Subsidie sedumdak in Voorburg

Vraagt u zich af welke subsidiemogelijkheden er zijn voor een sedumdak in Voorburg? Wilt u weten of u in aanmerking komt? Vraag nu vrijblijvend een subsidiecheck aan. Ons team helpt u met plezier verder!

Subsidiecheck aanvragen
NatureGreen heeft directe samenwerkingen met vooraanstaande banken, verzekeraars, waterschappen en gemeenten.

Naar welke informatie bent u op zoek?

Subsidie op een groen dak in Voorburg

U hebt de gelegenheid om subsidie aan te vragen voor de aanschaf van uw groene dak in Voorburg. Er is voor de aanleg van groene daken een subsidiepot beschikbaar gesteld van € 500.000,00 welke wordt verstrekt door de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Het is (nog) niet bekend wanneer deze subsidie van start gaat / is gegaan. Het is nog niet bekend wanneer de gemeente Leidschendam-Voorburg stopt met het verstrekken van deze subsidie.

U kunt nog vragen hebben, zoals of er nog subsidie beschikbaar is en welk sedumdak het meest geschikt is voor uw situatie en of u daarmee ook aan de voorwaarden voor de subsidie in Voorburg kunt voldoen?

Dien de subsidiecheck in en één van onze groendakadviseurs zal snel contact met u opnemen om uw wensen te bespreken en de mogelijkheden te onderzoeken.

Subsidiecheck aanvragen

Over de subsidie mogelijkheden

U kunt per huishouden tot wel € 5.000,00(!) aan subsidie ontvangen. Dat betekent dat de kosten van uw groene droom aanzienlijk kunnen worden verminderd.

De gemeente Leidschendam-Voorburg dekt maximaal 25% van uw totale uitgaven voor het groene dakproject. Dit betekent dat u met een gerust hart kunt investeren in een duurzame en groene toekomst.

Er is geen vastgesteld maximumbedrag aan subsidie per m², wat betekent dat u de mogelijkheid hebt om te profiteren van alle beschikbare ondersteuning op basis van de specifieke kenmerken van jouw groendak.

Projecten regio Voorburg

Onderstaand vindt u een overzicht met een aantal van onze projecten die we laatst hebben mogen uitvoeren in uw provincie Zuid-Holland.

Bekijk alle projecten

Voorwaarden van de subsidie in Voorburg

Minimaal aantal vierkante meters

De gemeente Leidschendam-Voorburg streeft ernaar om in Voorburg de omgeving te vergroenen en te verbeteren. Daarom hanteren zij een minimale oppervlakte-eis van 5 m² voor subsidie van groene daken.

Minimale hellingshoek

Een groendak dient een hellingshoek te hebben die niet groter is dan45 graden in Voorburg om de subsidie voor een groendak te kunnen aanvragen. De gemeente Voorburg stelt de eis van een maximale hellingshoek voor groene daken om de effectiviteit en veiligheid van de infrastructuur te waarborgen.

Minimale laagdikte

Een groen dak moet minimaal uit 6 lagen bestaan om in aanmerking te komen voor subsidie. Dit is cruciaal voor een goede werking van het groendak en om van de vele voordelen te kunnen profiteren. Bij NatureGreen passen we standaard de juiste lagen toe om te zorgen dat de groene daken van kwaliteit zijn. Aan deze voorwaarde voldoet u daarom standaard!

Tijdig aanvragen van de subsidie

Vraag de subsidie aan voor de start van de werkzaamheden. Deze deadline helpt de gemeente Leidschendam-Voorburgom een ordelijke en efficiënte verwerking te garanderen van de subsidieaanvraag. Daarnaast is dit van belang voor het strategisch plannen van budgetten en middelen voor de toekenning van subsidies. Tot slot stimuleert de duidelijke aanvraagtermijn eerlijke en gelijke kansen voor alle geïntresseerde aanvragers.

Alles weten over deze subsidie? U leest het op de website van de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Bezoek de website Subsidiecheck aanvragen

De voordelen van een groen dak

Er zijn talloze voordelen verbonden aan groene daken. Het eerste gunstige aspect van een sedumdaken is hun vermogen om water vast te houden, waardoor overstromingen voorkomen kunnen worden en het riool ontlast wordt. Daaarnaast leveren groene daken een bijdrage aan de temperatuurregulatie, wat resulteert in een aangename koelte in de zomer en meer warmte in de winter.

Groene daken bieden tevens bescherming aan de onderliggende dakbedekking, wat leidt tot lagere kosten voor de dakbedekkingsvervanging. Groene daken zorgen voor meer groen in de leefomgeving, wat een positief effect heeft op de menselijke gezondheid.

Groene daken zijn een bron van nectar en andere voedingsstoffen voor insecten, zoals bijen en vlinders. En er zijn nog meer voordelen! Kortom, sedumdaken zijn dus een verstandige keuze!

Over Voorburg

Voorburg is een mooie woonplaats en telt ongeveer 43078 inwoners. Voorburg is onderdeel van de gemeente Leidschendam-Voorburg (Zuid-Holland). Voorburg wil graag vergroenen en dat is nu ook mogelijk dankzij de subsidie van de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Naast Voorburg zijn ook Leidschendam, Voorburg onderdeel van de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Heeft u behoefte aan extra informatie betreffende onze groendaksystemen of de mogelijkheden voor uw eigen groendak in Voorburg? We nemen graag contact met u op!

Informatie opvragen

Subsidiecheck aanvragen

Vraagt u zich af of u in aanmerking komt voor de subsidie of bent u benieuwd naar het resterende subsidiebudget? Contact ons voor een kostenloze subsidiecheck! We nemen zo snel mogelijk contact met u op om u te helpen.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden

Vragen over het aanvragen van subside in Voorburg?

Overweegt u de aanschaf van een sedumdak in Voorburg? Onze groendakadviseurs staan voor u klaar. U kunt ons bereiken per e-mail of telefoon.

085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Raymond

Geef een reactie