Subsidie sedumdak in Munstergeleen

Bent u benieuwd naar de beschikbare subsidies voor een sedumdak in Munstergeleen? Vraag vrijblijvend informatie op door de subsidiecheck aan te vragen. Team NatureGreen is beschikbaar om u te helpen!

Subsidiecheck aanvragen
Grote banken, verzekeraars, waterschappen en gemeenten zijn nauwe partners van NatureGreen.

Naar welke informatie bent u op zoek?

Subsidie op een groen dak in Munstergeleen

Er is subsidie beschikbaar voor het aanschaffen van uw groendak in Munstergeleen. Niet bekend de gemeente Sittard-Geleen.

Het is (nog) niet bekend wanneer deze subsidie van start gaat / is gegaan. Het is nog niet bekend wanneer de gemeente Sittard-Geleen stopt met het verstrekken van deze subsidie.

Wellicht heeft u nog vragen over de beschikbaarheid van de subsidie, een geschikt sedumdak voor uw dak en of dit sedumdak dan ook aan de voorwaarden voor de subsidie in Munstergeleen kunt voldoen?

Vul de subsidiecheck in, zodat één van onze groendakadviseurs u kan helpen de subsidiemogelijkheden nader te bekijken.

Subsidiecheck aanvragen

Over de subsidie mogelijkheden

U kunt per huishouden tot wel € 25.000,00(!) aan subsidie ontvangen. Dat betekent dat de kosten van uw groene droom aanzienlijk kunnen worden verminderd.

De gemeente Sittard-Geleen dekt maximaal 50% van uw totale uitgaven voor het groene dakproject. Dit betekent dat u met een gerust hart kunt investeren in een duurzame en groene toekomst.

Er is geen vastgesteld maximumbedrag aan subsidie per m², wat betekent dat u de mogelijkheid hebt om te profiteren van alle beschikbare ondersteuning op basis van de specifieke kenmerken van jouw groendak.

Projecten regio Munstergeleen

Hieronder ziet u een greep uit onze projecten die we recentelijk hebben uitgevoerd in uw provincie Limburg.

Bekijk alle projecten

Voorwaarden van de subsidie in Munstergeleen

Minimaal aantal vierkante meters

De gemeente Sittard-Geleen heeft als doel om in Munstergeleen de vergroening te bevorderen en de levensomstandigheden te verbeteren. Hierom hebben ze een minimale eis voor de oppervlakte van 10 m² voor groendaksubsidies.

Minimale laagdikte

Een groen dak moet minimaal uit 5 lagen (wortelwerende laag, drainagelaag, filtervlies, substraatlaag en vegetatielaag) bestaan om in aanmerking te komen voor subsidie. Dit is van betekenis aangezien de lagen zorgen voor isolatie, waterretentie en plantengroei. Door de juiste lagen toe te passen is een groendak het meest doeltreffend. Bij NatureGreen zien we erop toe dat elk groendak de juiste onderlagen bevat om de kwaliteit van de groene daken te waarborgen. Hierdoor voldoet u snel aan deze subsidievoorwaarde.

Tijdig aanvragen van de subsidie

Vraag de subsidie aan voor de start van de werkzaamheden. Deze deadline helpt de gemeente Sittard-Geleende subsidieaanvragen op een efficiënte en ordelijke wijzen te behandelen. Dit aanvraagtermijn draagt tevens bij aan de budget- en middelenplanning voor de subsidietoekenning. Als laatste zorgt de aanvraagtermijn voor eerlijke en gelijke kansen voor alle aanvragers.

Alles weten over deze subsidie? U leest het op de website van de gemeente Sittard-Geleen.

Bezoek de website Subsidiecheck aanvragen

De voordelen van een groen dak

Groene daken bieden een breed scala aan voordelen. Groene daken houden water vast. Hierdoor wordt het riool ontlast en worden overstromingen bij hevige regenbuien voorkomen. Daarnaast helpen sedumdaken bij het handhaven van een aangename temperatuur, waardoor het in de zomer koeler en in de winter warmer blijft.

Verder dragen sedumdaken bij aan het behoud van de onderliggende dakbedekking, waardoor deze minder vaak vervangen hoeft te worden. Het vierde voordeel is dat groene daken de leefomgeving verfraaien met extra groen.

Sedumdaken stimuleren de biodiversiteit, doordat ze een bron van voedsel zijn voor een tal van insecten. Samengevat: Het aanschaffen van een groendak levert je dus veel op!

Over Munstergeleen

Munstergeleen is een prachtige plek en heeft ongeveer 4509 inwoners. Munstergeleen is onderdeel van de gemeente Sittard-Geleen (Limburg). Munstergeleen streven naar meer groen, wat binnen handbereik is dankzij de subsidie van de gemeente Sittard-Geleen.

Naast Munstergeleen zijn ook Born, Buchten, Einighausen, Geleen, Grevenbicht, Guttecoven, Holtum, Limbricht, Obbicht, Papenhoven, Sittard, Windraak onderdeel van de gemeente Sittard-Geleen.

Zoekt u bijkomende informatie over onze sedumdaken of over onze dienstverlening met betrekking tot levering en aanleg in Munstergeleen? Wanneer u onderstaand formulier indient, nemen we zo snel mogelijk contact met u op!

Informatie opvragen

Subsidiecheck aanvragen

Hebt u interesse in subsidie, maar weet u niet zeker of u in aanmerking komt voor de subsidieregeling? Ontvang antwoord op uw vragen door het invullen van onderstaande subsidiecheck. We helpen u graag door u van de juiste informatie te voorzien!

"*" geeft vereiste velden aan

Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen over het aanvragen van subside in Munstergeleen?

Denkt u erover na om een sedumdak aan te schaffen in Munstergeleen? Team NatureGreen is bereid met u mee te denken. U kunt ons vrijblijvend e-mailen of bellen.

085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Raymond

Geef een reactie