Subsidie sedumdak in Sint-Oedenrode

Wilt u weten wat de subsidiemogelijkheden zijn voor het aanleggen van een groendak in Sint-Oedenrode? Laat u adviseren met een vrijblijvende subsidiecheck. We staan klaar om u van informatie te voorzien!

Subsidiecheck aanvragen
Grote banken, verzekeraars, waterschappen en gemeenten zijn betrokken bij verschillende projecten van NatureGreen.

Naar welke informatie bent u op zoek?

Subsidie op een groen dak in Sint-Oedenrode

U hebt de mogelijkheid om een subsidieaanvraag in te dienen voor de aanschaf van uw groene dak in Sint-Oedenrode. Niet bekend het Waterschap Aa en Maas.

De subsidie kan worden aangevraagd vanaf 1 januari 2024. De subsidie kan uiterlijk worden aangevraagd tot 31 december 2024.

We kunnen ons voorstellen dat u nog vragen heeft. Denk bijvoorbeeld aan of er nog subsidie beschikbaar is en of u met uw groendakpakket ook aan de voorwaarden voor subsidie in Sint-Oedenrode kunt voldoen?

Wanneer u onze subsidiecheck invult, zal één van onze groendakadviseurs u vrijblijvend kunnen adviseren over de mogelijkheden voor uw groendak en de subsidie.

Subsidiecheck aanvragen

Over de subsidie mogelijkheden

U kunt per huishouden tot wel € 5.000,00(!) aan subsidie ontvangen. Dat betekent dat de kosten van uw groene droom aanzienlijk kunnen worden verminderd.

Er is geen vastgesteld maximum percentage aan subsidie per m². Dat betekent dat u een deel van de totale kosten kunt terugvorderen door middel van subsidie, afhankelijk van de geldende richtlijnen en voorwaarden.

Voor groene daken biedt het Waterschap Aa en Maas een maximale subsidie van € 30,00 per m².

Projecten regio Sint-Oedenrode

Onderstaande projecten zijn een selectie van onze projecten die we recent hebben mogen uitvoeren in uw provincie Noord-Brabant.

Bekijk alle projecten

Voorwaarden van de subsidie in Sint-Oedenrode

Minimale wateropslagcapaciteit

Een groen dak moet minimaal 30 liter liter water per m² kunnen opslaan in Sint-Oedenrode om in aanmerking te komen voor subsidie. Het water dat opgeslagen kan worden door een groendak komt niet direct in het riool terrecht, waardoor de druk op het rioleringsstelsel verminderd wordt bij hevige regenbuien. Daarom wordt dit belangrijk geacht door gemeenten. De mogelijkheid om groene daken veel water op te laten slaan, helpt ook bij een goed watermanagement en voldoende water voor de planten op uw groendak.

Tijdig aanvragen van de subsidie

Vraag de subsidie aan voor de start van de werkzaamheden. Deze deadline helpt het Waterschap Aa en Maasom het verwerkingsproces van de subsidieaanvragen op een efficiënte en ordelijke wijze vorm te geven. Bovendien zorgt deze deadline ervoor dat de subsidies rechtmatig kunnen worden toegekend. Als laatst zorgt een transparante en duidelijke aanvraagtermijn ervoor dat subsidieaanvragers gelijke kansen hebben op de toekenning van de subsidie.

Alles weten over deze subsidie? U leest het op de website van het Waterschap Aa en Maas.

Bezoek de website Subsidiecheck aanvragen

De voordelen van een groen dak

Groene daken brengen verschillende voordelen met zich mee. Groene daken bieden in de eerste plaats het voordeel van regenwaterretentie, wat overstromingen vermindert en de druk op de riolering vermindert. Sedumdaken hebben daarnaast ook een isolerende werking, wat betekent dat het binnen in de zomer koeler is en in de winter warmer blijft.

Groene daken beschermen ook de dakbedekking, waardoor de levensduur van de dakbedekking verdubbelt! Sedumdaken zorgen als vierde ook voor vergroening van de leefomgeving.

Groene daken bieden als laatst ook voedsel voor insecten, wat de lokale biodiversiteit versterkt. Al met al, biedt een sedumdak u dus veel goeds!

Over Sint-Oedenrode

Sint-Oedenrode is een leuk dorp en heeft 18530 inwoners. Sint-Oedenrode is onderdeel van de gemeente Meierijstad (Noord-Brabant). Sint-Oedenrode heeft de wens om te vergroenen, wat beter haalbaar wordt door de subsidie van het Waterschap Aa en Maas.

Naast Sint-Oedenrode zijn ook Erp, Schijndel, Veghel onderdeel van de gemeente Meierijstad.

Wenst u meer informatie over sedumdaken of wilt u meer weten over hoe de levering en aanleg van uw eigen sedumdak te werk gaat in Sint-Oedenrode? We doen ons uiterste best om u spoedig van de juiste informatie te voorzien.

Informatie opvragen

Subsidiecheck aanvragen

Bent u benieuwd naar het resterende subsidiebudget of wilt u informatie over het aanvragen van een subsidie? Vul dan vrijblijvend onze subsidiecheck in! Onze groendakadviseurs zullen u zo snel mogelijk te woord staan over uw vragen over de subsidieregeling.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden

Vragen over het aanvragen van subside in Sint-Oedenrode?

Heeft u interesse in het aanschaffen van een sedumdak in Sint-Oedenrode? We adviseren u graag. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of per telefoon.

085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Raymond

Geef een reactie