Subsidie sedumdak in Urk

Wilt u weten wat de subsidiemogelijkheden zijn voor het aanleggen van een groendak in Urk? Wij nodigen u uit om zonder verplichtingen een subsidiecheck aan te vragen. Team NatureGreen is beschikbaar om u te helpen!

Subsidiecheck aanvragen
Grote banken, verzekeraars, waterschappen en gemeenten zijn betrokken bij verschillende projecten van NatureGreen.

Naar welke informatie bent u op zoek?

Subsidie op een groen dak in Urk

Er is subsidie beschikbaar voor het aanschaffen van uw groendak in Urk. Er is voor de aanleg van groene daken een subsidiepot beschikbaar gesteld van € 400.000,00 welke wordt verstrekt door het samenwerkingsverband Klimaatadaptatie Flevoland (KAF).

De subsidie kan worden aangevraagd vanaf 9-10-2023. De subsidie kan uiterlijk worden aangevraagd tot 31-12-2024.

We kunnen ons voorstellen dat u nog vragen heeft. Denk bijvoorbeeld aan of er nog subsidie beschikbaar is en of u met uw groendakpakket ook aan de voorwaarden voor subsidie in Urk kunt voldoen?

Na het invullen van onze subsidiecheck, zal een van onze groendakadviseurs u spoedig benaderen om uw wensen te bespreken en de mogelijkheden te onderzoeken.

Subsidiecheck aanvragen

Over de subsidie mogelijkheden

U kunt per huishouden tot wel € 2.500,00(!) aan subsidie ontvangen. Dat betekent dat de kosten van uw groene droom aanzienlijk kunnen worden verminderd.

Het samenwerkingsverband Klimaatadaptatie Flevoland (KAF) dekt maximaal 50% van uw totale uitgaven voor het groene dakproject. Dit betekent dat u met een gerust hart kunt investeren in een duurzame en groene toekomst.

Voor groene daken biedt het samenwerkingsverband Klimaatadaptatie Flevoland (KAF) een maximale subsidie van € 25,00 per m².

Projecten regio Urk

Hieronder ziet u een greep uit onze projecten die we recentelijk hebben uitgevoerd in uw provincie Flevoland.

Bekijk alle projecten

Voorwaarden van de subsidie in Urk

Hierom hebben ze een minimale eis voor de oppervlakte van € 25.000,00 .

Minimale hellingshoek

Hierom hebben ze een minimale eis voor de oppervlakte van2 graden in Urk om te voldoen aan de voorwaarden voor de subsidie. De gemeente Urk verplicht deze voorwaarde om de doeltreffendheid en de veiligheid van de infrastructuur te waarborgen.

Minimale wateropslagcapaciteit

Een groen dak moet minimaal 35 liter per m2 bij een sedumdak en 45 liter per m2 bij een biodivers dak liter water per m² kunnen opslaan in Urk om in aanmerking te komen voor subsidie. Het water dat opgeslagen kan worden door een groendak komt niet direct in het riool terrecht, waardoor de druk op het rioleringsstelsel verminderd wordt bij hevige regenbuien. Daarom wordt dit belangrijk geacht door gemeenten. Daarnaast draagt de wateropslagcapaciteit van een groendak bij aan een goede benutting van hemelwater.
een wortelwerende-, drainage-, substraat- en vegetatielaag

Tijdig aanvragen van de subsidie

Voor 1 oktober van het betreffende kalenderjaar. Deze deadline helpt het samenwerkingsverband Klimaatadaptatie Flevoland (KAF)om het verwerkingsproces van de subsidieaanvragen op een efficiënte en ordelijke wijze vorm te geven. Bovendien zorgt deze deadline ervoor dat fincniële middelen en budgetten op de juiste wijze kunnen worden ingezet. Als laatste zorgt de aanvraagtermijn voor eerlijke en gelijke kansen voor alle aanvragers.

Alles weten over deze subsidie? U leest het op de website van het samenwerkingsverband Klimaatadaptatie Flevoland (KAF).

Bezoek de website Subsidiecheck aanvragen

De voordelen van een groen dak

Groene daken brengen verschillende voordelen met zich mee. Het meest opvallende voordeel is dat groene daken regenwater vasthouden, wat zowel overstromingen voorkomt als de druk op het riool vermindert. Daarnaast helpen sedumdaken bij het handhaven van een aangename temperatuur, waardoor het in de zomer koeler en in de winter warmer blijft.

Groene daken beschermen ook de dakbedekking, waardoor de levensduur van de dakbedekking verdubbelt! Het vierde voordeel is dat groene daken de leefomgeving verfraaien met extra groen.

Tes slotte zijn sedumdaken ook voedsel voor insecten als kevers, bijen en vlinders. Al met al, biedt een sedumdak u dus veel goeds!

Over Urk

Urk is een prachtige plek en heeft ongeveer 21829 inwoners. De gemeente Urk heeft de wens om te vergroenen, wat beter haalbaar wordt door de subsidie van

Naast Urk zijn ook Urk onderdeel van de gemeente Urk.

Bent u geïntresseerd in aanvullende details over groene daken of in onze lever- en aanleg mogelijkheden inUrk? We doen ons uiterste best om u spoedig van de juiste informatie te voorzien.

Informatie opvragen

Subsidiecheck aanvragen

Bent u benieuwd naar het resterende subsidiebudget of wilt u informatie over het aanvragen van een subsidie? Aarzel niet om de subsidiecheck aan te vragen. We helpen u graag door u van de juiste informatie te voorzien!

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden

Vragen over het aanvragen van subside in Urk?

Heeft u interesse in het aanschaffen van een sedumdak in Urk? Wij staan altijd klaar om met u mee te denken. Neem vrijblijvend contact met ons op te nemen via e-mail of telefoon.

085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Raymond

Geef een reactie