Subsidie sedumdak in Amsterdam

Bent u geïnteresseerd in de subsidiemogelijkheden voor groene daken in Amsterdam? Aarzel niet om een subsidiecheck aan te vragen. We staan klaar om u van informatie te voorzien!

Subsidiecheck aanvragen
NatureGreen onderhoudt directe samenwerkingsverbanden met vooraanstaande banken, verzekeraars, waterschappen en gemeenten.

Naar welke informatie bent u op zoek?

Subsidie op een groen dak in Amsterdam

U hebt de mogelijkheid om een subsidieaanvraag in te dienen voor de aanschaf van uw groene dak in Amsterdam. Er is voor de aanleg van groene daken een subsidiepot beschikbaar gesteld van € 2.100.000,00 welke wordt verstrekt door de gemeente Amsterdam.

De subsidie kan worden aangevraagd vanaf 24-4-2024. De subsidie kan uiterlijk worden aangevraagd tot 31-12-2024.

Voor deze subsidieregeling in Amsterdam is bij ons een speciaal groendak verkrijgbaar. Dit is het Kruiden Sedumdak en voldoet aan alle eisen van gemeente Amsterdam! 

Kruiden Sedumdak bekijken

Over de subsidie mogelijkheden

U kunt per huishouden tot wel € 50.000,00(!) aan subsidie ontvangen. Dat betekent dat de kosten van uw groene droom aanzienlijk kunnen worden verminderd.

De gemeente Amsterdam dekt maximaal 50% van uw totale uitgaven voor het groene dakproject. Dit betekent dat u met een gerust hart kunt investeren in een duurzame en groene toekomst.

Voor groene daken biedt de gemeente Amsterdam een maximale subsidie van € 30,00 per m².

Hoeveel kost een groendak met subsidie?

Stel, uw dak is 30 m2. De kosten van het Kruiden-Sedumdak zijn dan 30 m2 x €50,- = €1500,-. In dat geval krijgt u 50% terug en blijft er €750,- over om bij te betalen. Verder geldt:

  • Kruiden Sedumdak 30 – 38 m2: €20,- per m2 bij te betalen.
  • Kruiden Sedumdak 39 – 49 m2: €18,-  per m2 bij te betalen
  • Kruiden Sedumdak 50+ m2: €12 tot €17,- per m2 bij te betalen.

Aanvullend hierop zijn nog optionele extra’s mogelijk zoals grind, sedumvoeding, scheidingsprofielen en Wortelwerend Folie.

Offerte aanvragen

Projecten regio Amsterdam

Onderstaande projecten zijn een selectie van onze projecten die we recent hebben mogen uitvoeren in uw provincie Noord-Holland.

Bekijk alle projecten

Voorwaarden van de subsidie in Amsterdam

Minimale oppervlakte

Een groen dak moet minimaal 30 m2 groot zijn. Dit mogen ook meerdere daken zijn, die samen een oppervlakte van minimaal 30m2 hebben. Als al uw daken samen ook kleiner zijn dan 30m2, mag u de aanvraag ook combineren met uw buren of met anderen! 

Minimale wateropslagcapaciteit

Een groen dak moet minimaal 30 liter liter water per m² kunnen opslaan in Amsterdam om in aanmerking te komen voor subsidie. Deze subsidievoorwaarde wordt gesteld, omdat een grotere wateropslagcapaciteit van sedumdaken de belasting op het riool verminderd, vooral wanneer het hard regent. Het draagt ook bij aan duurzaam waterbeheer en de bevordering van groene omgevingen.

Minimaal 50% kruiden

Een groendak in de gemeente Amsterdam moet minimaal 50% aan kruiden bezitten. Bij NatureGreen hebben we het Kruiden Sedumdak. Deze bestaat voor 50% uit sedum en 50% uit inheemse kruiden. Het mooie van dit pakket is dat het de biodiversiteit extra stimuleert! De inheemse kruiden bieden een extra voedselbron voor beschermde insecten.

Tijdig aanvragen van de subsidie

Vraag de subsidie aan voor de start van de werkzaamheden. Deze deadline helpt de gemeente Amsterdamde subsidieaanvragen op een ordelijke en efficiënte manier in behandeling te nemen. Bovendien draagt dit bij aan het plannen van financiële middelen en budgetten voor de toekenning van subsidies. Als laatst zorgt een transparante en duidelijke aanvraagtermijn ervoor dat subsidieaanvragers gelijke kansen hebben op de toekenning van de subsidie.

Alles weten over deze subsidie? U leest het op de website van de gemeente Amsterdam.

Bezoek de website Subsidiecheck aanvragen

De voordelen van een groen dak

Groene daken leveren veel voordelen op. Het eerste voordeel is dat groene daken regenwater vasthouden, wat zowel overstromingen voorkomt als het rioolstelsel ontlast. Sedumdaken hebben daarnaast ook een isolerende werking, wat betekent dat het binnen in de zomer koeler is en in de winter warmer blijft.

Groene daken bieden tevens bescherming aan de onderliggende dakbedekking, wat leidt tot lagere kosten voor de dakbedekkingsvervanging. Sedumdaken zorgen als vierde ook voor vergroening van de leefomgeving.

Ten slotte funceren groene daken als voedselbron voor insecten, waaronder vlinders en bijen. Om al deze en nog meer voordelen, is het aanschaffen van een sedumdak dus een goede keuze!

Over Amsterdam

Amsterdam is een prachtige stad en heeft 895.810 inwoners. De gemeente Amsterdam wil graag vergroenen en dat is nu ook mogelijk dankzij de subsidie van

Naast Amsterdam zijn ook Amsterdam en Weesp onderdeel van de gemeente Amsterdam.

Wilt u meer informatie over onze groene daken of over onze lever- en aanleg service in Amsterdam? Indien u het formulier hieronder invult, zullen we ons uiterste best doen om zo snel mogelijk contact met u op te nemen!

Informatie opvragen

Subsidiecheck aanvragen

Hebt u nog vragen over de subsidieregeling of bent u benieuwd naar ons groendak, speciaal voor u in Amsterdam? Vul dan hieronder het formulier in! Onze groendakadviseurs zullen u zo snel mogelijk te woord staan.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen over het aanvragen van subside in Amsterdam?

Overweegt u het aanschaffen van een groendak bij u in Amsterdam? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of per telefoon.

085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Raymond