Subsidie sedumdak in Hoek van Holland

Bent u benieuws naar eventuele subsidiekansen voor een sedumdak in Hoek van Holland? Wilt u weten of u in aanmerking komt? Vraag nu vrijblijvend een subsidiecheck aan. Ons team helpt u met plezier verder!

Subsidiecheck aanvragen
Onze partners omvatten toonaangevende banken, verzekeraars, waterschappen en gemeenten.

Naar welke informatie bent u op zoek?

Subsidie op een groen dak in Hoek van Holland

U hebt de gelegenheid om subsidie aan te vragen voor de aanschaf van uw groene dak in Hoek van Holland. De subsidie wordt verstrekt door de gemeente Rotterdam.

Het is (nog) niet bekend wanneer deze subsidie van start gaat / is gegaan. De datum waarop de de gemeente Rotterdam stopt met het verstrekken van deze subsidie, is nog niet bekend.

We kunnen ons voorstellen dat u nog vragen heeft. Denk bijvoorbeeld aan of er nog subsidie beschikbaar is en of u met uw groendakpakket ook aan de voorwaarden voor subsidie in Hoek van Holland kunt voldoen.

Dien de subsidiecheck in en één van onze groendakadviseurs zal snel contact met u opnemen om uw wensen te bespreken en de mogelijkheden te onderzoeken.

Subsidiecheck aanvragen

Over de subsidie mogelijkheden

U kunt per huishouden tot wel € 40.000,00(!) aan subsidie ontvangen. Dat betekent dat de kosten van uw groene droom aanzienlijk kunnen worden verminderd.

Er is geen vastgesteld maximum percentage aan subsidie per m². Dat betekent dat u een deel van de totale kosten kunt terugvorderen door middel van subsidie, afhankelijk van de geldende richtlijnen en voorwaarden.

Voor groene daken biedt de gemeente Rotterdam een maximale subsidie van € 10,00 per m².

Projecten regio Hoek van Holland

Onderstaand vindt u een overzicht met een aantal van onze projecten die we laatst hebben mogen uitvoeren in uw provincie Zuid-Holland.

Bekijk alle projecten

Voorwaarden van de subsidie in Hoek van Holland

Minimaal aantal vierkante meters

De gemeente Rotterdam zet zich in om in Hoek van Holland de omgeving te vergroenen en te verbeteren. Daarom hanteren zij een minimale oppervlakte-eis van 20 m² voor subsidieprogramma’s van groene daken.

Minimale wateropslagcapaciteit

Een groen dak moet minimaal 30 liter liter water per m² kunnen opslaan in Hoek van Holland om in aanmerking te komen voor subsidie. Deze voorwaarde is belangrijk, omdat de wateropslag van groene daken ervoor zorgt dat de druk op het rioleringsstelsel wordt verminderd bij hevige regenbuien. De wateropslagcapaciteit draagt tevens een bijdrage aan duurzaam waterbeheer en de bevordering van het groen.

Tijdig aanvragen van de subsidie

Vraag de subsidie aan tot 8 weken voor start van de werkzaamhedenDeze deadline helpt de gemeente Rotterdam de de aanvragen op een ordelijke en efficiënte wijze te beoordelen en te verwerken. Daarnaast is dit van belang voor het strategisch plannen van budgetten en middelen voor de toekenning van subsidies. Tot slot stimuleert de duidelijke aanvraagtermijn eerlijke en gelijke kansen voor alle geïntresseerde aanvragers.

Alles weten over deze subsidie? U leest het op de website van de gemeente Rotterdam.

Bezoek de website Subsidiecheck aanvragen

De voordelen van een groen dak

Sedumdaken leveren een verscheidenheid aan voordelen op. Het eerste gunstige aspect van een sedumdaken is hun vermogen om water vast te houden, waardoor overstromingen voorkomen kunnen worden en het riool ontlast wordt. Daaarnaast leveren groene daken een bijdrage aan de temperatuurregulatie, wat resulteert in een aangename koelte in de zomer en meer warmte in de winter.

Groene daken beschermen ook de dakbedekking, waardoor de levensduur van de dakbedekking verdubbeld! Groene daken zorgen voor meer groen in de leefomgeving, wat een positief effect heeft op de menselijke gezondheid.

Groene daken zijn een bron van nectar en andere voedingsstoffen voor insecten, zoals bijen en vlinders. Concluderend zijn sedumdaken dus een nuttige duurzame maatregel!

Over Hoek van Holland

Hoek van Holland is een mooie woonplaats en telt ongeveer 10560 inwoners. Hoek van Holland is onderdeel van de gemeente Rotterdam (Zuid-Holland). Hoek van Holland heeft de wens om te vergroenen, wat beter haalbaar wordt door de subsidie van de gemeente Rotterdam.

Naast Hoek van Holland zijn ook Botlek Europoort Hoogvliet Maasvlakte Pernis Rozenburg, Vondelingenplaat Rotterdam onderdeel van de gemeente Rotterdam.

Heeft u behoefte aan extra informatie betreffende onze groendaksystemen of de mogelijkheden voor uw eigen groendak in Hoek van Holland? Zodra u onderstaand formulier indient, zullen we zo spoedig mogelijk van ons laten horen.

Informatie opvragen

Offerte aanvragen

Wij bij NatureGreen weten precies wat de voorwaarden zijn voor een groendaksubsidie in uw gemeente. Met deze informatie adviseren wij u graag bij het kiezen van het juiste groendak voor uw omstandigheden. Vraag vrijblijvend een offerte aan om de mogelijkheden en kosten voor uw situatie te ontdekken!

"*" geeft vereiste velden aan

Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen over het aanvragen van subside in Hoek van Holland?

Heeft u plannen om een sedumdak aan te schaffen in Hoek van Holland? Onze groendakadviseurs staan voor u klaar. U kunt ons bereiken per e-mail of telefoon.

085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Raymond

Geef een reactie