Subsidie sedumdak in Raamsdonksveer

Vraagt u zich af welke subsidiemogelijkheden er zijn voor een sedumdak in Raamsdonksveer? Wij nodigen u uit om zonder verplichtingen een subsidiecheck aan te vragen. Wij helpen u graag verder!

Subsidiecheck aanvragen
NatureGreen heeft directe samenwerkingen met vooraanstaande banken, verzekeraars, waterschappen en gemeenten.

Naar welke informatie bent u op zoek?

Subsidie op een groen dak in Raamsdonksveer

U kunt een subsidie aanvragen voor de aanschaf van uw groene dak in Raamsdonksveer. Er is voor de aanleg van groene daken een subsidiepot beschikbaar gesteld van € 40.000,00 welke wordt verstrekt door de gemeente Geertruidenberg.

De subsidie kan worden aangevraagd vanaf 1-1-2024. De subsidie kan uiterlijk worden aangevraagd tot 1-1-2028.

U kunt nog vragen hebben, zoals of er nog subsidie beschikbaar is en welk sedumdak het meest geschikt is voor uw situatie en of u daarmee ook aan de voorwaarden voor de subsidie in Raamsdonksveer kunt voldoen?

Na het invullen van onze subsidiecheck, zal een van onze groendakadviseurs u spoedig benaderen om uw wensen te bespreken en de mogelijkheden te onderzoeken.

Subsidiecheck aanvragen

Over de subsidie mogelijkheden

U kunt per huishouden tot wel € 1.500,00(!) aan subsidie ontvangen. Dat betekent dat de kosten van uw groene droom aanzienlijk kunnen worden verminderd.

De gemeente Geertruidenberg dekt maximaal 50% van uw totale uitgaven voor het groene dakproject. Dit betekent dat u met een gerust hart kunt investeren in een duurzame en groene toekomst.

Voor groene daken biedt de gemeente Geertruidenberg een maximale subsidie van € 25,00 per m².

Projecten regio Raamsdonksveer

Onderstaande projecten hebben we recentelijk uitgevoerd in uw provincie Noord-Brabant.

Bekijk alle projecten

Voorwaarden van de subsidie in Raamsdonksveer

Het maximale bedrag is afhankelijk van het aantal vierkante meters €5000 of €10.000 euro afhankelijk van het aantal vierkante meters .

Minimale hellingshoek

Een groendak dient een hellingshoek te hebben die niet groter is dan45 graden in Raamsdonksveer om te voldoen aan de voorwaarden voor de subsidie. De gemeente Raamsdonksveer stelt de eis van een maximale hellingshoek voor groene daken om de effectiviteit en veiligheid van de infrastructuur te waarborgen.

Minimale wateropslagcapaciteit

Een groen dak moet minimaal 25 liter water per m² kunnen opslaan in Raamsdonksveer om in aanmerking te komen voor subsidie. Deze eis is belangrijk omdat het groene daken in staat stelt om bij regenval aanzienlijke hoeveelheden water vast te houden, waardoor de druk op het rioleringssysteem wordt verminderd en het risico op overstromingen wordt verkleind. Daarnaast draagt de wateropslagcapaciteit van een groendak bij aan een goede benutting van hemelwater.

Tijdig aanvragen van de subsidie

Vraag de subsidie aan voor de start van de werkzaamheden. Deze deadline helpt de gemeente Geertruidenbergom een ordelijke en efficiënte verwerking te garanderen van de subsidieaanvraag. Bovendien zorgt deze deadline ervoor dat fincniële middelen en budgetten op de juiste wijze kunnen worden ingezet. Ten slotte bevordert een duidelijke indieningsdeadline de eerlijkheid en gelijke kansen voor alle aanvragers.

Alles weten over deze subsidie? U leest het op de website van de gemeente Geertruidenberg.

Bezoek de website Subsidiecheck aanvragen

De voordelen van een groen dak

Er zijn talloze voordelen verbonden aan groene daken. Het meest opvallende voordeel is dat groene daken regenwater vasthouden, wat zowel overstromingen voorkomt als de druk op het riool vermindert. Groene daken dragen tevens bij aan temperatuurbeheersing, wat leidt tot een koelere zomer- en warmere winteromgeving.

Groene daken bieden tevens bescherming aan de onderliggende dakbedekking, wat leidt tot lagere kosten voor de dakbedekkingsvervanging. Ten vierde dragen sedumdaken bij aan een aangenamere leefomgeving door het toevoegen van extra groen.

Tes slotte zijn sedumdaken ook voedsel voor insecten als kevers, bijen en vlinders. En er zijn nog meer voordelen! Kortom, sedumdaken zijn dus een verstandige keuze!

Over Raamsdonksveer

Raamsdonksveer Is een leuke plek en telt ongeveer 12642 inwoners. Raamsdonksveer is onderdeel van de gemeente Geertruidenberg (Noord-Brabant). Raamsdonksveer wil graag vergroenen en dat is nu ook mogelijk dankzij de subsidie van de gemeente Geertruidenberg.

Naast Raamsdonksveer zijn ook Raamsdonk enRaamsdonksveer onderdeel van de gemeente Geertruidenberg.

Bent u geïntresseerd in aanvullende details over groene daken of in onze lever- en aanleg mogelijkheden in Raamsdonksveer? We nemen graag contact met u op!

Informatie opvragen

Subsidiecheck aanvragen

Vraagt u zich af of u in aanmerking komt voor de subsidie of bent u benieuwd naar het resterende subsidiebudget? Aarzel niet om de subsidiecheck aan te vragen. Dankzij onze goede contacten met zowel gemeentes als provincies, kunnen we snel antwoord geven op uw vragen.

"*" geeft vereiste velden aan

Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen over het aanvragen van subside in Raamsdonksveer?

Overweegt u de aanschaf van een sedumdak in Raamsdonksveer? Wij staan altijd klaar om met u mee te denken. Neem vrijblijvend contact met ons op te nemen via e-mail of telefoon.

085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Raymond

Geef een reactie