Doe de subsidiecheck

Subsidie Groendak gemeente Alkmaar

Overweegt u een sedumdak op uw schuur, woonhuis, uitbouw, carport, overkapping, veranda, garage, dakkapel of bedrijf? Maar wilt u ook weten of u in aanmerking komt voor subsidie? Wij helpen en adviseren u graag bij zowel de aanschaf van een groendak als de mogelijkheden voor subsidie in Alkmaar.

De gemeente Alkmaar geeft subsidie op groene daken, dat is alvast goed nieuws! Ze hebben per 1 oktober 2021 hier weer geld ter beschikking gesteld. Om precies te zijn gaat het om €60.000,-. Daarvoor moet wel voldaan worden aan een aantal voorwaarden. Deze zijn op de subsidiepagina van de gemeente Alkmaar te vinden.

Ongetwijfeld heeft u vragen of er momenteel daadwerkelijk nog subsidie beschikbaar is en welk groendaksysteem passend is voor uw dak in Alkmaar. En of u daarmee ook aan de voorwaarden voor subsidie kunt voldoen?

Vul onze subsidiecheck in en één van onze groendak adviseurs neemt even contact met u op om uw wensen te bespreken en de mogelijkheden te bekijken.

Vervang grijs door groen met een sedumdak

Grijs vervangen door groen, het wordt steeds vaker gedaan. Wij zijn er blij mee, want het is onze missie om Nederlandse daken groen te krijgen. Het is niet alleen goed voor de natuur, maar ook voor onszelf. Waarom? Laten we beginnen met het feit dat een groendak voor het klimaat prettig is, het slaat namelijk water op, wat anders in de riolering terecht zou komen. Ook ontstaat er minder snel wateroverlast, een groendak neemt namelijk erg veel water op! Dit wordt door verdamping weer teruggegeven aan de lucht. Dit is de voornaamste reden dat gemeenten subsidie geven op een sedumdak. De wateropslag capaciteit is dus vaak een voorwaarde om subsidie te verstrekken.

Voor beestjes is het een fijne omgeving, veel fijner dan een grijs dak. Maar ook neemt een groendak fijnstof op, waardoor de lucht schoner wordt. Verder verhoogt het de waarde van uw woning, dempt het geluiden in drukke gebieden en werkt het temperatuur verlagend. Een groendak op een uitbouw of veranda bijvoorbeeld zorgt zo voor een koelere omgeving in de zomer. Dat scheelt energiekosten!

Tenslotte is de combinatie met zonnepanelen interessant. Combineert u een sedumdak met zonnepanelen dan stijgt het rendement met 5 tot 20%! Dat komt door de koelere omgeving, rondom de panelen die het rendement doen toenemen.

Meer weten over een sedumdak in uw situatie? Stel ons uw vragen.

Subsidie groen dak in de gemeente Alkmaar

Alkmaar telt 91.000 inwoners en is daarmee een grote stad in de provincie Noord-Holland. Alkmaar wil graag een groene stad zijn en bijdragen aan biodiversiteit. Dat is een reden dat de gemeente graag inwoners hun eigen omgeving laat vergroenen en dit dan ook stimuleert. Bijvoorbeeld door middel van subsidie op een groen dak.

Alkmaar is min of meer vastgegroeid aan plaatsen als Heerhugowaard, Noord en Zuid Scharwoude, Broek op Langedijk, Sint Pancras, Oudkarspel, Obdam, Hensbroek, Bergen, Heiloo, Limmen, Castricum, Akersloot en Uitgeest. Veel gemeenten zoals Enschede, Bergen of Gorinchem gaven eerder al subsidie op sedumdaken, inmiddels is Alkmaar aan deze lijst toegevoegd.

Bekijk onze producten Contact

Vragen over hoe subsidie aanvragen voor een groen dak werkt in Alkmaar?

Overweegt u de aanschaf van een sedumdak in Alkmaar? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

Stuur een e-mail 085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Geert