Subsidie sedumdak in Nieuwerkerk aan den IJssel

Vraagt u zich af welke subsidiemogelijkheden er zijn voor een sedumdak in Nieuwerkerk aan den IJssel? Wij nodigen u uit om zonder verplichtingen een subsidiecheck aan te vragen. Wij helpen u graag verder!

Subsidiecheck aanvragen
NatureGreen heeft directe samenwerkingen met vooraanstaande banken, verzekeraars, waterschappen en gemeenten.

Naar welke informatie bent u op zoek?

Subsidie op een groen dak in Nieuwerkerk aan den IJssel

U kunt een subsidie aanvragen voor de aanschaf van uw groene dak in Nieuwerkerk aan den IJssel. Er is voor de aanleg van groene daken een subsidiepot beschikbaar gesteld van € 100.000,00 welke wordt verstrekt door de gemeente Zuidplas.

De subsidie kan worden aangevraagd vanaf 1 mei 2021. Het is nog niet bekend wanneer de gemeente Zuidplas stopt met het verstrekken van deze subsidie.

U kunt nog vragen hebben, zoals of er nog subsidie beschikbaar is en welk sedumdak het meest geschikt is voor uw situatie en of u daarmee ook aan de voorwaarden voor de subsidie in Nieuwerkerk aan den IJssel kunt voldoen?

Na het invullen van onze subsidiecheck, zal een van onze groendakadviseurs u spoedig benaderen om uw wensen te bespreken en de mogelijkheden te onderzoeken.

Subsidiecheck aanvragen

Over de subsidie mogelijkheden

U kunt per huishouden tot wel € 1.500,00(!) aan subsidie ontvangen. Dat betekent dat de kosten van uw groene droom aanzienlijk kunnen worden verminderd.

Er is geen vastgesteld maximum percentage aan subsidie per m². Dat betekent dat u een deel van de totale kosten kunt terugvorderen door middel van subsidie, afhankelijk van de geldende richtlijnen en voorwaarden.

Voor groene daken biedt de gemeente Zuidplas een maximale subsidie van € 15,00 per m².

Voorwaarden van de subsidie in Nieuwerkerk aan den IJssel

Minimaal aantal vierkante meters

De gemeente Zuidplas streeft ernaar om in Nieuwerkerk aan den IJssel meer groen toe te voegen en de woonomgeving te versterken. Om die reden stellen zij een minimumvereiste voor de oppervlakte van 25 m² voor subsidie van groene daken.

Minimale wateropslagcapaciteit

Een groen dak moet minimaal 25 liter water per m² kunnen opslaan in Nieuwerkerk aan den IJssel om in aanmerking te komen voor subsidie. Deze eis is belangrijk omdat het groene daken in staat stelt om bij regenval aanzienlijke hoeveelheden water vast te houden, waardoor de druk op het rioleringssysteem wordt verminderd en het risico op overstromingen wordt verkleind. Daarnaast draagt de wateropslagcapaciteit van een groendak bij aan een goede benutting van hemelwater.

Tijdig aanvragen van de subsidie

Vraag de subsidie aan voor de start van de werkzaamheden. Deze deadline helpt de gemeente Zuidplasom een ordelijke en efficiënte verwerking te garanderen van de subsidieaanvraag. Bovendien zorgt deze deadline ervoor dat fincniële middelen en budgetten op de juiste wijze kunnen worden ingezet. Ten slotte bevordert een duidelijke indieningsdeadline de eerlijkheid en gelijke kansen voor alle aanvragers.

Alles weten over deze subsidie? U leest het op de website van de gemeente Zuidplas.

Bezoek de website Subsidiecheck aanvragen

De voordelen van een groen dak

Er zijn talloze voordelen verbonden aan groene daken. Het meest opvallende voordeel is dat groene daken regenwater vasthouden, wat zowel overstromingen voorkomt als de druk op het riool vermindert. Groene daken dragen tevens bij aan temperatuurbeheersing, wat leidt tot een koelere zomer- en warmere winteromgeving.

Groene daken bieden tevens bescherming aan de onderliggende dakbedekking, wat leidt tot lagere kosten voor de dakbedekkingsvervanging. Ten vierde dragen sedumdaken bij aan een aangenamere leefomgeving door het toevoegen van extra groen.

Tes slotte zijn sedumdaken ook voedsel voor insecten als kevers, bijen en vlinders. En er zijn nog meer voordelen! Kortom, sedumdaken zijn dus een verstandige keuze!

Over Nieuwerkerk aan den IJssel

Nieuwerkerk aan den IJssel Is een leuk dorp en telt ongeveer 23135 inwoners. Nieuwerkerk aan den IJssel is onderdeel van de gemeente Zuidplas (Zuid-Holland). Nieuwerkerk aan den IJssel wil graag vergroenen en dat is nu ook mogelijk dankzij de subsidie van de gemeente Zuidplas.

Naast Nieuwerkerk aan den IJssel zijn ook Moerkapelle, Moordrecht, Zevenhuizen onderdeel van de gemeente Zuidplas.

Bent u geïntresseerd in aanvullende details over groene daken of in onze lever- en aanleg mogelijkheden in Nieuwerkerk aan den IJssel? We nemen graag contact met u op!

Informatie opvragen

Subsidiecheck aanvragen

Vraagt u zich af of u in aanmerking komt voor de subsidie of bent u benieuwd naar het resterende subsidiebudget? Aarzel niet om de subsidiecheck aan te vragen. Dankzij onze goede contacten met zowel gemeentes als provincies, kunnen we snel antwoord geven op uw vragen.

Vragen over het aanvragen van subside in Nieuwerkerk aan den IJssel?

Overweegt u de aanschaf van een sedumdak in Nieuwerkerk aan den IJssel? Wij staan altijd klaar om met u mee te denken. Neem vrijblijvend contact met ons op te nemen via e-mail of telefoon.

085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Raymond