Subsidie sedumdak in Ten Boer

Wilt u weten wat de subsidiemogelijkheden zijn voor het aanleggen van een groendak in Ten Boer? Wilt u weten of u in aanmerking komt? Vraag nu vrijblijvend een subsidiecheck aan. We staan klaar om u van informatie te voorzien!

Subsidiecheck aanvragen
Grote banken, verzekeraars, waterschappen en gemeenten zijn betrokken bij verschillende projecten van NatureGreen.

Naar welke informatie bent u op zoek?

Subsidie op een groen dak in Ten Boer

U hebt de mogelijkheid om een subsidieaanvraag in te dienen voor de aanschaf van uw groene dak in Ten Boer. Er is voor de aanleg van groene daken een subsidiepot beschikbaar gesteld van € 270.000,00 welke wordt verstrekt door de gemeente Groningen.

De subsidie kan worden aangevraagd vanaf 15-1-2024. De subsidie kan uiterlijk worden aangevraagd tot 30-6-2024.

We kunnen ons voorstellen dat u nog vragen heeft. Denk bijvoorbeeld aan of er nog subsidie beschikbaar is en of u met uw groendakpakket ook aan de voorwaarden voor subsidie in Ten Boer kunt voldoen?

Dien de subsidiecheck in en één van onze groendakadviseurs zal snel contact met u opnemen om uw wensen te bespreken en de mogelijkheden te onderzoeken.

Subsidiecheck aanvragen

Over de subsidie mogelijkheden

U kunt per huishouden tot wel € 5.000,00(!) aan subsidie ontvangen. Dat betekent dat de kosten van uw groene droom aanzienlijk kunnen worden verminderd.

Er is geen vastgesteld maximum percentage aan subsidie per m². Dat betekent dat u een deel van de totale kosten kunt terugvorderen door middel van subsidie, afhankelijk van de geldende richtlijnen en voorwaarden.

Voor groene daken biedt de gemeente Groningen een maximale subsidie van € 25,00 per m².

Projecten regio Ten Boer

Onderstaande projecten zijn een selectie van onze projecten die we recent hebben mogen uitvoeren in uw provincie Groningen.

Bekijk alle projecten

Voorwaarden van de subsidie in Ten Boer

Minimaal aantal vierkante meters

De gemeente Groningen zet zich in om in Ten Boer de omgeving te verrijken door deze groener te maken. Dit is waarom ze een minimale oppervlakte eisen vam 6 m² voor subsidieprogramma’s van sedumdaken.

Minimale wateropslagcapaciteit

Een groen dak moet minimaal 30 liter liter water per m² kunnen opslaan in Ten Boer om in aanmerking te komen voor subsidie. Het water dat opgeslagen kan worden door een groendak komt niet direct in het riool terrecht, waardoor de druk op het rioleringsstelsel verminderd wordt bij hevige regenbuien. Daarom wordt dit belangrijk geacht door gemeenten. De wateropslagcapaciteit draagt tevens een bijdrage aan duurzaam waterbeheer en de bevordering van het groen.
een wortelwerende laag, drainagelaag, substraatlaag en een vegetatielaag

Tijdig aanvragen van de subsidie

. Deze deadline helpt de gemeente Groningenom het verwerkingsproces van de subsidieaanvragen op een efficiënte en ordelijke wijze vorm te geven. Daarnaast is dit van belang voor het strategisch plannen van budgetten en middelen voor de toekenning van subsidies. Als laatst zorgt een transparante en duidelijke aanvraagtermijn ervoor dat subsidieaanvragers gelijke kansen hebben op de toekenning van de subsidie.

Alles weten over deze subsidie? U leest het op de website van de gemeente Groningen.

Bezoek de website Subsidiecheck aanvragen

De voordelen van een groen dak

Groene daken brengen verschillende voordelen met zich mee. Het eerste gunstige aspect van een sedumdaken is hun vermogen om water vast te houden, waardoor overstromingen voorkomen kunnen worden en het riool ontlast wordt. Sedumdaken hebben daarnaast ook een isolerende werking, wat betekent dat het binnen in de zomer koeler is en in de winter warmer blijft.

Groene daken beschermen ook de dakbedekking, waardoor de levensduur van de dakbedekking verdubbelt! Sedumdaken zorgen als vierde ook voor vergroening van de leefomgeving.

Groene daken zijn een bron van nectar en andere voedingsstoffen voor insecten, zoals bijen en vlinders. Al met al, biedt een sedumdak u dus veel goeds!

Over Ten Boer

Ten Boer is een leuke woonplaats en heeft 4630 inwoners. Ten Boer is onderdeel van de gemeente Groningen (Groningen). Ten Boer heeft de wens om te vergroenen, wat beter haalbaar wordt door de subsidie van de gemeente Groningen.

Naast Ten Boer zijn ook Garmerwolde, Glimmen, Haren Gn, Harkstede GN, Lageland GN, Lellens, Meerstad, Noordlaren, Onnen, Sint Annen, Ten Post, Thesinge, Winneweer, Woltersum onderdeel van de gemeente Groningen.

Heeft u behoefte aan extra informatie betreffende onze groendaksystemen of de mogelijkheden voor uw eigen groendak in Ten Boer? We doen ons uiterste best om u spoedig van de juiste informatie te voorzien.

Informatie opvragen

Subsidiecheck aanvragen

Bent u benieuwd naar het resterende subsidiebudget of wilt u informatie over het aanvragen van een subsidie? Contact ons voor een kostenloze subsidiecheck! Onze groendakadviseurs zullen u zo snel mogelijk te woord staan over uw vragen over de subsidieregeling.

"*" geeft vereiste velden aan

Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen over het aanvragen van subside in Ten Boer?

Heeft u interesse in het aanschaffen van een sedumdak in Ten Boer? Onze groendakadviseurs staan voor u klaar. U kunt ons bereiken per e-mail of telefoon.

085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Raymond

Geef een reactie