Doe de subsidiecheck

Subsidie groendak gemeente Barneveld

Bent u een sedumdak op uw woonhuis, schuur, uitbouw, garage, dakkapel of bedrijfspand aan het overwegen? En heeft u advies en hulp hierbij nodig? Wilt u weten of u in aanmerking komt voor subsidie hiervoor in Barneveld? Neem dan contact met ons, we staan u graag bij met passend advies en helpen u waar nodig.

De gemeente Barneveld kiest voor verduurzaming. Dit doen ze door subsidie te geven op groene daken. Dat is goed nieuws! Er wordt subsidie geboden vanaf €6,00 per m2. Dit kan dus nog oplopen. Om kans te maken op subsidie dient u aan diverse voorwaarden te voldoen. De gemeente Barneveld heeft deze voorwaarden overzichtelijk vermeld op haar subsidiepagina.

Heeft u toch nog vragen over bijvoorbeeld welk groendaksysteem geschikt is voor uw dak in Barneveld? Of wilt u weten of er momenteel daadwerkelijk nog subsidie beschikbaar is? Terecht vragen waar wij u graag mee verder helpen.

Vul onze subsidiecheck in en één van onze groendak adviseurs neemt even contact met u op om uw wensen te bespreken en de mogelijkheden te bekijken.

Een sedumdak, een goede kezue

Het laten plaatsen van een sedumdak is een goede keuze. Het oogt een stuk mooier dan een grijs dak en het is goed voor zowel het klimaat, als voor onszelf. Laten we beginnen met het feit dat een groendak wateroverlast tegengaat. Het regenwater wordt namelijk opgevangen op het dak en wordt door middel van verdamping weer teruggegeven aan de lucht. Zo wordt het riool minder belast, wat de beken schoner houdt en het leefklimaat in de stad ten goede komt. De voornaamste reden dat gemeenten subsidie geven op een sedumdak is dan ook het tegengaan van wateroverlast. De wateropslag capaciteit is vaak een voorwaarde om subsidie te verstrekken.

Er zijn echter meer voordelen. Een groendak draagt bij aan de biodiversiteit, en daarmee een gezonder klimaat, in de stad. Groene daken zijn een fijne plek voor beestjes als bijen en vlinders om te zijn. Een sedumdak verschoont daarbij de lucht, omdat het fijnstof uit de lucht wordt opgenomen. Andere voordelen zijn:

  • De verhoging van de waarde van uw woning;
  • Het langer goed blijven van de onderliggende dakbedekking;
  • Verkoeling van uw woning in de zomer en een warme deken in de winter;
  • Een verhoogd rendement van uw zonnepanelen (tot wel 20%!).

Meer weten over de mogelijkheden van een sedumdak in uw situatie? Stel ons uw vragen.

Subsidie Gemeente Barneveld Groendak

De gemeente Barneveld telt ruim 60.000 inwoners en bestaat uit de plaatsen Barneveld, Voorthuizen, Kootwijkerbroek, Garderen, Stroe, Terschuur, Zwartebroek, De Glind, Kootwijk en Achterveld. De gemeente Barneveld wil graag bijdragen aan het vasthouden van regenwater op eigen terrein. De voornaamste reden is om wateroverlast tegen te gaan. De gemeente Barneveld is niet de eerste gemeente in de regio die hiervoor kiest. Gemeenten zoals Scherpenzeel, Arnhem, Amersfoort en Apeldoorn bieden ook subsidie voor diegenen die willen bijdragen aan het verduurzamen van hun gemeente.

Bekijk onze producten Contact

Vragen over uw situatie in Barneveld?

Overweegt u de aanschaf van een sedumdak en woont u in Barneveld? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

Stuur een e-mail 085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Geert