieuws. U maakt kans op subsidie voor het plaatsen van groene daken. De gemeente Leiden wil op die manier bijdragen aan de realisatie van een duurzame gemeente. Per zelfstandige woonruimte is er €10.000, – beschikbaar. Er moet dan echter wel aan bepaalde voorwaarden worden voldaan. Op de subsidiepagina van de gemeente Leiden zijn deze voorwaarden te vinden.

  Ongetwijfeld zijn er vragen opgeborreld. Is er momenteel nog subsidie beschikbaar? Welk groendaksysteem is passend voor uw dak in Leiden? Dergelijke vragen zijn logisch en daarvoor zijn wij er.

  Vul onze subsidiecheck in en één van onze groendak adviseurs neemt even contact met u op om uw wensen te bespreken en de mogelijkheden te bekijken.

  Een sedumdak voor groen op uw dak

  Een groendak wordt met de dag populairder. Terecht ook, want een groendak brengt diverse voordelen met zich mee. Maar niet alleen dat. Een groendak oogt mooi, het brengt de natuurlijke uitstraling terug in de stad. Maar wat zijn dan de voordelen van een groendak? Om te beginnen slaan groene daken veel water op, wat anders in de riolering terecht zou komen. Het water dat de groene daken opneemt verdampt vervolgens weer de lucht in. Een klimaatvriendelijke oplossing voor mogelijk wateroverlast. Dit is dan ook de voornaamste reden dat gemeenten subsidie geven op een sedumdak. De wateropslag capaciteit is daarom vaak een voorwaarde om subsidie te verstrekken.

  Een groendak neemt ook fijnstof op, wat de lucht schoner maakt. Ook is het voor beestjes, zoals de bedreigde bij, een fijne omgeving. Verder dempt een groendak geluiden in drukke gebieden en verhoogt het de waarde van uw woning. En als u op zoek bent naar een oplossing voor oplopende temperaturen in huis als het warm is, dan biedt een groendak ook uitkomst. Combineert u dit met zonnepanelen, dan wordt het helemaal interessant. Een sedumdak met zonnepanelen zorgt voor een stijging in het het rendement met 5 tot 20%!

  Meer weten over een sedumdak in uw situatie? Dan kunt u bij ons terecht.

  Subsidie Gemeente Leiden Sedumdak

  De gemeente Leiden is een uitgestrekt gebied met vele meren, sloten en andere wateren. Het groen in de gemeente ziet de gemeenteraad graag terug in de gebieden waar gebouwen het landschap domineren. Met ruim 122.000 inwoners kunnen we spreken van een grote stad in de provincie Zuid-Holland. Een stad die duurzaam wil zijn. Een van de manieren om dat te doen is door middel van groene daken. En ze zijn niet de enige. In de provincie Zuid-Holland zijn plaatsen als Leidschendam, Alphen aan de Rijn, Capelle aan den IJsel, Gouda en Den Haag de gemeente Leiden al voor gegaan.

  Bekijk onze producten Contact

  Vragen over hoe subsidie aanvragen voor een groen dak werkt in Leiden? 

  Overweegt u de aanschaf van een sedumdak in Leiden? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

  Stuur een e-mail 085 - 00 41 774

  Groendak Adviseur

  Geert