Subsidie sedumdak in Kraggenburg

Bent u benieuws naar eventuele subsidiekansen voor een sedumdak in Kraggenburg? Aarzel niet om een subsidiecheck aan te vragen. Wij helpen u graag verder!

Subsidiecheck aanvragen
Onze partners omvatten toonaangevende banken, verzekeraars, waterschappen en gemeenten.

Naar welke informatie bent u op zoek?

Subsidie op een groen dak in Kraggenburg

U kunt een subsidie aanvragen voor de aanschaf van uw groene dak in Kraggenburg. Er is voor de aanleg van groene daken een subsidiepot beschikbaar gesteld van € 400.000,00 welke wordt verstrekt door het samenwerkingsverband Klimaatadaptatie Flevoland (KAF).

De subsidie kan worden aangevraagd vanaf 9-10-2023. De subsidie kan uiterlijk worden aangevraagd tot 31-12-2024.

We kunnen ons voorstellen dat u nog vragen heeft. Denk bijvoorbeeld aan of er nog subsidie beschikbaar is en of u met uw groendakpakket ook aan de voorwaarden voor subsidie in Kraggenburg kunt voldoen.

Doe onze subsidiecheck en een van onze groendakadviseurs zal spoedig contact met u opnemen om uw behoeften te bespreken en de opties te bespreken.

Subsidiecheck aanvragen

Over de subsidie mogelijkheden

U kunt per huishouden tot wel € 2.500,00(!) aan subsidie ontvangen. Dat betekent dat de kosten van uw groene droom aanzienlijk kunnen worden verminderd.

Het samenwerkingsverband Klimaatadaptatie Flevoland (KAF) dekt maximaal 50% van uw totale uitgaven voor het groene dakproject. Dit betekent dat u met een gerust hart kunt investeren in een duurzame en groene toekomst.

Voor groene daken biedt het samenwerkingsverband Klimaatadaptatie Flevoland (KAF) een maximale subsidie van € 25,00 per m².

Projecten regio Kraggenburg

Onderstaande projecten hebben we recentelijk uitgevoerd in uw provincie Flevoland.

Bekijk alle projecten

Voorwaarden van de subsidie in Kraggenburg

Om die reden stellen zij een minimumvereiste voor de oppervlakte van € 25.000,00 .

Minimale hellingshoek

Voor een sedumdak is de limiet voor de hellingshoek2 graden in Kraggenburg om in aanmerking te komen voor de subsidie. De gemeente Kraggenburg verplicht deze voorwaarde om de doeltreffendheid en de veiligheid van de infrastructuur te waarborgen.

Minimale wateropslagcapaciteit

Een groen dak moet minimaal 35 liter per m2 bij een sedumdak en 45 liter per m2 bij een biodivers dak liter water per m² kunnen opslaan in Kraggenburg om in aanmerking te komen voor subsidie. Deze voorwaarde is belangrijk, omdat de wateropslag van groene daken ervoor zorgt dat de druk op het rioleringsstelsel wordt verminderd bij hevige regenbuien. Het draagt ook bij aan duurzaam waterbeheer en de bevordering van groene omgevingen.
een wortelwerende-, drainage-, substraat- en vegetatielaag

Tijdig aanvragen van de subsidie

Voor 1 oktober van het betreffende kalenderjaarDeze deadline helpt het samenwerkingsverband Klimaatadaptatie Flevoland (KAF) de de aanvragen op een ordelijke en efficiënte wijze te beoordelen en te verwerken. Bovendien draagt dit bij aan het plannen van financiële middelen en budgetten voor de toekenning van subsidies. Ten slotte bevordert een duidelijke indieningsdeadline de eerlijkheid en gelijke kansen voor alle aanvragers.

Alles weten over deze subsidie? U leest het op de website van het samenwerkingsverband Klimaatadaptatie Flevoland (KAF).

Bezoek de website Subsidiecheck aanvragen

De voordelen van een groen dak

Sedumdaken leveren een verscheidenheid aan voordelen op. Het eerste voordeel is dat groene daken regenwater vasthouden, wat zowel overstromingen voorkomt als het rioolstelsel ontlast. Groene daken dragen tevens bij aan temperatuurbeheersing, wat leidt tot een koelere zomer- en warmere winteromgeving.

Groene daken beschermen ook de dakbedekking, waardoor de levensduur van de dakbedekking verdubbeld! Ten vierde dragen sedumdaken bij aan een aangenamere leefomgeving door het toevoegen van extra groen.

Ten slotte funceren groene daken als voedselbron voor insecten, waaronder vlinders en bijen. Concluderend zijn sedumdaken dus een nuttige duurzame maatregel!

Over Kraggenburg

Kraggenburg Is een leuke plek en telt ongeveer 1555 inwoners. Kraggenburg is onderdeel van de gemeente Noordoostpolder (Flevoland). Kraggenburg heeft de wens om te vergroenen, wat beter haalbaar wordt door de subsidie van het samenwerkingsverband Klimaatadaptatie Flevoland (KAF).

Naast Kraggenburg zijn ook Bant, Creil, Emmeloord, Ens, Espel, Luttelgeest, Marknesse, Nagele, Rutten, Schokland, Tollebeek onderdeel van de gemeente Noordoostpolder.

Wilt u meer informatie over onze groene daken of over onze lever- en aanleg service in Kraggenburg? Zodra u onderstaand formulier indient, zullen we zo spoedig mogelijk van ons laten horen.

Informatie opvragen

Offerte aanvragen

Wij bij NatureGreen weten precies wat de voorwaarden zijn voor een groendaksubsidie in uw gemeente. Met deze kennis helpen we u graag bij het kiezen van het juiste groendak voor uw situatie. Ontdek de mogelijkheden en kosten in uw situatie door hieronder vrijblijvend een offerte aan te vragen!

"*" geeft vereiste velden aan

Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen over het aanvragen van subside in Kraggenburg?

Heeft u plannen om een sedumdak aan te schaffen in Kraggenburg? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of per telefoon.

085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Raymond

Geef een reactie