Doe de subsidiecheck 

  captcha

  Subsidie Groendak gemeente Alphen aan den Rijn

  Bent u aan het nadenken over een sedumdak op uw woning, uitbouw, veranda, carport, dakkapel of misschien zelfs uw bedrijfspand? En bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor subsidie? Wij helpen en adviseren u graag bij zowel de aanschaf van een groendak als de mogelijkheden voor subsidie in Alphen aan de Rijn.

  Om bij te dragen aan het vertragen van waterafvoer in de bestaande stads- en dorpsgebieden geeft de gemeente Alphen aan de Rijn subsidie op groene daken. Als particulier eigenaar of huurder kunt u een subsidie aanvragen. Er wordt maximaal een totaal van €2.000,- per woning vergoed. Er moet echter wel voldaan worden aan een aantal voorwaarden voor deze subsidie. Deze kunt u vinden op de subsidiepagina van de gemeente Alphen aan de Rijn.

  We kunnen ons goed voorstellen dat u allerlei vragen heeft. Zowel over de subsidie, als over een groendak zelf. Geen zorgen, wij zijn er om u verder te helpen.

  Vul onze subsidiecheck in en één van onze groendak adviseurs neemt even contact met u op om uw wensen te bespreken en de mogelijkheden te bekijken.

  Een sedumdak is echt een goede keuze

  Wie kiest voor een sedumdak maakt echt een goede keuze. Zowel voor u persoonlijk, als voor het milieu. Een groendak is duurzaam en u draagt daarmee bij aan de zorg voor deze wereld. Laten we beginnen met het feit dat een groendak voor het klimaat prettig is, het slaat namelijk water op. Dit regenwater zou anders in de riolering terecht zou komen. Het werkt daarmee wateroverlast tegen. Een groendak neemt erg veel water op en dat wordt door verdamping weer teruggegeven aan de lucht. Dit is de voornaamste reden dat de gemeente Alphen aan de Rijn subsidie geeft op een sedumdak. Het blijft echter niet daarbij.

  Andere bijkomende voordelen zijn:

  • Een bijdrage aan de biodiversiteit in het stedelijk gebied;
  • De opname van fijnstof, waardoor de lucht schoner wordt;
  • Verhoging van de waarde van uw huis;
  • Demping van geluiden in drukke gebieden;
  • Verkoeling in huis in de warme zomermaanden.

  Een laatste voordeel dat een groendak heeft, is de combinatie met zonnepanelen. Combineert u een sedumdak met zonnepanelen dan stijgt het rendement met 5 tot 20%! Dat komt door de koelere omgeving rondom de panelen die het rendement doen toenemen.

  Subsidie Gemeente Alphen aan de Rijn Groendak

  De gemeente Alphen aan de Rijn behoort met meer dan 100.000 inwoners tot de dertig grootste gemeenten in Nederland. Alphen aan de Rijn ligt aan de Oude Rijn en de Gouwe, in het veenweidegebied Groene Hart. De gemeente bestaat uit de woonplaatsen Aarlanderveen, Alphen aan den Rijn, Benthuizen, Boskoop, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn en Zwammerdam. De gemeente wil actief de waterafvoer vertragen en stelt daarom dus subsidie beschikbaar voor groene daken. Maar dat niet alleen, biodiversiteit is ook belangrijk voor de gemeente Alphen aan de Rijn. Er wordt daarom, zo mogelijk, een biodiversiteitsbonus uitgekeerd van €10,00,- per m2.

  Bekijk onze producten Contact

  Vragen over hoe subsidie aanvragen voor een groen dak werkt in Alphen aan den Rijn? 

  Overweegt u de aanschaf van een sedumdak in Alphen aan den Rijn? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

  Stuur een e-mail 085 - 00 41 774

  Groendak Adviseur

  Geert