Subsidie sedumdak in Ulvenhout (gemeente Breda)

Hebt u interesse in de mogelijkheden voor subsidie voor een groendak in Ulvenhout (gemeente Breda)? Wij nodigen u uit om zonder verplichtingen een subsidiecheck aan te vragen. Ons team helpt u met plezier verder!

Subsidiecheck aanvragen
Doordat NatureGreen samenwerkt met grote banken, verzekeraars, waterschappen en gemeenten, kunnen we u altijd van de goede informatie voorzien.

Naar welke informatie bent u op zoek?

Subsidie op een groen dak in Ulvenhout (gemeente Breda)

U hebt de gelegenheid om subsidie aan te vragen voor de aanschaf van uw groene dak in Ulvenhout (gemeente Breda). De subsidie wordt verstrekt door de gemeente Breda.

De subsidie kan worden aangevraagd vanaf 1-1-2024. De subsidie kan uiterlijk worden aangevraagd tot 1-1-2027.

Wellicht heeft u nog vragen over de beschikbaarheid van de subsidie, een geschikt sedumdak voor uw dak en of dit sedumdak dan ook aan de voorwaarden voor de subsidie in Ulvenhout (gemeente Breda) kunt voldoen.

Na het invullen van onze subsidiecheck, zal een van onze groendakadviseurs u spoedig benaderen om uw wensen te bespreken en de mogelijkheden te onderzoeken.

Subsidiecheck aanvragen

Over de subsidie mogelijkheden

U kunt per huishouden tot wel € 3.000,00(!) aan subsidie ontvangen. Dat betekent dat de kosten van uw groene droom aanzienlijk kunnen worden verminderd.

Er is geen vastgesteld maximum percentage aan subsidie per m². Dat betekent dat u een deel van de totale kosten kunt terugvorderen door middel van subsidie, afhankelijk van de geldende richtlijnen en voorwaarden.

Voor groene daken biedt de gemeente Breda een maximale subsidie van € 25,00 per m².

Projecten regio Ulvenhout (gemeente Breda)

Onderstaand vindt u een overzicht met een aantal van onze projecten die we laatst hebben mogen uitvoeren in uw provincie Noord-Brabant.

Bekijk alle projecten

Voorwaarden van de subsidie in Ulvenhout (gemeente Breda)

Minimaal aantal vierkante meters

De gemeente Breda heeft als doel om in Ulvenhout de omgeving te vergroenen en te verbeteren. Daarom hanteren zij een minimale oppervlakte-eis van 8 m² voor sedumdaksubsidies.

Minimale wateropslagcapaciteit

Een groen dak moet minimaal 25 liter liter water per m² kunnen opslaan in Ulvenhout om in aanmerking te komen voor subsidie. De watercapaciteit van een groendak is belangrijk, omdat het water dat opgeslagen wordt op een groendak niet direct in het rioleringsstelsel terecht komt en zo de druk verminderd bij hevige regenbuien. Daarnaast draagt de wateropslagcapaciteit van een groendak bij aan een goede benutting van hemelwater.

Minimale laagdikte

Een groen dak moet minimaal uit een substraatlaag van 40mm bestaan om in aanmerking te komen voor subsidie. Door de toepassing van de goede laagdikten worden de kwaliteiten en voordelen van een groendak optimaal ingezet, zodat u ook optimaal kunt genieten. NatureGreen’s groendaksystemen bevatten allemaal de juiste laagdikten voor een goede kwaliteit van het groendak, zodat u en uw omgeving van de voordelen kunnen genieten.

Tijdig aanvragen van de subsidie

Vraag de subsidie aan tot uiterlijk zes weken na de aanleg van het groendakDeze deadline helpt de gemeente Breda de subsidieaanvragen op een ordelijke en eerlijke manier te beoordelen. Bovendien zorgt deze deadline ervoor dat fincniële middelen en budgetten op de juiste wijze kunnen worden ingezet. Tot slot stimuleert de duidelijke aanvraagtermijn eerlijke en gelijke kansen voor alle geïntresseerde aanvragers.

Alles weten over deze subsidie? U leest het op de website van de gemeente Breda.

Bezoek de website Subsidiecheck aanvragen

De voordelen van een groen dak

Sedumdaken leveren verschillende voordelen op. Het meest opvallende voordeel is dat groene daken regenwater vasthouden, wat zowel overstromingen voorkomt als de druk op het riool vermindert. Daaarnaast leveren groene daken een bijdrage aan de temperatuurregulatie, wat resulteert in een aangename koelte in de zomer en meer warmte in de winter.

Verder dragen sedumdaken bij aan het behoud van de onderliggende dakbedekking, waardoor deze minder vaak vervangen hoeft te worden. Groene daken zorgen voor meer groen in de leefomgeving, wat een positief effect heeft op de menselijke gezondheid.

Tes slotte zijn sedumdaken ook voedsel voor insecten als kevers, bijen en vlinders. Een groendak als duurzame maatregel is dus een wijze keuze!

Over Ulvenhout (gemeente Breda)

Ulvenhout (gemeente Breda) is een mooie woonplaats en telt ongeveer 5027 inwoners. Ulvenhout (gemeente Breda) is onderdeel van de gemeente Breda (Noord-Brabant). Ulvenhout (gemeente Breda) streven naar meer groen, wat binnen handbereik is dankzij de subsidie van de gemeente Breda.

Naast Ulvenhout (gemeente Breda) zijn ook Bavel, Prinsenbeek, Teteringen en Ulvenhout onderdeel van de gemeente Breda.

Bent u geïntresseerd in aanvullende details over groene daken of in onze lever- en aanleg mogelijkheden in Ulvenhout (gemeente Breda)? Team NatureGreen staat voor u klaar!

Informatie opvragen

Offerte aanvragen

Wij van NatureGreen hebben alle informatie over subsidiemogelijkheden voor groendaken in uw gemeente. Dankzij deze expertise kunnen wij u adviseren bij het maken van de beste keuze voor een groendak dat bij uw situatie past.Contact ons voor een kostenloze subsidiecheck! Vraag vrijblijvend een offerte aan om de mogelijkheden en kosten voor uw situatie te ontdekken!

"*" geeft vereiste velden aan

Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen over het aanvragen van subside in Ulvenhout (gemeente Breda)?

Wilt u een groendak aanschaffen in Ulvenhout (gemeente Breda)? Wij staan altijd klaar om met u mee te denken. Neem vrijblijvend contact met ons op te nemen via e-mail of telefoon.

085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Raymond

Geef een reactie