Doe de subsidiecheck

Subsidie Sedumdak Ermelo

Overweegt u het laten plaatsen van een sedumdak op uw woning of misschien uw bedrijfspand? Maar bent u ook benieuwd of u in aanmerking komt voor subsidie? Bij NatureGreen helpen en adviseren wij u graag bij zowel de aanschaf van een groendak als de mogelijkheden voor subsidie in de gemeente Ermelo. De gemeente Ermelo stelt subsidie beschikbaar voor groene daken. Goed nieuws, vinden wij! Het helpt u namelijk om een steentje bij te dragen aan de verduurzaming van uw gemeente. U kunt per dak tot wel €2500,- aan subsidie krijgen. Een mooi bedrag voor een mooie stap vooruit. Er dient echter voldaan te worden aan enkele voorwaarden. U kunt deze voorwaarden terugvinden op de subsidiepagina van De Centrale. Nu heeft u waarschijnlijk nog genoeg vragen. Is er bijvoorbeeld daadwerkelijk nog subsidie beschikbaar in de gemeente Ermelo? En welk groendaksysteem past nu het beste bij uw woonsituatie? En voldoet deze dan ook aan de voorwaarden? Vul onze subsidiecheck in en één van onze groendak adviseurs neemt even contact met u op om uw wensen te bespreken en de mogelijkheden te bekijken.

Een sedumdak voor een duurzaam dak

Laat uw grijze dak vervangen door een groendak. Steeds meer mensen kiezen voor de aanleg van een sedumdak en dat is niet zomaar. Het is namelijk goed voor het klimaat en goed voor onszelf. Waarom? Laten we beginnen bij het klimaat. Een groendak vangt regenwater op, wat anders in de riolering terecht zou komen. Het helpt daarmee wateroverlast voorkomen. En dat is iets dat steeds vaker voorkomt met de huidige toename van extreme weersomstandigheden. Ook verschoont een sedumdak de lucht, doordat het fijnstof en CO2 omzet in zuurstof. En wist u dat u ook nog bijdraagt aan de biodiversiteit in uw gemeente met een groendak? Beestjes zoals vogels, vlinders en bijen genieten van al dat groen op uw dak.

Persoonlijk levert het ook de nodige voordelen op. Zo beschermt een sedumdak de onderliggen dakbedekking tegen Uv-straling, wat de levensduur van de onderliggende dakbedekking met tientallen jaren doet toenemen. Dat draagt bij aan de verhoging van de waarde van uw huis. Ook dempt het geluiden in drukke gebieden en zorgt het voor een koeler leefklimaat in de warme zomermaanden. En heeft u zonnepanelen? Dan kunt u rekenen op een verhoogd rendement van 5 – 20%. Dit komt, doordat het groendak de omgeving sterk verkoelt rondom uw zonnepanelen.

Wilt u meer weten over een sedumdak bij u thuis of op uw bedrijfspand? Stel ons uw vragen.

Subsidie gemeente Ermelo Groendak

De gemeente Ermelo ligt in de provincie Gelderland en telt zo’n 27.000 inwoners. De gemeente Ermelo bestaat uit de buurtschappen De Beek, Drie, Horst, Houtdorp, Leuvenum, Speuld, Staverden, Telgt en Tonsel. De gemeente kent een oppervlakte van 87,33 km2 en is daarmee een redelijk dunbevolkte gemeente. Als onderdeel van het initiatief ‘Veluwe Duurzaam’ zet ook de gemeente Ermelo zich in voor duurzaam wonen. Het subsidiëren van groene daken is hier onderdeel van. Diverse gemeenten in haar omgeving doen mee met het verduurzamen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gemeenten Elburg, Hattem, Amersfoort, Barneveld, Apeldoorn, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten.

Bekijk onze producten Contact

Vragen over hoe subsidie aanvragen voor een groen dak werkt in Ermelo?

Overweegt u de aanschaf van een sedumdak in Ermelo? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

Stuur een e-mail 085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Geert