Doe de subsidiecheck 

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Subsidie Groendak gemeente Ridderkerk

Een sedumdak aan laten leggen op uw woning? Of misschien op uw bedrijfspand of schuur? Tegenwoordig kunt u daar in veel gemeenten subsidie voor aanvragen. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een dergelijke subsidie? Bij NatureGreen helpen we u graag met zowel de aanschaf van een groendak, alsmede met het uitzoeken van de mogelijkheden voor subsidie in Ridderkerk.

In de gemeente Ridderkerk kunt u subsidie aanvragen als u gaat ‘vergroenen’, zoals de gemeente zelf het noemt. Het aanbrengen van een groendak valt daaronder. De subsidie kan wel tot 50% vergoeden van het bedrag dat u kwijt bent aan het aan laten brengen van een sedumdak. Er zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden. U kunt daar meer over lezen op de subsidiepagina van de gemeente Ridderkerk.

U heeft waarschijnlijk vragen over of er momenteel nog subsidie beschikbaar is, welk groendaksysteem het beste bij u past in Ridderkerk en waar u allemaal aan moet denken.

Vul onze subsidiecheck in en één van onze groendak adviseurs neemt even contact met u op om uw wensen te bespreken en de mogelijkheden te bekijken.

Een sedumdak voor groen op uw dak

Een grijs dak laten vervangen door een groendak. Het gebeurt steeds vaker en daar worden wij blij van. Het is namelijk ons doel om de Nederlandse daken groen te krijgen. De voornaamste reden is dat een sedumdak goed voor de natuur is. Groene daken vangen veel regenwater op, water dat anders in de riolering terecht zou komen. Wateroverlast wordt voorkomen en het water wordt door verdamping weer teruggegeven aan de lucht. Een belangrijke reden waarom gemeenten subsidie uitkeren voor een groendak. De wateropslag capaciteit is in veel gevallen dan ook een voorwaarde om subsidie te verstrekken. Daarnaast verschoont een sedumdak de lucht, het fijnstof in de lucht wordt namelijk door het groendak opgenomen. Ook is het een fijne plek voor beestjes, die op hun beurt weer bijdragen aan de biodiversiteit.

Voor u persoonlijk zitten er ook nog voordelen aan een sedumdak. U kunt denken aan:

  • Verhoging van de waarde van uw woning;
  • Geluiddemping is drukke gebieden;
  • Verlaging van de binnen temperatuur tijdens de warme zomer maanden;
  • Stijging in het rendement van uw zonnepanelen tot wel 20%.

Wilt u meer weten over een sedumdak in uw situatie? Stel ons uw vragen.

Subsidie Gemeente Ridderkerk Groendak

De gemeente Ridderkerk ligt in de provincie Zuid-Holland en telt ruim 46.000 inwoners. Ridderkerk maakt deel uit van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, een vrijwillig samenwerkingsverband van gemeenten op basis van de Wet gemeenschappelijke regelingen. De gemeenten Scherpenzeel, Rotterdam, Hoeksche Waard, Heerenveen en Den Haag gingen de gemeente Ridderkerk dan ook al voor in het verstrekken van subsidie voor groene daken. Het verstrekken van subsidie voor een sedumdak in Ridderkerk valt onder de Groenvisie ‘Groen in onze toekomst’ van de gemeente. De ambitie is om van de gemeente Ridderkerk de groenste gemeente te maken in de regio. Doet u mee?

Contact Bekijk onze producten

Vragen over hoe subsidie aanvragen voor een groen dak werkt in Ridderkerk? 

Overweegt u de aanschaf van een sedumdak in Ridderkerk? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

Stuur een e-mail 085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Geert 

Recente projecten