Subsidie sedumdak in Hoenderloo (gemeente Apeldoorn)

Hebt u interesse in de mogelijkheden voor subsidie voor een groendak in Hoenderloo (gemeente Apeldoorn)? Wij nodigen u uit om zonder verplichtingen een subsidiecheck aan te vragen. Wij helpen u graag verder!

Subsidiecheck aanvragen
Doordat NatureGreen samenwerkt met grote banken, verzekeraars, waterschappen en gemeenten, kunnen we u altijd van de goede informatie voorzien.

Naar welke informatie bent u op zoek?

Subsidie op een groen dak in Hoenderloo (gemeente Apeldoorn)

U kunt een subsidie aanvragen voor de aanschaf van uw groene dak in Hoenderloo (gemeente Apeldoorn). De subsidie wordt verstrekt door de gemeente Apeldoorn.

Het is (nog) niet bekend wanneer deze subsidie van start gaat / is gegaan. De datum waarop de de gemeente Apeldoorn stopt met het verstrekken van deze subsidie, is nog niet bekend.

Wellicht heeft u nog vragen over de beschikbaarheid van de subsidie, een geschikt sedumdak voor uw dak en of dit sedumdak dan ook aan de voorwaarden voor de subsidie in Hoenderloo (gemeente Apeldoorn) kunt voldoen.

Na het invullen van onze subsidiecheck, zal een van onze groendakadviseurs u spoedig benaderen om uw wensen te bespreken en de mogelijkheden te onderzoeken.

Subsidiecheck aanvragen

Over de subsidie mogelijkheden

U kunt per huishouden tot wel € 2.500,00(!) aan subsidie ontvangen. Dat betekent dat de kosten van uw groene droom aanzienlijk kunnen worden verminderd.

Er is geen vastgesteld maximum percentage aan subsidie per m². Dat betekent dat u een deel van de totale kosten kunt terugvorderen door middel van subsidie, afhankelijk van de geldende richtlijnen en voorwaarden.

Voor groene daken biedt de gemeente Apeldoorn een maximale subsidie van € 30,00 per m².

Projecten regio Hoenderloo (gemeente Apeldoorn)

Onderstaande projecten hebben we recentelijk uitgevoerd in uw provincie Gelderland.

Bekijk alle projecten

Voorwaarden van de subsidie in Hoenderloo (gemeente Apeldoorn)

Minimaal aantal vierkante meters

De gemeente Apeldoorn heeft als doel om in Hoenderloo meer groen toe te voegen en de woonomgeving te versterken. Om die reden stellen zij een minimumvereiste voor de oppervlakte van 30 m² voor sedumdaksubsidies.

Minimale wateropslagcapaciteit

Een groen dak moet minimaal 20 liter liter water per m² kunnen opslaan in Hoenderloo om in aanmerking te komen voor subsidie. De watercapaciteit van een groendak is belangrijk, omdat het water dat opgeslagen wordt op een groendak niet direct in het rioleringsstelsel terecht komt en zo de druk verminderd bij hevige regenbuien. Daarnaast draagt de wateropslagcapaciteit van een groendak bij aan een goede benutting van hemelwater.

Minimale laagdikte

Een groen dak moet minimaal uit 3 lagen bestaan om in aanmerking te komen voor subsidie. Dit is belangrijk omdat deze lagen zorgen voor isolatie, waterretentie en plantengroei, waardoor het dak effectief bijdraagt aan energiebesparing, waterbeheer en het bevorderen van groene ecosystemen. Bij NatureGreen zien we erop toe dat elk groendak de juiste onderlagen bevat om de kwaliteit van de groene daken te waarborgen. Hierdoor voldoet u snel aan deze subsidievoorwaarde.

Tijdig aanvragen van de subsidie

Vraag de subsidie aan voor de start van de werkzaamhedenDeze deadline helpt de gemeente Apeldoorn de subsidieaanvragen op een ordelijke en eerlijke manier te beoordelen. Bovendien zorgt deze deadline ervoor dat fincniële middelen en budgetten op de juiste wijze kunnen worden ingezet. Ten slotte bevordert een duidelijke indieningsdeadline de eerlijkheid en gelijke kansen voor alle aanvragers.

Alles weten over deze subsidie? U leest het op de website van de gemeente Apeldoorn.

Bezoek de website Subsidiecheck aanvragen

De voordelen van een groen dak

Sedumdaken leveren verschillende voordelen op. Het meest opvallende voordeel is dat groene daken regenwater vasthouden, wat zowel overstromingen voorkomt als de druk op het riool vermindert. Groene daken dragen tevens bij aan temperatuurbeheersing, wat leidt tot een koelere zomer- en warmere winteromgeving.

Verder dragen sedumdaken bij aan het behoud van de onderliggende dakbedekking, waardoor deze minder vaak vervangen hoeft te worden. Ten vierde dragen sedumdaken bij aan een aangenamere leefomgeving door het toevoegen van extra groen.

Tes slotte zijn sedumdaken ook voedsel voor insecten als kevers, bijen en vlinders. Een groendak als duurzame maatregel is dus een wijze keuze!

Over Hoenderloo (gemeente Apeldoorn)

Hoenderloo (gemeente Apeldoorn) Is een leuke plek en telt ongeveer 1339 inwoners. Hoenderloo (gemeente Apeldoorn) is onderdeel van de gemeente Apeldoorn (Gelderland). Hoenderloo (gemeente Apeldoorn) streven naar meer groen, wat binnen handbereik is dankzij de subsidie van de gemeente Apeldoorn.

Naast Hoenderloo (gemeente Apeldoorn) zijn ook Beekbergen, Beemte Broekland, Hoenderloo, Hoog Soeren, Klarenbeek, Lieren, Loenen, Radio Kootwijk, Uddel, Ugchelen en Wenum Wiesel onderdeel van de gemeente Apeldoorn.

Bent u geïntresseerd in aanvullende details over groene daken of in onze lever- en aanleg mogelijkheden in Hoenderloo (gemeente Apeldoorn)? Team NatureGreen staat voor u klaar!

Informatie opvragen

Offerte aanvragen

Wij van NatureGreen hebben alle informatie over subsidiemogelijkheden voor groendaken in uw gemeente. Dankzij deze expertise kunnen wij u adviseren bij het maken van de beste keuze voor een groendak dat bij uw situatie past.Contact ons voor een kostenloze subsidiecheck! Ontdek de mogelijkheden en kosten in uw situatie door hieronder vrijblijvend een offerte aan te vragen!

"*" geeft vereiste velden aan

Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen over het aanvragen van subside in Hoenderloo (gemeente Apeldoorn)?

Wilt u een groendak aanschaffen in Hoenderloo (gemeente Apeldoorn)? Wij staan altijd klaar om met u mee te denken. Neem vrijblijvend contact met ons op te nemen via e-mail of telefoon.

085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Raymond

Geef een reactie