Subsidie sedumdak in Loenersloot

Bent u benieuws naar eventuele subsidiekansen voor een sedumdak in Loenersloot? Wij nodigen u uit om zonder verplichtingen een subsidiecheck aan te vragen. Ons team helpt u met plezier verder!

Subsidiecheck aanvragen
Onze partners omvatten toonaangevende banken, verzekeraars, waterschappen en gemeenten.

Naar welke informatie bent u op zoek?

Subsidie op een groen dak in Loenersloot

U hebt de gelegenheid om subsidie aan te vragen voor de aanschaf van uw groene dak in Loenersloot. De subsidie wordt verstrekt door de gemeente Stichtse Vecht.

Het is al mogelijk om subsidie aan te vragen; dus bekijk welke voorwaarden van kracht zijn of vraag onze subsidiecheck aan! Het is nog niet bekend wanneer de gemeente Stichtse Vecht stopt met het verstrekken van deze subsidie.

We kunnen ons voorstellen dat u nog vragen heeft. Denk bijvoorbeeld aan of er nog subsidie beschikbaar is en of u met uw groendakpakket ook aan de voorwaarden voor subsidie in Loenersloot kunt voldoen?

Na het invullen van onze subsidiecheck, zal een van onze groendakadviseurs u spoedig benaderen om uw wensen te bespreken en de mogelijkheden te onderzoeken.

Subsidiecheck aanvragen

Over de subsidie mogelijkheden

Er geldt geen strikte bovengrens voor de subsidie die je kunt ontvangen, wat inhoudt dat het bedrag dat u kunt terugvorderen via de subsidie variabel is, afhankelijk van de geldende regels en voorschriften.

Er is geen vastgesteld maximum percentage aan subsidie per m². Dat betekent dat u een deel van de totale kosten kunt terugvorderen door middel van subsidie, afhankelijk van de geldende richtlijnen en voorwaarden.

Voor groene daken biedt de gemeente Stichtse Vecht een maximale subsidie van € 25,00 per m².

Voorwaarden van de subsidie in Loenersloot

Minimaal aantal vierkante meters

De gemeente Stichtse Vecht zet zich in om in Loenersloot de omgeving te vergroenen en te verbeteren. Daarom hanteren zij een minimale oppervlakte-eis van 6 m² voor subsidieprogramma’s van groene daken.

Minimale wateropslagcapaciteit

Een groen dak moet minimaal 20 liter water per m² kunnen opslaan in Loenersloot om in aanmerking te komen voor subsidie. Deze voorwaarde is belangrijk, omdat de wateropslag van groene daken ervoor zorgt dat de druk op het rioleringsstelsel wordt verminderd bij hevige regenbuien. Daarnaast draagt de wateropslagcapaciteit van een groendak bij aan een goede benutting van hemelwater.

Minimale laagdikte

Een groen dak moet minimaal uit 4 lagen bestaan om in aanmerking te komen voor subsidie. Dit is cruciaal voor een goede werking van het groendak en om van de vele voordelen te kunnen profiteren. Onze groendakadviseurs passen de juiste onderlagen toe bij ieder sedumpakket. Hierdoor kunt u deze voorwaarde alvast afvinken.

Tijdig aanvragen van de subsidie

Vraag de subsidie aan voor de start van de werkzaamheden. Deze deadline helpt de gemeente Stichtse Vechtde de aanvragen op een ordelijke en efficiënte wijze te beoordelen en te verwerken. Bovendien zorgt deze deadline ervoor dat fincniële middelen en budgetten op de juiste wijze kunnen worden ingezet. Tot slot stimuleert de duidelijke aanvraagtermijn eerlijke en gelijke kansen voor alle geïntresseerde aanvragers.

Alles weten over deze subsidie? U leest het op de website van de gemeente Stichtse Vecht.

Bezoek de website Subsidiecheck aanvragen

De voordelen van een groen dak

Sedumdaken leveren een verscheidenheid aan voordelen op. Het meest opvallende voordeel is dat groene daken regenwater vasthouden, wat zowel overstromingen voorkomt als de druk op het riool vermindert. Daaarnaast leveren groene daken een bijdrage aan de temperatuurregulatie, wat resulteert in een aangename koelte in de zomer en meer warmte in de winter.

Groene daken beschermen ook de dakbedekking, waardoor de levensduur van de dakbedekking verdubbelt! Groene daken zorgen voor meer groen in de leefomgeving, wat een positief effect heeft op de menselijke gezondheid.

Tes slotte zijn sedumdaken ook voedsel voor insecten als kevers, bijen en vlinders. Concluderend zijn sedumdaken dus een nuttige duurzame maatregel!

Over Loenersloot

Loenersloot is een mooie woonplaats en telt ongeveer 515 inwoners. Loenersloot is onderdeel van de gemeente Stichtse Vecht (Utrecht). Loenersloot heeft de wens om te vergroenen, wat beter haalbaar wordt door de subsidie van de gemeente Stichtse Vecht.

Naast Loenersloot zijn ook Breukelen, Kockengen, Loenen aan de Vecht, Maarssen, Nieuwer Ter Aa, Nieuwersluis, Nigtevecht, Oud Zuilen, Tienhoven, Vreeland onderdeel van de gemeente Stichtse Vecht.

Bent u geïntresseerd in aanvullende details over groene daken of in onze lever- en aanleg mogelijkheden in Loenersloot? Zodra u onderstaand formulier indient, zullen we zo spoedig mogelijk van ons laten horen.

Informatie opvragen

Subsidiecheck aanvragen

Wilt u weten of er nog subsidiegelden beschikbaar zijn voor groene daken? Aarzel niet om de subsidiecheck aan te vragen. We nemen zo snel mogelijk contact met u op om u te helpen.

Vragen over het aanvragen van subside in Loenersloot?

Heeft u plannen om een sedumdak aan te schaffen in Loenersloot? Wij staan altijd klaar om met u mee te denken. Neem vrijblijvend contact met ons op te nemen via e-mail of telefoon.

085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Raymond