Subsidie sedumdak in Nieuwerbrug aan den Rijn

Hebt u interesse in de mogelijkheden voor subsidie voor een groendak in Nieuwerbrug aan den Rijn? Aarzel niet om een subsidiecheck aan te vragen. Wij helpen u graag verder!

Subsidiecheck aanvragen
Doordat NatureGreen samenwerkt met grote banken, verzekeraars, waterschappen en gemeenten, kunnen we u altijd van de goede informatie voorzien.

Naar welke informatie bent u op zoek?

Subsidie op een groen dak in Nieuwerbrug aan den Rijn

U kunt een subsidie aanvragen voor de aanschaf van uw groene dak in Nieuwerbrug aan den Rijn. De subsidie wordt verstrekt door gemeente Bodegraven Reeuwijk.

De subsidie kan worden aangevraagd vanaf 25-7-2023. De subsidie kan uiterlijk worden aangevraagd tot 31-12-2024.

Wellicht heeft u nog vragen over de beschikbaarheid van de subsidie, een geschikt sedumdak voor uw dak en of dit sedumdak dan ook aan de voorwaarden voor de subsidie in Nieuwerbrug aan den Rijn kunt voldoen.

Doe onze subsidiecheck en een van onze groendakadviseurs zal spoedig contact met u opnemen om uw behoeften te bespreken en de opties te bespreken.

Subsidiecheck aanvragen

Over de subsidie mogelijkheden

U kunt per huishouden tot wel € 850,00(!) aan subsidie ontvangen. Dat betekent dat de kosten van uw groene droom aanzienlijk kunnen worden verminderd.

Er is geen vastgesteld maximum percentage aan subsidie per m². Dat betekent dat u een deel van de totale kosten kunt terugvorderen door middel van subsidie, afhankelijk van de geldende richtlijnen en voorwaarden.

Voor groene daken biedt gemeente Bodegraven Reeuwijk een maximale subsidie van € 20,00 per m².

Projecten regio Nieuwerbrug aan den Rijn

Onderstaande projecten hebben we recentelijk uitgevoerd in uw provincie Zuid-Holland.

Bekijk alle projecten

Voorwaarden van de subsidie in Nieuwerbrug aan den Rijn

Minimaal aantal vierkante meters

gemeente Bodegraven Reeuwijk heeft als doel om in Nieuwerbrug aan den Rijn meer groen toe te voegen en de woonomgeving te versterken. Om die reden stellen zij een minimumvereiste voor de oppervlakte van 5 m² voor sedumdaksubsidies.

Minimale wateropslagcapaciteit

Een groen dak moet minimaal 25 liter liter water per m² kunnen opslaan in Nieuwerbrug aan den Rijn om in aanmerking te komen voor subsidie. De watercapaciteit van een groendak is belangrijk, omdat het water dat opgeslagen wordt op een groendak niet direct in het rioleringsstelsel terecht komt en zo de druk verminderd bij hevige regenbuien. Het draagt ook bij aan duurzaam waterbeheer en de bevordering van groene omgevingen.

Tijdig aanvragen van de subsidie

Vraag de subsidie aan voor de start van de werkzaamheden en realiseer het groendak uiterlijk drie maanden nadat de subsidie is goedgekeurdDeze deadline helpt gemeente Bodegraven Reeuwijk de subsidieaanvragen op een ordelijke en eerlijke manier te beoordelen. Bovendien draagt dit bij aan het plannen van financiële middelen en budgetten voor de toekenning van subsidies. Ten slotte bevordert een duidelijke indieningsdeadline de eerlijkheid en gelijke kansen voor alle aanvragers.

Alles weten over deze subsidie? U leest het op de website van gemeente Bodegraven Reeuwijk.

Bezoek de website Subsidiecheck aanvragen

De voordelen van een groen dak

Sedumdaken leveren verschillende voordelen op. Het eerste voordeel is dat groene daken regenwater vasthouden, wat zowel overstromingen voorkomt als het rioolstelsel ontlast. Groene daken dragen tevens bij aan temperatuurbeheersing, wat leidt tot een koelere zomer- en warmere winteromgeving.

Verder dragen sedumdaken bij aan het behoud van de onderliggende dakbedekking, waardoor deze minder vaak vervangen hoeft te worden. Ten vierde dragen sedumdaken bij aan een aangenamere leefomgeving door het toevoegen van extra groen.

Ten slotte funceren groene daken als voedselbron voor insecten, waaronder vlinders en bijen. Een groendak als duurzame maatregel is dus een wijze keuze!

Over Nieuwerbrug aan den Rijn

Nieuwerbrug aan den Rijn Is een leuke plek en telt ongeveer 1880 inwoners. Nieuwerbrug aan den Rijn is onderdeel van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk (Zuid-Holland). Nieuwerbrug aan den Rijn streven naar meer groen, wat binnen handbereik is dankzij de subsidie van gemeente Bodegraven Reeuwijk.

Naast Nieuwerbrug aan den Rijn zijn ook Vogelenzang, Bodegraven, Driebruggen, Reeuwijk en Waarder onderdeel van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

Wilt u meer informatie over onze groene daken of over onze lever- en aanleg service in Nieuwerbrug aan den Rijn? Team NatureGreen staat voor u klaar!

Informatie opvragen

Offerte aanvragen

Wij van NatureGreen hebben alle informatie over subsidiemogelijkheden voor groendaken in uw gemeente. Met deze kennis helpen we u graag bij het kiezen van het juiste groendak voor uw situatie. Ontdek de mogelijkheden en kosten in uw situatie door hieronder vrijblijvend een offerte aan te vragen!

"*" geeft vereiste velden aan

Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen over het aanvragen van subside in Nieuwerbrug aan den Rijn?

Wilt u een groendak aanschaffen in Nieuwerbrug aan den Rijn? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of per telefoon.

085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Raymond

Geef een reactie