Subsidie sedumdak in Lelystad

Bent u benieuwd naar de beschikbare subsidies voor een sedumdak in Lelystad? Vraag vrijblijvend informatie op door de subsidiecheck aan te vragen. We staan klaar om u van informatie te voorzien!

Subsidiecheck aanvragen
Grote banken, verzekeraars, waterschappen en gemeenten zijn nauwe partners van NatureGreen.

Naar welke informatie bent u op zoek?

Subsidie op een groen dak in Lelystad

U hebt de mogelijkheid om een subsidieaanvraag in te dienen voor de aanschaf van uw groene dak in Lelystad. Er is voor de aanleg van groene daken een subsidiepot beschikbaar gesteld van € 400.000,00 welke wordt verstrekt door het samenwerkingsverband Klimaatadaptatie Flevoland (KAF).

De subsidie kan worden aangevraagd vanaf 9-10-2023. De subsidie kan uiterlijk worden aangevraagd tot 31-12-2024.

Wellicht heeft u nog vragen over de beschikbaarheid van de subsidie, een geschikt sedumdak voor uw dak en of dit sedumdak dan ook aan de voorwaarden voor de subsidie in Lelystad kunt voldoen.

Vul de subsidiecheck in, zodat één van onze groendakadviseurs u kan helpen de subsidiemogelijkheden nader te bekijken.

Subsidiecheck aanvragen

Over de subsidie mogelijkheden

U kunt per huishouden tot wel € 2.500,00(!) aan subsidie ontvangen. Dat betekent dat de kosten van uw groene droom aanzienlijk kunnen worden verminderd.

Het samenwerkingsverband Klimaatadaptatie Flevoland (KAF) dekt maximaal 50% van uw totale uitgaven voor het groene dakproject. Dit betekent dat u met een gerust hart kunt investeren in een duurzame en groene toekomst.

Voor groene daken biedt het samenwerkingsverband Klimaatadaptatie Flevoland (KAF) een maximale subsidie van € 25,00 per m².

Projecten regio Lelystad

Onderstaande projecten zijn een selectie van onze projecten die we recent hebben mogen uitvoeren in uw provincie Flevoland.

Bekijk alle projecten

Voorwaarden van de subsidie in Lelystad

Dit is waarom ze een minimale oppervlakte eisen vam € 25.000,00 .

Minimale hellingshoek

De maximale hellingshoek voor een groendak bedraagt2 graden in Lelystad om aanspraak te kunnen maken op de subsidie. De gemeente Lelystad stelt deze voorwaarde voor de subsidieregeling met als doel de effectiviteit en veiligheid van de infrastructuur te garanderen.

Minimale wateropslagcapaciteit

Een groen dak moet minimaal 35 liter per m2 bij een sedumdak en 45 liter per m2 bij een biodivers dak liter water per m² kunnen opslaan in Lelystad om in aanmerking te komen voor subsidie. Deze subsidievoorwaarde is van belang, omdat groene daken in staat zijn aanzienlijke hoeveelheden water op te slaan. Bij heftige regenbuien wordt de belasting op het rioleringssysteem en het gevaar van overstromingen verminderd. Het opslaan van water door het groendak zorgt er eveneens voor dat de planten voldoende water krijgen en water op de juiste manier wordt ingezet.
een wortelwerende-, drainage-, substraat- en vegetatielaag

Tijdig aanvragen van de subsidie

Voor 1 oktober van het betreffende kalenderjaarDeze deadline helpt het samenwerkingsverband Klimaatadaptatie Flevoland (KAF) de subsidieaanvragen op een efficiënte en ordelijke wijzen te behandelen. Dit aanvraagtermijn draagt tevens bij aan de budget- en middelenplanning voor de subsidietoekenning. Als laatst zorgt een transparante en duidelijke aanvraagtermijn ervoor dat subsidieaanvragers gelijke kansen hebben op de toekenning van de subsidie.

Alles weten over deze subsidie? U leest het op de website van het samenwerkingsverband Klimaatadaptatie Flevoland (KAF).

Bezoek de website Subsidiecheck aanvragen

De voordelen van een groen dak

Groene daken bieden een breed scala aan voordelen. Groene daken houden water vast. Hierdoor wordt het riool ontlast en worden overstromingen bij hevige regenbuien voorkomen. Sedumdaken hebben daarnaast ook een isolerende werking, wat betekent dat het binnen in de zomer koeler is en in de winter warmer blijft.

Verder dragen sedumdaken bij aan het behoud van de onderliggende dakbedekking, waardoor deze minder vaak vervangen hoeft te worden. Sedumdaken zorgen als vierde ook voor vergroening van de leefomgeving.

Sedumdaken stimuleren de biodiversiteit, doordat ze een bron van voedsel zijn voor een tal van insecten. Samengevat: Het aanschaffen van een groendak levert je dus veel op!

Over Lelystad

Lelystad is een leuk dorp en heeft 83033 inwoners. De gemeente Lelystad streven naar meer groen, wat binnen handbereik is dankzij de subsidie van

Naast Lelystad zijn ook Lelystad onderdeel van de gemeente Lelystad.

Zoekt u bijkomende informatie over onze sedumdaken of over onze dienstverlening met betrekking tot levering en aanleg inLelystad? Wanneer u onderstaand formulier indient, nemen we zo snel mogelijk contact met u op!

Informatie opvragen

Offerte aanvragen

NatureGreen kent alle details van de subsidieregelingen voor groendaken binnen uw gemeente. We staan klaar om u met deze kennis te ondersteunen in het maken van de beste keuze voor een groendak dat past bij uw situatie. Vraag hieronder vrijblijvend een offerte aan en ontdek wat de mogelijkheden en kosten in uw situatie zijn!

"*" geeft vereiste velden aan

Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen over het aanvragen van subside in Lelystad?

Denkt u erover na om een sedumdak aan te schaffen in Lelystad? Team NatureGreen is bereid met u mee te denken. U kunt ons vrijblijvend e-mailen of bellen.

085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Raymond

Geef een reactie