Subsidie sedumdak in Nijkerk

Bent u benieuws naar eventuele subsidiekansen voor een sedumdak in Nijkerk? Laat u adviseren met een vrijblijvende subsidiecheck. Ons team helpt u met plezier verder!

Subsidiecheck aanvragen
Onze partners omvatten toonaangevende banken, verzekeraars, waterschappen en gemeenten.

Naar welke informatie bent u op zoek?

Subsidie op een groen dak in Nijkerk

U hebt de gelegenheid om subsidie aan te vragen voor de aanschaf van uw groene dak in Nijkerk. De subsidie wordt verstrekt door de gemeente Nijkerk.

Het is (nog) niet bekend wanneer deze subsidie van start gaat / is gegaan. De datum waarop de de gemeente Nijkerk stopt met het verstrekken van deze subsidie, is nog niet bekend.

We kunnen ons voorstellen dat u nog vragen heeft. Denk bijvoorbeeld aan of er nog subsidie beschikbaar is en of u met uw groendakpakket ook aan de voorwaarden voor subsidie in Nijkerk kunt voldoen.

Wanneer u onze subsidiecheck invult, zal één van onze groendakadviseurs u vrijblijvend kunnen adviseren over de mogelijkheden voor uw groendak en de subsidie.

Subsidiecheck aanvragen

Over de subsidie mogelijkheden

U kunt per huishouden tot wel € 10.000,00(!) aan subsidie ontvangen. Dat betekent dat de kosten van uw groene droom aanzienlijk kunnen worden verminderd.

Er is geen vastgesteld maximum percentage aan subsidie per m². Dat betekent dat u een deel van de totale kosten kunt terugvorderen door middel van subsidie, afhankelijk van de geldende richtlijnen en voorwaarden.

Voor groene daken biedt de gemeente Nijkerk een maximale subsidie van € 30,00 per m².

Projecten regio Nijkerk

Onderstaand vindt u een overzicht met een aantal van onze projecten die we laatst hebben mogen uitvoeren in uw provincie Gelderland.

Bekijk alle projecten

Voorwaarden van de subsidie in Nijkerk

Minimaal aantal vierkante meters

De gemeente Nijkerk zet zich in om in Nijkerk de omgeving te vergroenen en te verbeteren. Daarom hanteren zij een minimale oppervlakte-eis van 5 m² voor subsidieprogramma’s van groene daken.

Minimale wateropslagcapaciteit

Een groen dak moet minimaal 30 liter liter water per m² kunnen opslaan in Nijkerk om in aanmerking te komen voor subsidie. Deze voorwaarde is belangrijk, omdat de wateropslag van groene daken ervoor zorgt dat de druk op het rioleringsstelsel wordt verminderd bij hevige regenbuien. De mogelijkheid om groene daken veel water op te laten slaan, helpt ook bij een goed watermanagement en voldoende water voor de planten op uw groendak.

Tijdig aanvragen van de subsidie

Vraag de subsidie aan voor de start van de werkzaamhedenDeze deadline helpt de gemeente Nijkerk de de aanvragen op een ordelijke en efficiënte wijze te beoordelen en te verwerken. Bovendien zorgt deze deadline ervoor dat de subsidies rechtmatig kunnen worden toegekend. Tot slot stimuleert de duidelijke aanvraagtermijn eerlijke en gelijke kansen voor alle geïntresseerde aanvragers.

Alles weten over deze subsidie? U leest het op de website van de gemeente Nijkerk.

Bezoek de website Subsidiecheck aanvragen

De voordelen van een groen dak

Sedumdaken leveren een verscheidenheid aan voordelen op. Groene daken bieden in de eerste plaats het voordeel van regenwaterretentie, wat overstromingen vermindert en de druk op de riolering vermindert. Daaarnaast leveren groene daken een bijdrage aan de temperatuurregulatie, wat resulteert in een aangename koelte in de zomer en meer warmte in de winter.

Groene daken beschermen ook de dakbedekking, waardoor de levensduur van de dakbedekking verdubbeld! Groene daken zorgen voor meer groen in de leefomgeving, wat een positief effect heeft op de menselijke gezondheid.

Groene daken bieden als laatst ook voedsel voor insecten, wat de lokale biodiversiteit versterkt. Concluderend zijn sedumdaken dus een nuttige duurzame maatregel!

Over Nijkerk

Nijkerk is een mooie woonplaats en telt ongeveer 30968 inwoners. De gemeente Nijkerk heeft de wens om te vergroenen, wat beter haalbaar wordt door de subsidie van

Naast Nijkerk zijn ook Hoevelaken, Nijkerkerveen onderdeel van de gemeente Nijkerk.

Wenst u meer informatie over sedumdaken of wilt u meer weten over hoe de levering en aanleg van uw eigen sedumdak te werk gaat inNijkerk? Zodra u onderstaand formulier indient, zullen we zo spoedig mogelijk van ons laten horen.

Informatie opvragen

Offerte aanvragen

Wij bij NatureGreen weten precies wat de voorwaarden zijn voor een groendaksubsidie in uw gemeente. We helpen u graag bij de keuze van het juiste groendak. Vraag vrijblijvend een offerte aan om de mogelijkheden en kosten voor uw situatie te ontdekken!

"*" geeft vereiste velden aan

Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen over het aanvragen van subside in Nijkerk?

Heeft u plannen om een sedumdak aan te schaffen in Nijkerk? We adviseren u graag. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of per telefoon.

085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Raymond

Geef een reactie