Subsidie sedumdak in Oostwold (gemeente Westerkwartier)

Bent u benieuwd naar de beschikbare subsidies voor een sedumdak in Oostwold (gemeente Westerkwartier)? Vraag vrijblijvend informatie op door de subsidiecheck aan te vragen. Team NatureGreen is beschikbaar om u te helpen!

Subsidiecheck aanvragen
Grote banken, verzekeraars, waterschappen en gemeenten zijn nauwe partners van NatureGreen.

Naar welke informatie bent u op zoek?

Subsidie op een groen dak in Oostwold (gemeente Westerkwartier)

Er is subsidie beschikbaar voor het aanschaffen van uw groendak in Oostwold (gemeente Westerkwartier). De subsidie wordt verstrekt door de gemeente Westerkwartier.

De subsidie kan worden aangevraagd vanaf 1-1-2023. De subsidie kan uiterlijk worden aangevraagd tot 31-12-2025.

Wellicht heeft u nog vragen over de beschikbaarheid van de subsidie, een geschikt sedumdak voor uw dak en of dit sedumdak dan ook aan de voorwaarden voor de subsidie in Oostwold (gemeente Westerkwartier) kunt voldoen.

Vul de subsidiecheck in, zodat één van onze groendakadviseurs u kan helpen de subsidiemogelijkheden nader te bekijken.

Subsidiecheck aanvragen

Over de subsidie mogelijkheden

Er geldt geen strikte bovengrens voor de subsidie die je kunt ontvangen, wat inhoudt dat het bedrag dat u kunt terugvorderen via de subsidie variabel is, afhankelijk van de geldende regels en voorschriften.

Er is geen vastgesteld maximum percentage aan subsidie per m². Dat betekent dat u een deel van de totale kosten kunt terugvorderen door middel van subsidie, afhankelijk van de geldende richtlijnen en voorwaarden.

Voor groene daken biedt de gemeente Westerkwartier een maximale subsidie van € 20,00 per m².

Projecten regio Oostwold (gemeente Westerkwartier)

Hieronder ziet u een greep uit onze projecten die we recentelijk hebben uitgevoerd in uw provincie Groningen.

Bekijk alle projecten

Voorwaarden van de subsidie in Oostwold (gemeente Westerkwartier)

Minimaal aantal vierkante meters

De gemeente Westerkwartier heeft als doel om in Oostwold de vergroening te bevorderen en de levensomstandigheden te verbeteren. Hierom hebben ze een minimale eis voor de oppervlakte van 5 m² voor groendaksubsidies.

Minimale wateropslagcapaciteit

Een groen dak moet minimaal 30 liter liter water per m² kunnen opslaan in Oostwold om in aanmerking te komen voor subsidie. Deze subsidievoorwaarde is van belang, omdat groene daken in staat zijn aanzienlijke hoeveelheden water op te slaan. Bij heftige regenbuien wordt de belasting op het rioleringssysteem en het gevaar van overstromingen verminderd. Het opslaan van water door het groendak zorgt er eveneens voor dat de planten voldoende water krijgen en water op de juiste manier wordt ingezet.

Tijdig aanvragen van de subsidie

Vraag de subsidie aan voor de start van de werkzaamhedenDeze deadline helpt de gemeente Westerkwartier de subsidieaanvragen op een efficiënte en ordelijke wijzen te behandelen. Dit aanvraagtermijn draagt tevens bij aan de budget- en middelenplanning voor de subsidietoekenning. Als laatste zorgt de aanvraagtermijn voor eerlijke en gelijke kansen voor alle aanvragers.

Alles weten over deze subsidie? U leest het op de website van de gemeente Westerkwartier.

Bezoek de website Subsidiecheck aanvragen

De voordelen van een groen dak

Groene daken bieden een breed scala aan voordelen. Groene daken houden water vast. Hierdoor wordt het riool ontlast en worden overstromingen bij hevige regenbuien voorkomen. Daarnaast helpen sedumdaken bij het handhaven van een aangename temperatuur, waardoor het in de zomer koeler en in de winter warmer blijft.

Verder dragen sedumdaken bij aan het behoud van de onderliggende dakbedekking, waardoor deze minder vaak vervangen hoeft te worden. Het vierde voordeel is dat groene daken de leefomgeving verfraaien met extra groen.

Sedumdaken stimuleren de biodiversiteit, doordat ze een bron van voedsel zijn voor een tal van insecten. Samengevat: Het aanschaffen van een groendak levert je dus veel op!

Over Oostwold (gemeente Westerkwartier)

Oostwold (gemeente Westerkwartier) is een prachtige plek en heeft ongeveer 710 inwoners. Oostwold (gemeente Westerkwartier) is onderdeel van de gemeente Westerkwartier (Groningen). Oostwold (gemeente Westerkwartier) streven naar meer groen, wat binnen handbereik is dankzij de subsidie van de gemeente Westerkwartier.

Naast Oostwold (gemeente Westerkwartier) zijn ook Aduard, Boerakker, Briltil, De Wilp, Den Ham, Den HornDoezumEnumatilEzingeFeerwerdGarnwerdGrijpskerkGrootegastJonkersvaartKommerzijlKornhornLauwerzijlLeekLettelbertLucaswoldeLutjegastMarumMidwoldeNiebertNiehoveNiekerkNiezijlNoordhornNoordwijkNuisOldehoveOldekerkOostwoldOpendePieterzijlSaaksumSebaldeburenTolbertVisvlietZevenhuizenZuidhorn onderdeel van de gemeente Westerkwartier.

Zoekt u bijkomende informatie over onze sedumdaken of over onze dienstverlening met betrekking tot levering en aanleg in Oostwold (gemeente Westerkwartier)? Wanneer u onderstaand formulier indient, nemen we zo snel mogelijk contact met u op!

Informatie opvragen

Offerte aanvragen

NatureGreen kent alle details van de subsidieregelingen voor groendaken binnen uw gemeente. We staan klaar om u met deze kennis te ondersteunen in het maken van de beste keuze voor een groendak dat past bij uw situatie. Vraag hieronder vrijblijvend een offerte aan en ontdek de mogelijkheden en kosten voor uw situatie!

"*" geeft vereiste velden aan

Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen over het aanvragen van subside in Oostwold (gemeente Westerkwartier)?

Denkt u erover na om een sedumdak aan te schaffen in Oostwold (gemeente Westerkwartier)? Team NatureGreen is bereid met u mee te denken. U kunt ons vrijblijvend e-mailen of bellen.

085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Raymond

Geef een reactie