Stel ons uw vraag

  captcha

  Sedumdak Rotterdam

  De gemeente Rotterdam stimuleert haar inwoners tot het plaatsen van een groendak. De gemeente is erg actief in het promoten van sedumdaken en er zijn op diverse gemeentelijke gebouwen al groene daken geplaatst. Door het uitgeven van diverse subsidies wil de gemeente haar bewoners alert maken op het algemene belang van groene daken. Vooral het opvangen van water en hiermee het ontzien van de riolering is een grote drijfveer voor de gemeente.

  Sinds 2020 is er besloten dat groene daken, om in aanmerking te komen voor subsidie, een waterbergend vermogen moeten hebben van 30 liter per m2.
  Ook andere initiatieven om het riool te ontzien worden met subsidie gestimuleerd.

  Wij informeren u graag verder over de subsidie mogelijkheden van een groen dak in Rotterdam op deze pagina. 

  Subsidie groendak Rotterdam

  De gemeente Rotterdam verleent subsidie voor het plaatsen van groene daken. Door het aanvragen van deze subsidie wordt het plaatsen van een groendak nog aantrekkelijker! De subsidie van de gemeente Rotterdam is niet gericht op de totale oppervlakte of de plantensoort op het groene dak, maar op het vermogen van het groendak. De gemeente Rotterdam wil zich door het plaatsen van sedumdaken wapenen tegen extreme weersomstandigheden.

  De subsidiebedragen worden bepaald door het draagvermogen van het groendak. Voor elke vierkante meter groenoppervlakte ontvangt u bijvoorbeeld 5 euro subsidie. Voor elke toegevoegde kubieke meter waterberging ontvangt de eigenaar maar liefst 500 euro subsidie. Ook bepaalde planten worden gesubsidieerd, zoals de vlinderstruik en de lavendelplant. Deze planten leveren namelijk groot positief effect op de biodiversiteit en ze zijn ondersteunend voor bijen, vlinders en vogels.
  Bekijk alle informatie over de subsidie in de gemeente Rotterdam en het aanvraagformulier voor een subsidie hier: Subsidie Klimaatadaptatie | Rotterdam.nl

  Hulp bij aanvragen subsidie groendak Rotterdam

  Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van de subsidie bij uw gemeente of de provincie? Of benieuwd naar subsidie in een andere provincie zoals Gelderland of Zeeland? Gemeentes zoals die van Amstelveen, Assen en Helmond gingen Rotterdam al voor. Onze medewerkers helpen u graag en verstrekken eventueel gewenste formulieren. Overheidsinstanties kunnen bijvoorbeeld vragen om een offerte en productinformatie. 
  Vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op.

  Bekijk onze producten CONTACT

  Vragen over een groen dak in Rotterdam? 

  Woont u in Rotterdam en overweegt u een groendak? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

  Stuur een e-mail 085 - 00 41 774

  Groen dak adviseur

  Geert