Subsidie sedumdak in Swifterbant

Vraagt u zich af welke subsidiemogelijkheden er zijn voor een sedumdak in Swifterbant? Vraag vrijblijvend informatie op door de subsidiecheck aan te vragen. Ons team helpt u met plezier verder!

Subsidiecheck aanvragen
NatureGreen heeft directe samenwerkingen met vooraanstaande banken, verzekeraars, waterschappen en gemeenten.

Naar welke informatie bent u op zoek?

Subsidie op een groen dak in Swifterbant

U hebt de gelegenheid om subsidie aan te vragen voor de aanschaf van uw groene dak in Swifterbant. Er is voor de aanleg van groene daken een subsidiepot beschikbaar gesteld van € 400.000,00 welke wordt verstrekt door het samenwerkingsverband Klimaatadaptatie Flevoland (KAF).

De subsidie kan worden aangevraagd vanaf 9-10-2023. De subsidie kan uiterlijk worden aangevraagd tot 31-12-2024.

U kunt nog vragen hebben, zoals of er nog subsidie beschikbaar is en welk sedumdak het meest geschikt is voor uw situatie en of u daarmee ook aan de voorwaarden voor de subsidie in Swifterbant kunt voldoen?

Vul de subsidiecheck in, zodat één van onze groendakadviseurs u kan helpen de subsidiemogelijkheden nader te bekijken.

Subsidiecheck aanvragen

Over de subsidie mogelijkheden

U kunt per huishouden tot wel € 2.500,00(!) aan subsidie ontvangen. Dat betekent dat de kosten van uw groene droom aanzienlijk kunnen worden verminderd.

Het samenwerkingsverband Klimaatadaptatie Flevoland (KAF) dekt maximaal 50% van uw totale uitgaven voor het groene dakproject. Dit betekent dat u met een gerust hart kunt investeren in een duurzame en groene toekomst.

Voor groene daken biedt het samenwerkingsverband Klimaatadaptatie Flevoland (KAF) een maximale subsidie van € 25,00 per m².

Projecten regio Swifterbant

Onderstaand vindt u een overzicht met een aantal van onze projecten die we laatst hebben mogen uitvoeren in uw provincie Flevoland.

Bekijk alle projecten

Voorwaarden van de subsidie in Swifterbant

Daarom hanteren zij een minimale oppervlakte-eis van € 25.000,00 .

Minimale hellingshoek

Een groendak dient een hellingshoek te hebben die niet groter is dan2 graden in Swifterbant om aanspraak te kunnen maken op de subsidie. De gemeente Swifterbant stelt de eis van een maximale hellingshoek voor groene daken om de effectiviteit en veiligheid van de infrastructuur te waarborgen.

Minimale wateropslagcapaciteit

Een groen dak moet minimaal 35 liter per m2 bij een sedumdak en 45 liter per m2 bij een biodivers dak liter water per m² kunnen opslaan in Swifterbant om in aanmerking te komen voor subsidie. Deze eis is belangrijk omdat het groene daken in staat stelt om bij regenval aanzienlijke hoeveelheden water vast te houden, waardoor de druk op het rioleringssysteem wordt verminderd en het risico op overstromingen wordt verkleind. Het opslaan van water door het groendak zorgt er eveneens voor dat de planten voldoende water krijgen en water op de juiste manier wordt ingezet.
een wortelwerende-, drainage-, substraat- en vegetatielaag

Tijdig aanvragen van de subsidie

Voor 1 oktober van het betreffende kalenderjaar. Deze deadline helpt het samenwerkingsverband Klimaatadaptatie Flevoland (KAF)om een ordelijke en efficiënte verwerking te garanderen van de subsidieaanvraag. Dit aanvraagtermijn draagt tevens bij aan de budget- en middelenplanning voor de subsidietoekenning. Tot slot stimuleert de duidelijke aanvraagtermijn eerlijke en gelijke kansen voor alle geïntresseerde aanvragers.

Alles weten over deze subsidie? U leest het op de website van het samenwerkingsverband Klimaatadaptatie Flevoland (KAF).

Bezoek de website Subsidiecheck aanvragen

De voordelen van een groen dak

Er zijn talloze voordelen verbonden aan groene daken. Groene daken houden water vast. Hierdoor wordt het riool ontlast en worden overstromingen bij hevige regenbuien voorkomen. Daaarnaast leveren groene daken een bijdrage aan de temperatuurregulatie, wat resulteert in een aangename koelte in de zomer en meer warmte in de winter.

Groene daken bieden tevens bescherming aan de onderliggende dakbedekking, wat leidt tot lagere kosten voor de dakbedekkingsvervanging. Groene daken zorgen voor meer groen in de leefomgeving, wat een positief effect heeft op de menselijke gezondheid.

Sedumdaken stimuleren de biodiversiteit, doordat ze een bron van voedsel zijn voor een tal van insecten. En er zijn nog meer voordelen! Kortom, sedumdaken zijn dus een verstandige keuze!

Over Swifterbant

Swifterbant is een mooie woonplaats en telt ongeveer 6535 inwoners. Swifterbant is onderdeel van de gemeente Dronten (Flevoland). Swifterbant wil graag vergroenen en dat is nu ook mogelijk dankzij de subsidie van het samenwerkingsverband Klimaatadaptatie Flevoland (KAF).

Naast Swifterbant zijn ook Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant onderdeel van de gemeente Dronten.

Zoekt u bijkomende informatie over onze sedumdaken of over onze dienstverlening met betrekking tot levering en aanleg in Swifterbant? We nemen graag contact met u op!

Informatie opvragen

Subsidiecheck aanvragen

Vraagt u zich af of u in aanmerking komt voor de subsidie of bent u benieuwd naar het resterende subsidiebudget? Ontvang antwoord op uw vragen door het invullen van onderstaande subsidiecheck. We nemen zo snel mogelijk contact met u op om u te helpen.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden

Vragen over het aanvragen van subside in Swifterbant?

Overweegt u de aanschaf van een sedumdak in Swifterbant? Team NatureGreen is bereid met u mee te denken. U kunt ons vrijblijvend e-mailen of bellen.

085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Raymond

Geef een reactie