Subsidie sedumdak in Tull en ‘t Waal

Bent u geïntresseerd in de subsidiemogelijkheden voor groene daken in uw woonplaats Tull en ‘t Waal? Wij nodigen u uit om zonder verplichtingen een subsidiecheck aan te vragen. Team NatureGreen is beschikbaar om u te helpen!

Subsidiecheck aanvragen
NatureGreen onderhoudt directe samenwerkingsverbanden met vooraanstaande banken, verzekeraars, waterschappen en gemeenten.

Naar welke informatie bent u op zoek?

Subsidie op een groen dak in Tull en ‘t Waal

Er is subsidie beschikbaar voor het aanschaffen van uw groendak in Tull en ‘t Waal. Niet bekend de gemeente Houten.

Het is (nog) niet bekend wanneer deze subsidie van start gaat / is gegaan. Het is nog niet bekend wanneer de gemeente Houten stopt met het verstrekken van deze subsidie.

U kunt nog vragen hebben, zoals of er nog subsidie beschikbaar is en welk sedumdak het meest geschikt is voor uw situatie en of u daarmee ook aan de voorwaarden voor de subsidie in Tull en ‘t Waal kunt voldoen?

Na het invullen van onze subsidiecheck, zal een van onze groendakadviseurs u spoedig benaderen om uw wensen te bespreken en de mogelijkheden te onderzoeken.

Subsidiecheck aanvragen

Over de subsidie mogelijkheden

U kunt per huishouden tot wel € 750,00(!) aan subsidie ontvangen. Dat betekent dat de kosten van uw groene droom aanzienlijk kunnen worden verminderd.

Er is geen vastgesteld maximum percentage aan subsidie per m². Dat betekent dat u een deel van de totale kosten kunt terugvorderen door middel van subsidie, afhankelijk van de geldende richtlijnen en voorwaarden.

Voor groene daken biedt de gemeente Houten een maximale subsidie van € 25,00 per m².

Projecten regio Tull en ‘t Waal

Hieronder ziet u een greep uit onze projecten die we recentelijk hebben uitgevoerd in uw provincie Utrecht.

Bekijk alle projecten

Voorwaarden van de subsidie in Tull en ‘t Waal

Minimaal aantal vierkante meters

De gemeente Houten streeft ernaar om in Tull en ‘t Waal de vergroening te bevorderen en de levensomstandigheden te verbeteren. Hierom hebben ze een minimale eis voor de oppervlakte van 6 m² voor subsidie van sedumdaken.

Minimale wateropslagcapaciteit

Een groen dak moet minimaal 15 liter liter water per m² kunnen opslaan in Tull en ‘t Waal om in aanmerking te komen voor subsidie. Deze subsidievoorwaarde wordt gesteld, omdat een grotere wateropslagcapaciteit van sedumdaken de belasting op het riool verminderd, vooral wanneer het hard regent. Daarnaast draagt de wateropslagcapaciteit van een groendak bij aan een goede benutting van hemelwater.

Tijdig aanvragen van de subsidie

Vraag de subsidie aan voor de start van de werkzaamheden. Deze deadline helpt de gemeente Houtende subsidieaanvragen op een ordelijke en efficiënte manier in behandeling te nemen. Bovendien zorgt deze deadline ervoor dat fincniële middelen en budgetten op de juiste wijze kunnen worden ingezet. Als laatste zorgt de aanvraagtermijn voor eerlijke en gelijke kansen voor alle aanvragers.

Alles weten over deze subsidie? U leest het op de website van de gemeente Houten.

Bezoek de website Subsidiecheck aanvragen

De voordelen van een groen dak

Groene daken leveren veel voordelen op. Het meest opvallende voordeel is dat groene daken regenwater vasthouden, wat zowel overstromingen voorkomt als de druk op het riool vermindert. Daarnaast helpen sedumdaken bij het handhaven van een aangename temperatuur, waardoor het in de zomer koeler en in de winter warmer blijft.

Groene daken bieden tevens bescherming aan de onderliggende dakbedekking, wat leidt tot lagere kosten voor de dakbedekkingsvervanging. Het vierde voordeel is dat groene daken de leefomgeving verfraaien met extra groen.

Tes slotte zijn sedumdaken ook voedsel voor insecten als kevers, bijen en vlinders. Om al deze en nog meer voordelen, is het aanschaffen van een sedumdak dus een goede keuze!

Over Tull en ‘t Waal

Tull en ‘t Waal is een prachtige plek en heeft ongeveer 2165 inwoners. Tull en ‘t Waal is onderdeel van de gemeente Houten (Utrecht). Tull en ‘t Waal wil graag vergroenen en dat is nu ook mogelijk dankzij de subsidie van de gemeente Houten.

Naast Tull en ‘t Waal zijn ook Schalkwijkt Goy, Tull en ‘t Waal onderdeel van de gemeente Houten.

Bent u geïntresseerd in aanvullende details over groene daken of in onze lever- en aanleg mogelijkheden in Tull en ‘t Waal? Indien u het formulier hieronder invult, zullen we ons uiterste best doen om zo snel mogelijk contact met u op te nemen!

Informatie opvragen

Subsidiecheck aanvragen

Hebt u nog vragen over de subsidieregeling of bent u benieuwd of u in aanmerking komt? Aarzel niet om de subsidiecheck aan te vragen. We helpen u graag door u van de juiste informatie te voorzien!

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden

Vragen over het aanvragen van subside in Tull en ‘t Waal?

Overweegt u het aanschaffen van een groendak bij u in Tull en ‘t Waal? Wij staan altijd klaar om met u mee te denken. Neem vrijblijvend contact met ons op te nemen via e-mail of telefoon.

085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Raymond

Geef een reactie