Subsidie sedumdak in Nieuwveen

Bent u benieuwd naar de beschikbare subsidies voor een sedumdak in Nieuwveen? Vraag vrijblijvend informatie op door de subsidiecheck aan te vragen. Team NatureGreen is beschikbaar om u te helpen!

Subsidiecheck aanvragen
Grote banken, verzekeraars, waterschappen en gemeenten zijn nauwe partners van NatureGreen.

Naar welke informatie bent u op zoek?

Subsidie op een groen dak in Nieuwveen

Er is subsidie beschikbaar voor het aanschaffen van uw groendak in Nieuwveen. Er is voor de aanleg van groene daken een subsidiepot beschikbaar gesteld van € 50.000,00 welke wordt verstrekt door de gemeente Nieuwkoop.

Het is (nog) niet bekend wanneer deze subsidie van start gaat / is gegaan. De datum waarop de de gemeente Nieuwkoop stopt met het verstrekken van deze subsidie, is nog niet bekend.

Wellicht heeft u nog vragen over de beschikbaarheid van de subsidie, een geschikt sedumdak voor uw dak en of dit sedumdak dan ook aan de voorwaarden voor de subsidie in Nieuwveen kunt voldoen.

Vul de subsidiecheck in, zodat één van onze groendakadviseurs u kan helpen de subsidiemogelijkheden nader te bekijken.

Subsidiecheck aanvragen

Over de subsidie mogelijkheden

U kunt per huishouden tot wel € 500,00(!) aan subsidie ontvangen. Dat betekent dat de kosten van uw groene droom aanzienlijk kunnen worden verminderd.

Er is geen vastgesteld maximum percentage aan subsidie per m². Dat betekent dat u een deel van de totale kosten kunt terugvorderen door middel van subsidie, afhankelijk van de geldende richtlijnen en voorwaarden.

Voor groene daken biedt de gemeente Nieuwkoop een maximale subsidie van € 25,00 per m².

Projecten regio Nieuwveen

Hieronder ziet u een greep uit onze projecten die we recentelijk hebben uitgevoerd in uw provincie Zuid-Holland.

Bekijk alle projecten

Voorwaarden van de subsidie in Nieuwveen

Hierom hebben ze een minimale eis voor de oppervlakte van € 20.000,00 .

Minimale wateropslagcapaciteit

Een groen dak moet minimaal 25 liter liter water per m² kunnen opslaan in Nieuwveen om in aanmerking te komen voor subsidie. Deze subsidievoorwaarde is van belang, omdat groene daken in staat zijn aanzienlijke hoeveelheden water op te slaan. Bij heftige regenbuien wordt de belasting op het rioleringssysteem en het gevaar van overstromingen verminderd. Het opslaan van water door het groendak zorgt er eveneens voor dat de planten voldoende water krijgen en water op de juiste manier wordt ingezet.

Tijdig aanvragen van de subsidie

Vraag de subsidie aan nadat uw groendak is aangelegdDeze deadline helpt de gemeente Nieuwkoop de subsidieaanvragen op een efficiënte en ordelijke wijzen te behandelen. Dit aanvraagtermijn draagt tevens bij aan de budget- en middelenplanning voor de subsidietoekenning. Als laatste zorgt de aanvraagtermijn voor eerlijke en gelijke kansen voor alle aanvragers.

Alles weten over deze subsidie? U leest het op de website van de gemeente Nieuwkoop.

Bezoek de website Subsidiecheck aanvragen

De voordelen van een groen dak

Groene daken bieden een breed scala aan voordelen. Groene daken houden water vast. Hierdoor wordt het riool ontlast en worden overstromingen bij hevige regenbuien voorkomen. Daarnaast helpen sedumdaken bij het handhaven van een aangename temperatuur, waardoor het in de zomer koeler en in de winter warmer blijft.

Verder dragen sedumdaken bij aan het behoud van de onderliggende dakbedekking, waardoor deze minder vaak vervangen hoeft te worden. Het vierde voordeel is dat groene daken de leefomgeving verfraaien met extra groen.

Sedumdaken stimuleren de biodiversiteit, doordat ze een bron van voedsel zijn voor een tal van insecten. Samengevat: Het aanschaffen van een groendak levert je dus veel op!

Over Nieuwveen

Nieuwveen is een prachtige plek en heeft ongeveer 4437 inwoners. Nieuwveen is onderdeel van de gemeente Nieuwkoop (Zuid-Holland). Nieuwveen streven naar meer groen, wat binnen handbereik is dankzij de subsidie van de gemeente Nieuwkoop.

Naast Nieuwveen zijn ook Noorden, Ter Aar, Vrouwenakker, Woerdense Verlaat, Zevenhoven onderdeel van de gemeente Nieuwkoop.

Zoekt u bijkomende informatie over onze sedumdaken of over onze dienstverlening met betrekking tot levering en aanleg in Nieuwveen? Wanneer u onderstaand formulier indient, nemen we zo snel mogelijk contact met u op!

Informatie opvragen

Offerte aanvragen

NatureGreen kent alle details van de subsidieregelingen voor groendaken binnen uw gemeente. We staan klaar om u met deze kennis te ondersteunen in het maken van de beste keuze voor een groendak dat past bij uw situatie. Vraag hieronder vrijblijvend een offerte aan en ontdek de mogelijkheden en kosten voor uw situatie!

"*" geeft vereiste velden aan

Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen over het aanvragen van subside in Nieuwveen?

Denkt u erover na om een sedumdak aan te schaffen in Nieuwveen? Team NatureGreen is bereid met u mee te denken. U kunt ons vrijblijvend e-mailen of bellen.

085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Raymond

Geef een reactie