Subsidie sedumdak in Nijverdal

Wilt u weten wat de subsidiemogelijkheden zijn voor het aanleggen van een groendak in Nijverdal? Aarzel niet om een subsidiecheck aan te vragen. Team NatureGreen is beschikbaar om u te helpen!

Subsidiecheck aanvragen
Grote banken, verzekeraars, waterschappen en gemeenten zijn betrokken bij verschillende projecten van NatureGreen.

Naar welke informatie bent u op zoek?

Subsidie op een groen dak in Nijverdal

Er is subsidie beschikbaar voor het aanschaffen van uw groendak in Nijverdal. Er is voor de aanleg van groene daken een subsidiepot beschikbaar gesteld van € 35.000,00 welke wordt verstrekt door de gemeente Hellendoorn.

Het is al mogelijk om subsidie aan te vragen; dus bekijk welke voorwaarden van kracht zijn of vraag onze subsidiecheck aan! Het is nog niet bekend wanneer de gemeente Hellendoorn stopt met het verstrekken van deze subsidie.

We kunnen ons voorstellen dat u nog vragen heeft. Denk bijvoorbeeld aan of er nog subsidie beschikbaar is en of u met uw groendakpakket ook aan de voorwaarden voor subsidie in Nijverdal kunt voldoen?

Doe onze subsidiecheck en een van onze groendakadviseurs zal spoedig contact met u opnemen om uw behoeften te bespreken en de opties te bespreken.

Subsidiecheck aanvragen

Over de subsidie mogelijkheden

U kunt per huishouden tot wel € 2.500,00(!) aan subsidie ontvangen. Dat betekent dat de kosten van uw groene droom aanzienlijk kunnen worden verminderd.

Er is geen vastgesteld maximum percentage aan subsidie per m². Dat betekent dat u een deel van de totale kosten kunt terugvorderen door middel van subsidie, afhankelijk van de geldende richtlijnen en voorwaarden.

Voor groene daken biedt de gemeente Hellendoorn een maximale subsidie van € 20,00 per m².

Projecten regio Nijverdal

Hieronder ziet u een greep uit onze projecten die we recentelijk hebben uitgevoerd in uw provincie Overijssel.

Bekijk alle projecten

Voorwaarden van de subsidie in Nijverdal

Minimaal aantal vierkante meters

De gemeente Hellendoorn zet zich in om in Nijverdal de vergroening te bevorderen en de levensomstandigheden te verbeteren. Hierom hebben ze een minimale eis voor de oppervlakte van 10 m² voor subsidieprogramma’s van sedumdaken.

Minimale wateropslagcapaciteit

Een groen dak moet minimaal 10 liter water per m² kunnen opslaan in Nijverdal om in aanmerking te komen voor subsidie. Het water dat opgeslagen kan worden door een groendak komt niet direct in het riool terrecht, waardoor de druk op het rioleringsstelsel verminderd wordt bij hevige regenbuien. Daarom wordt dit belangrijk geacht door gemeenten. Het draagt ook bij aan duurzaam waterbeheer en de bevordering van groene omgevingen.

Tijdig aanvragen van de subsidie

. Deze deadline helpt de gemeente Hellendoornom het verwerkingsproces van de subsidieaanvragen op een efficiënte en ordelijke wijze vorm te geven. Bovendien draagt dit bij aan het plannen van financiële middelen en budgetten voor de toekenning van subsidies. Als laatste zorgt de aanvraagtermijn voor eerlijke en gelijke kansen voor alle aanvragers.

Alles weten over deze subsidie? U leest het op de website van de gemeente Hellendoorn.

Bezoek de website Subsidiecheck aanvragen

De voordelen van een groen dak

Groene daken brengen verschillende voordelen met zich mee. Het eerste voordeel is dat groene daken regenwater vasthouden, wat zowel overstromingen voorkomt als het rioolstelsel ontlast. Daarnaast helpen sedumdaken bij het handhaven van een aangename temperatuur, waardoor het in de zomer koeler en in de winter warmer blijft.

Groene daken beschermen ook de dakbedekking, waardoor de levensduur van de dakbedekking verdubbelt! Het vierde voordeel is dat groene daken de leefomgeving verfraaien met extra groen.

Ten slotte funceren groene daken als voedselbron voor insecten, waaronder vlinders en bijen. Al met al, biedt een sedumdak u dus veel goeds!

Over Nijverdal

Nijverdal is een prachtige plek en heeft ongeveer 24990 inwoners. Nijverdal is onderdeel van de gemeente Hellendoorn (Overijssel). Nijverdal heeft de wens om te vergroenen, wat beter haalbaar wordt door de subsidie van de gemeente Hellendoorn.

Naast Nijverdal zijn ook Daarle, Daarlerveen, Haarle, Nijverdal onderdeel van de gemeente Hellendoorn.

Wilt u meer informatie over onze groene daken of over onze lever- en aanleg service in Nijverdal? We doen ons uiterste best om u spoedig van de juiste informatie te voorzien.

Informatie opvragen

Subsidiecheck aanvragen

Bent u benieuwd naar het resterende subsidiebudget of wilt u informatie over het aanvragen van een subsidie? Vul dan hieronder de subsidiecheck in! We helpen u graag door u van de juiste informatie te voorzien!

Vragen over het aanvragen van subside in Nijverdal?

Heeft u interesse in het aanschaffen van een sedumdak in Nijverdal? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of per telefoon.

085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Raymond