Subsidie sedumdak in Zeewolde

Bent u benieuwd naar de beschikbare subsidies voor een sedumdak in Zeewolde? Wij nodigen u uit om zonder verplichtingen een subsidiecheck aan te vragen. We staan klaar om u van informatie te voorzien!

Subsidiecheck aanvragen
Grote banken, verzekeraars, waterschappen en gemeenten zijn nauwe partners van NatureGreen.

Naar welke informatie bent u op zoek?

Subsidie op een groen dak in Zeewolde

U hebt de mogelijkheid om een subsidieaanvraag in te dienen voor de aanschaf van uw groene dak in Zeewolde. Er is voor de aanleg van groene daken een subsidiepot beschikbaar gesteld van € 400.000,00 welke wordt verstrekt door het samenwerkingsverband Klimaatadaptatie Flevoland (KAF).

De subsidie kan worden aangevraagd vanaf 9-10-2023. De subsidie kan uiterlijk worden aangevraagd tot 31-12-2024.

Wellicht heeft u nog vragen over de beschikbaarheid van de subsidie, een geschikt sedumdak voor uw dak en of dit sedumdak dan ook aan de voorwaarden voor de subsidie in Zeewolde kunt voldoen?

Na het invullen van onze subsidiecheck, zal een van onze groendakadviseurs u spoedig benaderen om uw wensen te bespreken en de mogelijkheden te onderzoeken.

Subsidiecheck aanvragen

Over de subsidie mogelijkheden

U kunt per huishouden tot wel € 2.500,00(!) aan subsidie ontvangen. Dat betekent dat de kosten van uw groene droom aanzienlijk kunnen worden verminderd.

Het samenwerkingsverband Klimaatadaptatie Flevoland (KAF) dekt maximaal 50% van uw totale uitgaven voor het groene dakproject. Dit betekent dat u met een gerust hart kunt investeren in een duurzame en groene toekomst.

Voor groene daken biedt het samenwerkingsverband Klimaatadaptatie Flevoland (KAF) een maximale subsidie van € 25,00 per m².

Projecten regio Zeewolde

Onderstaande projecten zijn een selectie van onze projecten die we recent hebben mogen uitvoeren in uw provincie Flevoland.

Bekijk alle projecten

Voorwaarden van de subsidie in Zeewolde

Dit is waarom ze een minimale oppervlakte eisen vam € 25.000,00 .

Minimale hellingshoek

De maximale hellingshoek voor een groendak bedraagt2 graden in Zeewolde om te voldoen aan de voorwaarden voor de subsidie. De gemeente Zeewolde stelt deze voorwaarde voor de subsidieregeling met als doel de effectiviteit en veiligheid van de infrastructuur te garanderen.

Minimale wateropslagcapaciteit

Een groen dak moet minimaal 35 liter per m2 bij een sedumdak en 45 liter per m2 bij een biodivers dak liter water per m² kunnen opslaan in Zeewolde om in aanmerking te komen voor subsidie. Deze subsidievoorwaarde is van belang, omdat groene daken in staat zijn aanzienlijke hoeveelheden water op te slaan. Bij heftige regenbuien wordt de belasting op het rioleringssysteem en het gevaar van overstromingen verminderd. Daarnaast draagt de wateropslagcapaciteit van een groendak bij aan een goede benutting van hemelwater.
een wortelwerende-, drainage-, substraat- en vegetatielaag

Tijdig aanvragen van de subsidie

Voor 1 oktober van het betreffende kalenderjaar. Deze deadline helpt het samenwerkingsverband Klimaatadaptatie Flevoland (KAF)de subsidieaanvragen op een efficiënte en ordelijke wijzen te behandelen. Bovendien zorgt deze deadline ervoor dat fincniële middelen en budgetten op de juiste wijze kunnen worden ingezet. Als laatst zorgt een transparante en duidelijke aanvraagtermijn ervoor dat subsidieaanvragers gelijke kansen hebben op de toekenning van de subsidie.

Alles weten over deze subsidie? U leest het op de website van het samenwerkingsverband Klimaatadaptatie Flevoland (KAF).

Bezoek de website Subsidiecheck aanvragen

De voordelen van een groen dak

Groene daken bieden een breed scala aan voordelen. Het meest opvallende voordeel is dat groene daken regenwater vasthouden, wat zowel overstromingen voorkomt als de druk op het riool vermindert. Sedumdaken hebben daarnaast ook een isolerende werking, wat betekent dat het binnen in de zomer koeler is en in de winter warmer blijft.

Verder dragen sedumdaken bij aan het behoud van de onderliggende dakbedekking, waardoor deze minder vaak vervangen hoeft te worden. Sedumdaken zorgen als vierde ook voor vergroening van de leefomgeving.

Tes slotte zijn sedumdaken ook voedsel voor insecten als kevers, bijen en vlinders. Samengevat: Het aanschaffen van een groendak levert je dus veel op!

Over Zeewolde

Zeewolde is een leuk dorp en heeft 23692 inwoners. De gemeente Zeewolde streven naar meer groen, wat binnen handbereik is dankzij de subsidie van

Naast Zeewolde zijn ook Zeewolde onderdeel van de gemeente Zeewolde.

Bent u geïntresseerd in aanvullende details over groene daken of in onze lever- en aanleg mogelijkheden inZeewolde? Wanneer u onderstaand formulier indient, nemen we zo snel mogelijk contact met u op!

Informatie opvragen

Subsidiecheck aanvragen

Hebt u interesse in subiside, maar weet u niet zeker of u in aanmerking komt voor de subsidieregeling? Aarzel niet om de subsidiecheck aan te vragen. Onze groendakadviseurs zullen u zo snel mogelijk te woord staan over uw vragen over de subsidieregeling.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden

Vragen over het aanvragen van subside in Zeewolde?

Denkt u erover na om een sedumdak aan te schaffen in Zeewolde? Wij staan altijd klaar om met u mee te denken. Neem vrijblijvend contact met ons op te nemen via e-mail of telefoon.

085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Raymond

Geef een reactie