Subsidie sedumdak in Limmen

Vraagt u zich af welke subsidiemogelijkheden er zijn voor een sedumdak in Limmen? Laat u adviseren met een vrijblijvende subsidiecheck. Ons team helpt u met plezier verder!

Subsidiecheck aanvragen
NatureGreen heeft directe samenwerkingen met vooraanstaande banken, verzekeraars, waterschappen en gemeenten.

Naar welke informatie bent u op zoek?

Subsidie op een groen dak in Limmen

U hebt de gelegenheid om subsidie aan te vragen voor de aanschaf van uw groene dak in Limmen. Er is voor de aanleg van groene daken een subsidiepot beschikbaar gesteld van € 34.710,00 welke wordt verstrekt door de gemeente Castricum.

De subsidie kan worden aangevraagd vanaf 10-4-2024. De subsidie kan uiterlijk worden aangevraagd tot 1-1-2028.

U kunt nog vragen hebben, zoals of er nog subsidie beschikbaar is en welk sedumdak het meest geschikt is voor uw situatie en of u daarmee ook aan de voorwaarden voor de subsidie in Limmen kunt voldoen?

Wanneer u onze subsidiecheck invult, zal één van onze groendakadviseurs u vrijblijvend kunnen adviseren over de mogelijkheden voor uw groendak en de subsidie.

Subsidiecheck aanvragen

Over de subsidie mogelijkheden

U kunt per huishouden tot wel € 2.000,00(!) aan subsidie ontvangen. Dat betekent dat de kosten van uw groene droom aanzienlijk kunnen worden verminderd.

De gemeente Castricum dekt maximaal 50% van uw totale uitgaven voor het groene dakproject. Dit betekent dat u met een gerust hart kunt investeren in een duurzame en groene toekomst.

Voor groene daken biedt de gemeente Castricum een maximale subsidie van € 25,00 per m².

Projecten regio Limmen

Onderstaand vindt u een overzicht met een aantal van onze projecten die we laatst hebben mogen uitvoeren in uw provincie Noord-Holland.

Bekijk alle projecten

Voorwaarden van de subsidie in Limmen

Minimaal aantal vierkante meters

De gemeente Castricum streeft ernaar om in Limmen de omgeving te vergroenen en te verbeteren. Daarom hanteren zij een minimale oppervlakte-eis van 4 m² voor subsidie van groene daken.

Minimale wateropslagcapaciteit

Een groen dak moet minimaal 40 liter liter water per m² kunnen opslaan in Limmen om in aanmerking te komen voor subsidie. Deze eis is belangrijk omdat het groene daken in staat stelt om bij regenval aanzienlijke hoeveelheden water vast te houden, waardoor de druk op het rioleringssysteem wordt verminderd en het risico op overstromingen wordt verkleind. De mogelijkheid om groene daken veel water op te laten slaan, helpt ook bij een goed watermanagement en voldoende water voor de planten op uw groendak.
een drainagelaag en vegetatielaag

Tijdig aanvragen van de subsidie

Vraag de subsidie aan kort na het realiseren van de werkzaamheden. Deze deadline helpt de gemeente Castricumom een ordelijke en efficiënte verwerking te garanderen van de subsidieaanvraag. Bovendien zorgt deze deadline ervoor dat de subsidies rechtmatig kunnen worden toegekend. Tot slot stimuleert de duidelijke aanvraagtermijn eerlijke en gelijke kansen voor alle geïntresseerde aanvragers.

Alles weten over deze subsidie? U leest het op de website van de gemeente Castricum.

Bezoek de website Subsidiecheck aanvragen

De voordelen van een groen dak

Er zijn talloze voordelen verbonden aan groene daken. Groene daken bieden in de eerste plaats het voordeel van regenwaterretentie, wat overstromingen vermindert en de druk op de riolering vermindert. Daaarnaast leveren groene daken een bijdrage aan de temperatuurregulatie, wat resulteert in een aangename koelte in de zomer en meer warmte in de winter.

Groene daken bieden tevens bescherming aan de onderliggende dakbedekking, wat leidt tot lagere kosten voor de dakbedekkingsvervanging. Groene daken zorgen voor meer groen in de leefomgeving, wat een positief effect heeft op de menselijke gezondheid.

Groene daken bieden als laatst ook voedsel voor insecten, wat de lokale biodiversiteit versterkt. En er zijn nog meer voordelen! Kortom, sedumdaken zijn dus een verstandige keuze!

Over Limmen

Limmen is een mooie woonplaats en telt ongeveer 7750 inwoners. Limmen is onderdeel van de gemeente Castricum (Noord-Holland). Limmen wil graag vergroenen en dat is nu ook mogelijk dankzij de subsidie van de gemeente Castricum.

Naast Limmen zijn ook Akersloot, Castricumde Woude en Limmen onderdeel van de gemeente Castricum.

Wenst u meer informatie over sedumdaken of wilt u meer weten over hoe de levering en aanleg van uw eigen sedumdak te werk gaat in Limmen? We nemen graag contact met u op!

Informatie opvragen

Subsidiecheck aanvragen

Vraagt u zich af of u in aanmerking komt voor de subsidie of bent u benieuwd naar het resterende subsidiebudget? Vul dan vrijblijvend onze subsidiecheck in! We nemen zo snel mogelijk contact met u op om u te helpen.

"*" geeft vereiste velden aan

Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen over het aanvragen van subside in Limmen?

Overweegt u de aanschaf van een sedumdak in Limmen? We adviseren u graag. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of per telefoon.

085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Raymond

Geef een reactie