Subsidie sedumdak in Swalmen

Vraagt u zich af welke subsidiemogelijkheden er zijn voor een sedumdak in Swalmen? Aarzel niet om een subsidiecheck aan te vragen. Wij helpen u graag verder!

Subsidiecheck aanvragen
NatureGreen heeft directe samenwerkingen met vooraanstaande banken, verzekeraars, waterschappen en gemeenten.

Naar welke informatie bent u op zoek?

Subsidie op een groen dak in Swalmen

U kunt een subsidie aanvragen voor de aanschaf van uw groene dak in Swalmen. Niet bekend de gemeente Roermond.

De subsidie kan worden aangevraagd vanaf 1 februari 2023. De subsidie kan uiterlijk worden aangevraagd tot 1 december 2025.

U kunt nog vragen hebben, zoals of er nog subsidie beschikbaar is en welk sedumdak het meest geschikt is voor uw situatie en of u daarmee ook aan de voorwaarden voor de subsidie in Swalmen kunt voldoen?

Doe onze subsidiecheck en een van onze groendakadviseurs zal spoedig contact met u opnemen om uw behoeften te bespreken en de opties te bespreken.

Subsidiecheck aanvragen

Over de subsidie mogelijkheden

U kunt per huishouden tot wel € 50.000,00(!) aan subsidie ontvangen. Dat betekent dat de kosten van uw groene droom aanzienlijk kunnen worden verminderd.

De gemeente Roermond dekt maximaal 50% van uw totale uitgaven voor het groene dakproject. Dit betekent dat u met een gerust hart kunt investeren in een duurzame en groene toekomst.

Voor groene daken biedt de gemeente Roermond een maximale subsidie van € 50,00 per m².

Projecten regio Swalmen

Onderstaande projecten hebben we recentelijk uitgevoerd in uw provincie Limburg.

Bekijk alle projecten

Voorwaarden van de subsidie in Swalmen

Minimaal aantal vierkante meters

De gemeente Roermond streeft ernaar om in Swalmen meer groen toe te voegen en de woonomgeving te versterken. Om die reden stellen zij een minimumvereiste voor de oppervlakte van 30 m² voor subsidie van groene daken.

Minimale wateropslagcapaciteit

Een groen dak moet minimaal 20 liter liter water per m² kunnen opslaan in Swalmen om in aanmerking te komen voor subsidie. Deze eis is belangrijk omdat het groene daken in staat stelt om bij regenval aanzienlijke hoeveelheden water vast te houden, waardoor de druk op het rioleringssysteem wordt verminderd en het risico op overstromingen wordt verkleind. Het draagt ook bij aan duurzaam waterbeheer en de bevordering van groene omgevingen.

Tijdig aanvragen van de subsidie

. Deze deadline helpt de gemeente Roermondom een ordelijke en efficiënte verwerking te garanderen van de subsidieaanvraag. Bovendien draagt dit bij aan het plannen van financiële middelen en budgetten voor de toekenning van subsidies. Ten slotte bevordert een duidelijke indieningsdeadline de eerlijkheid en gelijke kansen voor alle aanvragers.

Alles weten over deze subsidie? U leest het op de website van de gemeente Roermond.

Bezoek de website Subsidiecheck aanvragen

De voordelen van een groen dak

Er zijn talloze voordelen verbonden aan groene daken. Het eerste voordeel is dat groene daken regenwater vasthouden, wat zowel overstromingen voorkomt als het rioolstelsel ontlast. Groene daken dragen tevens bij aan temperatuurbeheersing, wat leidt tot een koelere zomer- en warmere winteromgeving.

Groene daken bieden tevens bescherming aan de onderliggende dakbedekking, wat leidt tot lagere kosten voor de dakbedekkingsvervanging. Ten vierde dragen sedumdaken bij aan een aangenamere leefomgeving door het toevoegen van extra groen.

Ten slotte funceren groene daken als voedselbron voor insecten, waaronder vlinders en bijen. En er zijn nog meer voordelen! Kortom, sedumdaken zijn dus een verstandige keuze!

Over Swalmen

Swalmen Is een leuk dorp en telt ongeveer 8881 inwoners. Swalmen is onderdeel van de gemeente Roermond (Limburg). Swalmen wil graag vergroenen en dat is nu ook mogelijk dankzij de subsidie van de gemeente Roermond.

Naast Swalmen zijn ook Herten, Swalmen onderdeel van de gemeente Roermond.

Wilt u meer informatie over onze groene daken of over onze lever- en aanleg service in Swalmen? We nemen graag contact met u op!

Informatie opvragen

Subsidiecheck aanvragen

Vraagt u zich af of u in aanmerking komt voor de subsidie of bent u benieuwd naar het resterende subsidiebudget? Vul dan hieronder de subsidiecheck in! Dankzij onze goede contacten met zowel gemeentes als provincies, kunnen we snel antwoord geven op uw vragen.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden

Vragen over het aanvragen van subside in Swalmen?

Overweegt u de aanschaf van een sedumdak in Swalmen? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of per telefoon.

085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Raymond

Geef een reactie