Subsidie sedumdak in Mierlo

Bent u benieuwd naar de beschikbare subsidies voor een sedumdak in Mierlo? Wilt u weten of u in aanmerking komt? Vraag nu vrijblijvend een subsidiecheck aan. Team NatureGreen is beschikbaar om u te helpen!

Subsidiecheck aanvragen
Grote banken, verzekeraars, waterschappen en gemeenten zijn nauwe partners van NatureGreen.

Naar welke informatie bent u op zoek?

Subsidie op een groen dak in Mierlo

Er is subsidie beschikbaar voor het aanschaffen van uw groendak in Mierlo. Er is voor de aanleg van groene daken een subsidiepot beschikbaar gesteld van € 50.000,00 welke wordt verstrekt door de gemeente Geldrop-Mierlo.

De subsidie kan worden aangevraagd vanaf 1-1-2021. De subsidie kan uiterlijk worden aangevraagd tot 31-12-2024.

Wellicht heeft u nog vragen over de beschikbaarheid van de subsidie, een geschikt sedumdak voor uw dak en of dit sedumdak dan ook aan de voorwaarden voor de subsidie in Mierlo kunt voldoen.

Dien de subsidiecheck in en één van onze groendakadviseurs zal snel contact met u opnemen om uw wensen te bespreken en de mogelijkheden te onderzoeken.

Subsidiecheck aanvragen

Over de subsidie mogelijkheden

U kunt per huishouden tot wel € 5.000,00(!) aan subsidie ontvangen. Dat betekent dat de kosten van uw groene droom aanzienlijk kunnen worden verminderd.

Er is geen vastgesteld maximum percentage aan subsidie per m². Dat betekent dat u een deel van de totale kosten kunt terugvorderen door middel van subsidie, afhankelijk van de geldende richtlijnen en voorwaarden.

Voor groene daken biedt de gemeente Geldrop-Mierlo een maximale subsidie van € 20,00 per m².

Projecten regio Mierlo

Hieronder ziet u een greep uit onze projecten die we recentelijk hebben uitgevoerd in uw provincie Noord-Brabant.

Bekijk alle projecten

Voorwaarden van de subsidie in Mierlo

Hierom hebben ze een minimale eis voor de oppervlakte van 3 m² voor groendaksubsidies.

Minimale wateropslagcapaciteit

Een groen dak moet minimaal 15 liter liter water per m² kunnen opslaan in Mierlo om in aanmerking te komen voor subsidie. Deze subsidievoorwaarde is van belang, omdat groene daken in staat zijn aanzienlijke hoeveelheden water op te slaan. Bij heftige regenbuien wordt de belasting op het rioleringssysteem en het gevaar van overstromingen verminderd. De wateropslagcapaciteit draagt tevens een bijdrage aan duurzaam waterbeheer en de bevordering van het groen.
een wortelwerende laag, drainagelaag, substraatlaag en een vegetatielaag

Tijdig aanvragen van de subsidie

Vraag de subsidie aan voor de start van de werkzaamhedenDeze deadline helpt de gemeente Geldrop-Mierlo de subsidieaanvragen op een efficiënte en ordelijke wijzen te behandelen. Daarnaast is dit van belang voor het strategisch plannen van budgetten en middelen voor de toekenning van subsidies. Als laatste zorgt de aanvraagtermijn voor eerlijke en gelijke kansen voor alle aanvragers.

Alles weten over deze subsidie? U leest het op de website van de gemeente Geldrop-Mierlo.

Bezoek de website Subsidiecheck aanvragen

De voordelen van een groen dak

Groene daken bieden een breed scala aan voordelen. Het eerste gunstige aspect van een sedumdaken is hun vermogen om water vast te houden, waardoor overstromingen voorkomen kunnen worden en het riool ontlast wordt. Daarnaast helpen sedumdaken bij het handhaven van een aangename temperatuur, waardoor het in de zomer koeler en in de winter warmer blijft.

Verder dragen sedumdaken bij aan het behoud van de onderliggende dakbedekking, waardoor deze minder vaak vervangen hoeft te worden. Het vierde voordeel is dat groene daken de leefomgeving verfraaien met extra groen.

Groene daken zijn een bron van nectar en andere voedingsstoffen voor insecten, zoals bijen en vlinders. Samengevat: Het aanschaffen van een groendak levert je dus veel op!

Over Mierlo

Mierlo is een prachtige plek en heeft ongeveer 11198 inwoners. Mierlo is onderdeel van de gemeente Geldrop-Mierlo (Noord-Brabant). Mierlo streven naar meer groen, wat binnen handbereik is dankzij de subsidie van de gemeente Geldrop-Mierlo.

Naast Mierlo zijn ook Geldrop en Mierlo onderdeel van de gemeente Geldrop-Mierlo.

Heeft u behoefte aan extra informatie betreffende onze groendaksystemen of de mogelijkheden voor uw eigen groendak in Mierlo? Wanneer u onderstaand formulier indient, nemen we zo snel mogelijk contact met u op!

Informatie opvragen

Offerte aanvragen

NatureGreen kent alle details van de subsidieregelingen voor groendaken binnen uw gemeente. Met deze informatie adviseren wij u graag bij het kiezen van het juiste groendak voor uw omstandigheden. Vraag hieronder vrijblijvend een offerte aan en ontdek de mogelijkheden en kosten voor uw situatie!

"*" geeft vereiste velden aan

Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen over het aanvragen van subside in Mierlo?

Denkt u erover na om een sedumdak aan te schaffen in Mierlo? Onze groendakadviseurs staan voor u klaar. U kunt ons bereiken per e-mail of telefoon.

085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Raymond

Geef een reactie