Doe de subsidiecheck 

  captcha

  Subsidie sedumdak gemeente Apeldoorn

  Een sedumdak laten aanbrengen op uw woning of bedrijfspand? De gemeente Apeldoorn stimuleert dit tegenwoordig door subsidie hiervoor beschikbaar te stellen. Komt u in aanmerking voor deze subsidie? Wij helpen u graag verder met deze vraag. Ook staan we u van harte bij in de aanschaf van een groendak.

  Als u woonachtig bent in de gemeente Apeldoorn, dan hebben we goed nieuws voor u. De gemeente wil bijdragen aan de kosten die u maakt voor de aanleg van een groendak. Waar kunt u op rekenen? Dat verschilt per situatie. Wel geeft de gemeente een maximumbedrag aan. Per m2 is dit €30,- en voor een particuliere aanvraag loopt het op tot maximaal €2.500,- per aanvraag. Voor een bedrijf ligt het net ietsjes anders. Om kans te maken op subsidie dient u te voldoen aan enkele voorwaarden. Deze zijn terug te vinden op de subsidiepagina van de gemeente Apeldoorn.

  U heeft vast vragen over de subsidie, is deze bijvoorbeeld daadwerkelijk nog beschikbaar? Maar misschien ook wel over uw groendak. Waar moet u op letten en wat zijn de mogelijkheden? Terechte vragen waar we u graag verder mee helpen.

  Vul onze subsidiecheck in en één van onze groendak adviseurs neemt even contact met u op om uw wensen te bespreken en de mogelijkheden te bekijken.

  Ga voor groen met een sedumdak

  Een sedumdak laten plaatsen, het gebeurt steeds vaker. En terecht, een groendak kent vele voordelen en het oogt ook nog eens een stuk leuker dan een saai, grijs dak. Maar wat zijn dan die voordelen van een sedumdak? Een groendak heeft zowel voordelen voor u, als voor het milieu. Het biedt u:

  • Verhoging van de waarde van uw woning;
  • Geluiddemping in drukke gebieden;
  • Temperatuurverlaging tijdens de warme zomermaanden;
  • Verhoogd rendement als u zonnepanelen heeft liggen.

  Naast deze persoonlijke voordelen is een sedumdak ook nog eens duurzaam en milieubewust. Allereerst omdat het regenwater opvangt en weer teruggeeft aan de lucht door verdamping. Dit gaat de belasting van het riool tegen en voorkomt eventuele wateroverlast. Daarbij zuivert een groendak de lucht, het neemt namelijk fijnstof op. Daarnaast zijn groene daken een thuis voor bijvoorbeeld bijen, vlinders en vogels. U draagt door middel van een groendak bij aan de biodiversiteit in de gemeente Apeldoorn en zorgt er zo voor dat we ons steentje bijdragen in de zorg voor de natuur.

  Wilt u meer weten over een sedumdak in uw situatie? Stel ons dan uw vragen.

  Subsidie Gemeente Apeldoorn Groendak

  De gemeente Apeldoorn ligt in de provincie Gelderland en telt ruim 165.000 inwoners. Een vrij grote gemeente, want qua inwoneraantal is Apeldoorn de elfde gemeente van Nederland. De stad Apeldoorn is verreweg de grootste woonplaats binnen de gemeente. De overige woonplaatsen in gemeente Apeldoorn zijn; Beekbergen, Beemte-Broekland, Hoenderloo, Hoog Soeren, Klarenbeek, Lieren, Loenen, Radio Kootwijk, Uddel, Ugchelen en Wenum-Wiesel. De gemeente Apeldoorn wil haar steentje bijdragen in het ontlasten van de riolering en aan verduurzaming, wat maakt dat ze subsidie beschikbaar stelt voor een groendak. Andere plaatsen in de regio, zoals Barneveld en Zutphen, zijn de gemeente Apeldoorn al voor gegaan.

  Bekijk onze producten Contact

  Vragen over de mogelijkheden van een sedumdak in de gemeente Apeldoorn? 

  Overweegt u de aanschaf van een groendak in Apeldoorn? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

  Stuur een e-mail 085 - 00 41 774

  Groendak Adviseur

  Geert