Home >> Sedumdak >> Voordelen van een groen dak

De voordelen van een groen dak

Een groendak en zijn voordelen

Het plaatsen van een groendak is populairder dan ooit. Dit komt mede doordat de mensheid zich erg bewust is van de klimaatverandering die gaande is. Mensen willen iets terugdoen voor de natuur en de klimaatverandering tot stilstand brengen.
Het aanleggen van een groendak is een prima manier om uw bijdrage te leveren aan een betere toekomst. Een groendak brengt dus voordelen voor de natuur en speelt in op de klimaatveranderingen, maar er zijn nog meer voordelen te benoemen. 

groendak_voordelen2

Wat zijn de voordelen van een groendak?

De volgende voordelen zijn van toepassingen wanneer u kiest voor een groendak:
– Een sedumdak werkt kostenbesparend. Het groene dak heeft namelijk een isolerende functie, waardoor de temperatuur in uw woning constanter is en u minder hoeft te stoken. Hiernaast werkt de groenlaag ook geluiddempend.
– De sedumplanten nemen fijnstof en gifstoffen, zoals zware metalen, op en houden deze vast.
– Vlinders, bijen en andere insecten profiteren van de extra leefruimte. Zij hebben steeds minder ruimte, maar zijn wel erg belangrijk voor de natuur. Op een groendak vinden zij voedsel en ruimte.
– De sedumplanten produceren zuurstof. Sedumplanten zijn namelijk vetplanten en deze staan erom bekend CO₂ op te nemen. Vermindering van CO₂ is erg belangrijk om opwarming van de aarde tegen te gaan.
– Een groendak draagt bij aan het afvoeren van regenwater. Door de klimaatverandering valt er meer regen. Deze regenbuien zijn vaak erg heftiger en riolen kunnen de hoeveelheid water die valt niet altijd aan. Groene daken houden regenwater vast, kunnen dit tijdelijk opslaan en zorgen voor geleidelijke afvoer van het regenwater. Dit voorkomt wateroverlast.
– Het dak van uw woning gaat langer mee. Het dak wordt beschermd tegen invloeden van buitenaf. Het sedum is als het ware een beschermende laag voor het dak van uw woning. Een dak gaat dubbel zo lang mee wanneer deze voorzien is van een groene laag!
– De waarde van uw woning stijgt. Door alle voordelen van een sedumdak en de populariteit van deze groene daken stijgt de waarde van de woning wanneer deze voorzien is van een groendak.

groendak_voordelen2

Een groendak op uw dak?

    captcha