Doe de subsidiecheck

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden

Subsidie Groendak Halderberge

Overweegt u de aanleg van een sedumdak? Kiest u voor het dak van uw woning, schuur, garage of bedrijfspand? Wij helpen u graag in het maken van de juiste keuze en adviseren u graag bij de aanschaf van uw groendak. Daarbij maakt u kans op subsidie in de gemeente Halderberge. Wilt u weten hoe? Lees dan gauw verder.

De gemeente Halderberge stelt subsidie beschikbaar voor de aanleg van groene daken. De gemeente draagt op die manier bij aan het klimaatbestendig maken van de gemeente. Voor een minimale oppervlakte van 8 m2 kunt u maximaal 35% van de kosten vergoed krijgen. Dat is een fijne tegemoetkoming van de gemeente Halderberge. Er zijn echter wel voorwaarden verbonden aan de verstrekking van de subsidie. U kunt deze subsidievoorwaarden vinden op de subsidiepagina van de gemeente Halderberge.

Of onze subsidiepagina.

Zit u nog met vragen en weet u niet precies hoe verder? Geen zorgen, we zijn er om u verder te helpen. Misschien vraagt u zich af of er nog wel subsidie beschikbaar is? Of welk groendaksysteem bij uw situatie past?

Vul onze subsidiecheck in en één van onze groendak adviseurs neemt contact met u op om uw wensen te bespreken en de mogelijkheden te bekijken.

Klimaatbestendig met een sedumdak

Wie kiest voor een sedumdak kiest voor vooruitgang. Het is een bijdrage aan het klimaatbestendig maken van uw omgeving. Door de huidige klimaatveranderingen hebben we steeds vaker te maken met extremere weersomstandigheden. Langere, hetere dagen, maar ook heftigere en langere regenbuien. De kans op wateroverlast neemt daarmee aanzienlijk toe. Een groendak vangt veel regenwater op en draagt bij aan het voorkomen van wateroverlast. Een sedumdak is ook goed voor het klimaat. Het zuivert bijvoorbeeld de lucht, door fijnstof en CO2 om te zetten in zuurstof. Ook draagt het bij aan de biodiversiteit en dat is goed voor mens en dier.

Persoonlijk levert een groendak ook vele voordelen op en deze willen we u niet onthouden. Wat dacht u bijvoorbeeld van koelere zomers en warmere winters in huis? Het sedumdak isoleert beter en dat helpt in het aangenaam houden van de temperatuur in huis of op de werkvloer. Ook stijgt de waarde van uw pand, omdat een groendak de onderliggende dakbedekking beschermt tegen UV-straling. Dit zorgt ervoor dat uw dakbedekking veel langer goed blijft en dat heeft een positieve werking op de waarde van uw huis. Ook dempt een sedumdak de geluiden van buitenaf in drukke gebieden en verhoogt het rendement van uw zonnepanelen tot wel 20% op groene daken.

Meer weten over een sedumdak bij u thuis? Neem dan contact met ons op.

Subsidie Gemeente Halderberge Groendak

Met een oppervlakte van 75 km2, waarvan slechts 0.74 km2 uit water bestaat, beslaat de gemeente Halderberge een oppervlakte waar voldoende verstedelijking al heeft plaatsgevonden. Met 30.620 inwoners zijn er veel daken in de gemeente Halderberge die erop liggen te wachten om groen te kleuren. De gemeente Halderberge wordt omringt door kleinere dorpen als Sint Willebrord, Zegge, Kruisland, Fijnaart, Standdaarbuiten en Sprundel. De gemeente Halderberge is niet de enige gemeente die kiest voor verduurzaming en het klimaatbestendig maken van de gemeente. Nabijgelegen gemeenten zoals Breda, Oosterhout en Tilburg bieden ook een dergelijke subsidie voor groene daken. Ook in Utrecht is het mogelijk subsidie te ontvangen.

Bekijk onze producten Contact

Recente projecten

Vragen over hoe subsidie aanvragen voor een groen dak werkt in Halderberge?

Overweegt u de aanschaf van een sedumdak in Halderberge? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

Stuur een e-mail 085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Geert