Doe de subsidiecheck 

Subsidie Groendak gemeente Soest

Als u een sedumdak op uw woning, uitbouw, overkapping, garage of bedrijf wilt, dan overweegt u een heel goede en gezonde optie. Maar wist u dat u in aanmerking kan komen voor een subsidie daarvoor in de gemeente Soest? Veel gemeentes willen milieubewuste keuzes stimuleren. Een groendak valt daaronder. Wij zijn er om u te helpen en adviseren bij de aanschaf van een groendak en het ontdekken van de mogelijkheden voor subsidie.

De gemeente Soest biedt u de mogelijkheid voor een subsidie voor een oppervlakte vanaf 6 m2. Het subsidiebudget voor 2021 is €200.000, -. Er zijn echter voorwaarden aan verbonden. Deze zijn op de subsidiepagina van de gemeente Soest te vinden.

U heeft waarschijnlijk al vragen over het subsidiebudget, of dit nog beschikbaar is en aan welke voorwaarden u dan moet doen. En misschien ook wel over welk groendaksysteem bij uw dak past in Soest.

Vul onze subsidiecheck in en één van onze groendak adviseurs neemt even contact met u op om uw wensen te bespreken en de mogelijkheden te bekijken.

Laat grijs plaatsmaken voor groen met een sedumdak

We zien steeds meer groene daken verschijnen in Nederland en daar zijn we blij mee. Het is onze missie om de Nederlandse daken groen te krijgen. En dat is met een reden. Een groendak is namelijk heel goed voor het klimaat en voor onszelf. De voordelen van een groendak zijn:

  • Opslag van water: een groendak neemt veel water op, wat anders in de riolering terecht zou komen. Door de verdamping wordt dit water weer teruggegeven aan de lucht;
  • Een fijne omgeving voor beestjes: de bij is een van de kleine beestjes die enorm worden geholpen met een groen dak. En dat is nodig, want veel wilde bijen soort worden bedreigd;
  • Opname van fijnstof: een groen dak verschoont de lucht door de opname van fijnstof;
  • Verhoging huiswaarde: de woning van uw waarde wordt met een groen dak verhoogt;
  • Geluiddemping: in drukke gebieden dempt een groendak het geluid van buiten;
  • Temperatuur verlagend; een groendak verlaagd de temperatuur in huis, omdat uw dak minder opwarmt.

Tenslotte is de combinatie met zonnepanelen interessant. Als u een sedumdak combineert met zonnepanelen dan stijgt het rendement met 5 tot 20%! De koelere omgeving rondom de panelen zorgt ervoor dat het rendement toeneemt.

Wilt u meer weten over een sedumdak in uw situatie? U kunt bij ons terecht met uw vragen.

Subsidie Gemeente Soest Groendak

Soest is een plaats in de provincie Utrecht en telt ruim 46.000 inwoners. De gemeente stimuleert de aanleg van groene daken met een subsidie, vanwege de positieve effecten op het milieu. Zowel particulieren, als bedrijven, woningcorporaties en verenigingen van eigenaren kunnen subsidie aanvragen voor gebouwen in Soest. En niet alleen de gemeente Soest biedt een dergelijke subsidie aan. Veel omliggende gemeentes, zoals Baarn, Harderwijk, Putten, Alkmaar, Leiden en Amersfoort gaven eerder al subsidie op sedumdaken.

Bekijk onze producten Contact

Vragen over hoe subsidie aanvragen voor een groen dak werkt in Soest? 

Overweegt u de aanschaf van een sedumdak in Soest? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

Stuur een e-mail 085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Geert