Subsidie sedumdak in Dodewaard

Hebt u interesse in de mogelijkheden voor subsidie voor een groendak in Dodewaard? Aarzel niet om een subsidiecheck aan te vragen. Ons team helpt u met plezier verder!

Subsidiecheck aanvragen
Doordat NatureGreen samenwerkt met grote banken, verzekeraars, waterschappen en gemeenten, kunnen we u altijd van de goede informatie voorzien.

Naar welke informatie bent u op zoek?

Subsidie op een groen dak in Dodewaard

U hebt de gelegenheid om subsidie aan te vragen voor de aanschaf van uw groene dak in Dodewaard. De subsidie wordt verstrekt door de gemeente Neder-Betuwe.

De subsidie kan worden aangevraagd vanaf 14-3-2024. De subsidie kan uiterlijk worden aangevraagd tot 30-12-2026.

Wellicht heeft u nog vragen over de beschikbaarheid van de subsidie, een geschikt sedumdak voor uw dak en of dit sedumdak dan ook aan de voorwaarden voor de subsidie in Dodewaard kunt voldoen.

Doe onze subsidiecheck en een van onze groendakadviseurs zal spoedig contact met u opnemen om uw behoeften te bespreken en de opties te bespreken.

Subsidiecheck aanvragen

Over de subsidie mogelijkheden

U kunt per huishouden tot wel € 1.000,00(!) aan subsidie ontvangen. Dat betekent dat de kosten van uw groene droom aanzienlijk kunnen worden verminderd.

Er is geen vastgesteld maximum percentage aan subsidie per m². Dat betekent dat u een deel van de totale kosten kunt terugvorderen door middel van subsidie, afhankelijk van de geldende richtlijnen en voorwaarden.

Voor groene daken biedt de gemeente Neder-Betuwe een maximale subsidie van € 25,00 per m².

Projecten regio Dodewaard

Onderstaand vindt u een overzicht met een aantal van onze projecten die we laatst hebben mogen uitvoeren in uw provincie Gelderland.

Bekijk alle projecten

Voorwaarden van de subsidie in Dodewaard

Minimale wateropslagcapaciteit

Een groen dak moet minimaal 20 liter liter water per m² kunnen opslaan in Dodewaard om in aanmerking te komen voor subsidie. De watercapaciteit van een groendak is belangrijk, omdat het water dat opgeslagen wordt op een groendak niet direct in het rioleringsstelsel terecht komt en zo de druk verminderd bij hevige regenbuien. Het draagt ook bij aan duurzaam waterbeheer en de bevordering van groene omgevingen.

Tijdig aanvragen van de subsidie

Deze deadline helpt de gemeente Neder-Betuwe de subsidieaanvragen op een ordelijke en eerlijke manier te beoordelen. Bovendien draagt dit bij aan het plannen van financiële middelen en budgetten voor de toekenning van subsidies. Tot slot stimuleert de duidelijke aanvraagtermijn eerlijke en gelijke kansen voor alle geïntresseerde aanvragers.

Alles weten over deze subsidie? U leest het op de website van de gemeente Neder-Betuwe.

Bezoek de website Subsidiecheck aanvragen

De voordelen van een groen dak

Sedumdaken leveren verschillende voordelen op. Het eerste voordeel is dat groene daken regenwater vasthouden, wat zowel overstromingen voorkomt als het rioolstelsel ontlast. Daaarnaast leveren groene daken een bijdrage aan de temperatuurregulatie, wat resulteert in een aangename koelte in de zomer en meer warmte in de winter.

Verder dragen sedumdaken bij aan het behoud van de onderliggende dakbedekking, waardoor deze minder vaak vervangen hoeft te worden. Groene daken zorgen voor meer groen in de leefomgeving, wat een positief effect heeft op de menselijke gezondheid.

Ten slotte funceren groene daken als voedselbron voor insecten, waaronder vlinders en bijen. Een groendak als duurzame maatregel is dus een wijze keuze!

Over Dodewaard

Dodewaard is een mooie woonplaats en telt ongeveer 4538 inwoners. Dodewaard is onderdeel van de gemeente Neder-Betuwe (Gelderland). Dodewaard streven naar meer groen, wat binnen handbereik is dankzij de subsidie van de gemeente Neder-Betuwe.

Naast Dodewaard zijn ook Echteld, IJzendoorn, Kesteren, Ochten, Opheusden onderdeel van de gemeente Neder-Betuwe.

Wilt u meer informatie over onze groene daken of over onze lever- en aanleg service in Dodewaard? Team NatureGreen staat voor u klaar!

Informatie opvragen

Offerte aanvragen

Wij van NatureGreen hebben alle informatie over subsidiemogelijkheden voor groendaken in uw gemeente. Met deze kennis helpen we u graag bij het kiezen van het juiste groendak voor uw situatie. Vraag vrijblijvend een offerte aan om de mogelijkheden en kosten voor uw situatie te ontdekken!

"*" geeft vereiste velden aan

Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen over het aanvragen van subside in Dodewaard?

Wilt u een groendak aanschaffen in Dodewaard? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of per telefoon.

085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Raymond

Geef een reactie