Doe de subsidiecheck

Subsidie Groendak gemeente Elburg

Bent u een sedumdak op uw schuur, woning, uitbouw, carport, overkapping, veranda, garage, dakkapel of bedrijfspand aan het overwegen? En wilt u weten of u mogelijk in aanmerking komt voor subsidie? Wij zijn er voor advies en om u verder te helpen. Zowel bij de aanschaf van een groendak, als bij de mogelijkheden voor subsidie in Elburg.

In de gemeente Elburg doet men mee aan ‘Veluwe Duurzaam’. Een initiatief om de Veluwe duurzaam te krijgen. Onderdeel van dit initiatief is dat de gemeenten binnen dit initiatief, waaronder de gemeente Elburg, subsidie beschikbaar stellen voor groene daken. Voor een groendak kunt u bijvoorbeeld €20,- per m2 met een maximum van €2500,- vergoed krijgen. Er zitten echter wel voorwaarden aan de toekenning van de subsidie verbonden. Deze voorwaarden zijn terug te vinden op de subsidiepagina van De Centrale

U zit waarschijnlijk nog met een aantal vragen. Mogelijk over de subsidie, maar misschien ook wel over welk groendaksysteem passend is voor uw dak in Elburg. Maakt u zich geen zorgen, wij zijn er om u verder op weg te helpen hierin.

Vul onze subsidiecheck in en één van onze groendak adviseurs neemt even contact met u op om uw wensen te bespreken en de mogelijkheden te bekijken.

Duurzaam Sedumdak

Een sedumdak laten plaatsen is een duurzame keuze. En duurzame keuzes zijn nodig. Met de huidige klimaatveranderingen en de weersomstandigheden die steeds extremer worden, zijn duurzame oplossing hard nodig. Een groendak is een mooi voorbeeld van zo’n duurzame oplossing. Wanneer u een sedumdak laat plaatsen helpt u allereerst wateroverlast tegen te gaan. Het regenwater wordt namelijk door uw groendak opgevangen en door verdamping weer teruggegeven aan de lucht. Dit regenwater zou anders in de riolering terecht komen en mogelijk bijdragen aan wateroverlast. Dit is voornamelijk de reden dat gemeenten subsidie geven op een sedumdak. De wateropslag capaciteit is dus vaak een voorwaarde om subsidie te verstrekken.

Maar dat niet alleen. Een groendak verschoont bijvoorbeeld ook de lucht door fijnstof en CO2 om te zetten in zuurstof. Ook draagt het bij aan de biodiversiteit, wat goed is voor mens en natuur. Voor u persoonlijk levert een sedumdak ook voordelen op. Zo brengt het bijvoorbeeld verkoeling in de zomer en zorgt het voor extra warmte in de winter. Ook dempt het geluiden in drukke gebieden en blijft de onderliggende dakbedekking langer goed. Dit laatste komt, doordat het groendak de UV-straling tegenhoudt die anders op uw dakbedekking zou stralen.

Meer weten over een sedumdak op uw woning of bedrijfspand? Stel ons uw vragen.

Subsidie gemeente Elburg groendak

De gemeente Elburg ligt in de provincie Gelderland aan het Veluwemeer en Drontermeer. Ze gemeente telt 23.550 inwoners en is daarmee een van de kleinere gemeenten in Nederland. De gemeente Elburg heeft zich aangesloten bij het initiatief ‘Veluwe Duurzaam’ en wil zich ontwikkelen tot een duurzame gemeente. Onderdeel hiervan is dat ze subsidie beschikbaar stellen voor diegenen die een groendak willen laten plaatsen. Nabijgelegen gemeenten zoals Nunspeet, Harderwijk, Hattem en Ermelo gingen de gemeente Elburg daarin al voor.

Contact Bekijk onze producten

Vragen over hoe subsidie aanvragen voor een groen dak werkt in Elburg?

Overweegt u de aanschaf van een sedumdak in Elburg? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

Stuur een e-mail 085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Geert