Doe de subsidiecheck

Subsidie Groendak Harderwijk

Denkt u na over een sedumdak op uw woning of bedrijfspand? Of misschien wel op uw aanbouw, garage, schuur of dakkapel? Wist u dat u in aanmerking kunt komen voor subsidie hiervoor? Bij NatureGreen staan we u graag bij en adviseren wij u op passende wijze bij de aanschaf van een groendak en de mogelijkheden voor subsidie in Harderwijk.

In de gemeente Harderwijk kunt u nu subsidie krijgen voor de aanleg van een groendak. Dat is goed nieuws, want de gemeente helpt u op deze manier om op een duurzame manier beter bestand te zijn tegen de steeds extremere weersomstandigheden. U kunt een subsidie krijgen van €20,- tot €50,- per m2, afhankelijk van de laagdikte van uw sedumdak en met een maximum van €2500,- aan subsidie. Dat is een mooi bedrag! U dient echter wel aan enkele voorwaarden te voldoen. Deze voorwaarden vindt u terug op de subsidiepagina van De Centrale

Of op onze subsidiepagina.

Ongetwijfeld zijn er nog onbeantwoorde vragen voor u. Misschien over de subsidie of over welk groendaksysteem bij uw situatie past? U kunt bij ons terecht met uw vragen.

Vul onze subsidiecheck in en één van onze groendak adviseurs neemt contact met u op om uw wensen te bespreken en de mogelijkheden te bekijken.

Een duurzame keuze is de keuze voor een sedumdak

U kiest voor vele voordelen als u kiest voor de aanleg van een sedumdak. We willen de Nederlandse daken groen zien kleuren en dat is met een reden. Deze redenen zijn voornamelijk in uw voordeel. De gemeente Harderwijk heeft zich aangesloten bij het initiatief ‘Veluwe Duurzaam’. Diverse gemeenten op de Veluwe hebben zich hierbij aangesloten en bieden subsidie op diverse duurzame keuzes die mensen kunnen maken. Zo ook de aanleg van een groendak. Waarom is een sedumdak duurzaam? Allereerst omdat het regenwater opvangt. Regenwater dat anders in de riolering terecht zou komen. U helpt hiermee wateroverlast te voorkomen op een natuurlijke manier. Ook reinigt een groendak de lucht door fijnstof om te zetten in zuurstof. Een laatste klimaatvoordeel is dat een sedumdak bijdraagt aan de biodiversiteit in de gemeente Harderwijk.

Persoonlijk kunt u ook op een aantal voordelen rekenen. Zo biedt een groendak:

  • Een verhoogde waarde van uw woning;
  • Geluiddemping in de drukke gebieden;
  • Een verhoogd rendement van zonnepanelen;
  • Koelere zomers en warmere winters.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een sedumdak in uw situatie? Neem contact met ons op.

Subsidie Gemeente Harderwijk Groendak

De gemeente Harderwijk telt bijna 49.000 inwoners en ligt in de provincie Gelderland. Harderwijk ligt op de Veluwe aan het Veluwemeer en bestaat uit Harderwijk, Duinen en Hierden. De gemeente Harderwijk is niet de enige die wil bijdrage aan duurzame klimaatbestendigheid. De gemeente is onderdeel van een samenwerking tussen zeven gemeenten op Noord-Veluwe en het waterschap ‘Vallei en Veluwe’. De nabijgelegen gemeenten Elburg, Ermelo, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten zijn ook onderdeel van dit initiatief. Ook deze gemeenten bieden subsidie op groene daken en dragen zo hun steentje bij aan een duurzamer Nederland. Ook grote gemeente zoals Amsterdam verstrekken subsidie.

Bekijk onze producten Contact

Vragen over hoe subsidie aanvragen voor een groen dak werkt in Gorinchem?

Overweegt u de aanschaf van een sedumdak in Gorinchem? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

Stuur een e-mail 085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Geert