Subsidie sedumdak in Hazerswoude-Dorp

Bent u geïnteresseerd in de subsidiemogelijkheden voor groene daken in uw woonplaats Hazerswoude-Dorp? Laat u adviseren met een vrijblijvende subsidiecheck. Team NatureGreen is beschikbaar om u te helpen!

Subsidiecheck aanvragen
NatureGreen onderhoudt directe samenwerkingsverbanden met vooraanstaande banken, verzekeraars, waterschappen en gemeenten.

Naar welke informatie bent u op zoek?

Subsidie op een groen dak in Hazerswoude-Dorp

Er is subsidie beschikbaar voor het aanschaffen van uw groendak in Hazerswoude-Dorp. Er is voor de aanleg van groene daken een subsidiepot beschikbaar gesteld van € 600.000,00 welke wordt verstrekt door de gemeente Alphen aan den Rijn.

De subsidie kan worden aangevraagd vanaf 7-10-2021. De datum waarop de de gemeente Alphen aan den Rijn stopt met het verstrekken van deze subsidie, is nog niet bekend.

U kunt nog vragen hebben, zoals of er nog subsidie beschikbaar is en welk sedumdak het meest geschikt is voor uw situatie en of u daarmee ook aan de voorwaarden voor de subsidie in Hazerswoude-Dorp kunt voldoen.

Wanneer u onze subsidiecheck invult, zal één van onze groendakadviseurs u vrijblijvend kunnen adviseren over de mogelijkheden voor uw groendak en de subsidie.

Subsidiecheck aanvragen

Over de subsidie mogelijkheden

U kunt per huishouden tot wel € 2.000,00(!) aan subsidie ontvangen. Dat betekent dat de kosten van uw groene droom aanzienlijk kunnen worden verminderd.

De gemeente Alphen aan den Rijn dekt maximaal 50% van uw totale uitgaven voor het groene dakproject. Dit betekent dat u met een gerust hart kunt investeren in een duurzame en groene toekomst.

Voor groene daken biedt de gemeente Alphen aan den Rijn een maximale subsidie van € 30,00 per m².

Projecten regio Hazerswoude-Dorp

Hieronder ziet u een greep uit onze projecten die we recentelijk hebben uitgevoerd in uw provincie Zuid-Holland.

Bekijk alle projecten

Voorwaarden van de subsidie in Hazerswoude-Dorp

Minimaal aantal vierkante meters

De gemeente Alphen aan den Rijn streeft ernaar om in Hazerswoude-Dorp de vergroening te bevorderen en de levensomstandigheden te verbeteren. Hierom hebben ze een minimale eis voor de oppervlakte van 5 m² voor subsidie van sedumdaken.

Minimale wateropslagcapaciteit

Een groen dak moet minimaal 25 liter liter water per m² kunnen opslaan in Hazerswoude-Dorp om in aanmerking te komen voor subsidie. Deze subsidievoorwaarde wordt gesteld, omdat een grotere wateropslagcapaciteit van sedumdaken de belasting op het riool verminderd, vooral wanneer het hard regent. De mogelijkheid om groene daken veel water op te laten slaan, helpt ook bij een goed watermanagement en voldoende water voor de planten op uw groendak.
een wortelwerende-, drainage-, substraat- en vegetatielaag

Tijdig aanvragen van de subsidie

Vraag de subsidie aan voor de start van de werkzaamhedenDeze deadline helpt de gemeente Alphen aan den Rijn de subsidieaanvragen op een ordelijke en efficiënte manier in behandeling te nemen. Bovendien zorgt deze deadline ervoor dat de subsidies rechtmatig kunnen worden toegekend. Als laatste zorgt de aanvraagtermijn voor eerlijke en gelijke kansen voor alle aanvragers.

Alles weten over deze subsidie? U leest het op de website van de gemeente Alphen aan den Rijn.

Bezoek de website Subsidiecheck aanvragen

De voordelen van een groen dak

Groene daken leveren veel voordelen op. Groene daken bieden in de eerste plaats het voordeel van regenwaterretentie, wat overstromingen vermindert en de druk op de riolering vermindert. Daarnaast helpen sedumdaken bij het handhaven van een aangename temperatuur, waardoor het in de zomer koeler en in de winter warmer blijft.

Groene daken bieden tevens bescherming aan de onderliggende dakbedekking, wat leidt tot lagere kosten voor de dakbedekkingsvervanging. Het vierde voordeel is dat groene daken de leefomgeving verfraaien met extra groen.

Groene daken bieden als laatst ook voedsel voor insecten, wat de lokale biodiversiteit versterkt. Om al deze en nog meer voordelen, is het aanschaffen van een sedumdak dus een goede keuze!

Over Hazerswoude-Dorp

Hazerswoude-Dorp is een prachtige plek en heeft ongeveer 6316 inwoners. Hazerswoude-Dorp is onderdeel van de gemeente Alphen aan den Rijn (Zuid-Holland). Hazerswoude-Dorp wil graag vergroenen en dat is nu ook mogelijk dankzij de subsidie van de gemeente Alphen aan den Rijn.

Naast Hazerswoude-Dorp zijn ook Aarlanderveen, Benthuizen, Boskoop, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn en Zwammerdam onderdeel van de gemeente Alphen aan den Rijn.

Wenst u meer informatie over sedumdaken of wilt u meer weten over hoe de levering en aanleg van uw eigen sedumdak te werk gaat in Hazerswoude-Dorp? Indien u het formulier hieronder invult, zullen we ons uiterste best doen om zo snel mogelijk contact met u op te nemen!

Informatie opvragen

Offerte aanvragen

NatureGreen is bekend met alle vereisten voor subsidies op groendaken in uw woonplaats. We helpen u graag bij de keuze van het juiste groendak. Vraag hieronder vrijblijvend een offerte aan en ontdek de mogelijkheden en kosten voor uw situatie!

"*" geeft vereiste velden aan

Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen over het aanvragen van subside in Hazerswoude-Dorp?

Overweegt u het aanschaffen van een groendak bij u in Hazerswoude-Dorp? We adviseren u graag. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of per telefoon.

085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Raymond

Geef een reactie